Η Κέιτι Πέρι ετοιμάζεται για ταξίδι στο διάστημα με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος

Κέιτι Πέρι, Γκέιλ Κινγκ και Λόρεν Σάντσεζ θα ταξιδέψουν στο διάστημα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram / @katyperry
0

Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, στέλνει στην επόμενη πτήση της στο διάστημα ένα γυναικείο πλήρωμα, μεταξύ των οποίων η Κέιτι Πέρι, η παρουσιάστρια της εκπομπής «CBS Mornings» Γκέιλ Κινγκ και η Λόρεν Σάντσεζ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη τα έξι άτομα που θα πετάξουν στην αποστολή NS-31. Το πλήρωμα περιλαμβάνει επίσης την Αμερικανίδα αεροδιαστημική μηχανικό Αΐσα Μπόου από τις Μπαχάμες, την ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα, Αμάντα Νγκουιέν και την παραγωγό ταινιών Κεριάν Φλυνν.

Αυτή η πτήση θα πραγματοποιηθεί «την άνοιξη», διευκρίνισε η αμερικανική εταιρεία σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Αυτή θα είναι η 11η επανδρωμένη πτήση που θα πραγματοποιήσει η Blue Origin, η οποία προτείνει ήδη εδώ και χρόνια τουριστικές πτήσεις στο διάστημα με τον πύραυλό της New Shepard και διεξήγαγε τον Ιανουάριο την πρώτη τροχιακή πτήση της, χάρη σε έναν ισχυρότερο πύραυλο, τον New Glenn.

Η εταιρεία Blue Origin έχει ήδη μεταφέρει 52 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και άλλες διασημότητες, όπως τον Ουίλιαμ Σάτνερ, που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στη σειρά Σταρ Τρεκ, πάνω από τη γραμμή Κάρμαν, που ορίζει σε ύψος 100 χιλιομέτρων τα σύνορα του διαστήματος, σύμφωνα με μια διεθνή συνθήκη.

Σε αυτήν την εμπειρία, διάρκειας κάποιων λεπτών, οι επιβάτες μπορούν να απομακρυνθούν από τη θέση τους και να αιωρηθούν για λίγο σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Η τιμή του εισιτηρίου δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι επιβάτες της αποστολής

Το εξαμελές πλήρωμα αποτελείται από ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους:

  • Amanda Nguyen: Δικηγόρος και ακτιβίστρια πολιτικών δικαιωμάτων, γνωστή για τον ρόλο της στη διαμόρφωση του Sexual Assault Survivors' Rights Act, που υπεγράφη το 2016 από τον τότε Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
  • Kerianne Flynn: Παραγωγός κινηματογράφου.
  • Aisha Bowe: Πρώην επιστήμονας πυραυλικής τεχνολογίας της NASA και υπέρμαχος της γυναικείας εκπροσώπησης στους τομείς STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά).

Οι διάσημοι που εκτοξεύτηκαν με τον Bezos

Η αποστολή της Perry είναι η τελευταία σε μια σειρά επανδρωμένων πτήσεων της Blue Origin, στην οποία έχουν συμμετάσχει πολλές διασημότητες:

  • Ο παρουσιαστής του "Good Morning America" Michael Strahan ταξίδεψε με τον New Shepard τον Δεκέμβριο του 2021.
  • Ο εμβληματικός ηθοποιός του "Star Trek" William Shatner έγινε το γηραιότερο άτομο που ταξίδεψε στο διάστημα, όταν συμμετείχε στη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή.
  • Ο ίδιος ο Jeff Bezos ήταν ανάμεσα στους πρώτους επιβάτες της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της εταιρείας.

Με πληροφορίες από Variety, ABC News

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM