ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους και έκοψαν συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο

Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους με συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο Facebook Twitter
Ερευνητές της αστυνομίας απομακρύνουν συρματοπλέγματα κοντά στην είσοδο της επίσημης κατοικίας του έκπτωτου προέδρου Γιουν Σουκ Γιολ / Φωτ: EPA
0

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ συνελήφθη, έξι εβδομάδες μετά την προσπάθειά του να επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

Μια αυτοκινητοπομπή από μαύρα SUV εθεάθη να φεύγει από τις πύλες της κατοικίας του στην πλαγιά του λόφου, όπου είχε κρυφτεί για εβδομάδες πίσω από συρματοπλέγματα και έναν μικρό στρατό προσωπικής ασφάλειας.

Ο Γιουν δήλωσε ότι «το κράτος δικαίου έχει καταρρεύσει πλήρως» σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που καταγράφηκε πριν τον συνοδεύσουν στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς. Είπε ότι συμμορφώνεται με το ένταλμα κράτησης για να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας. Ωστόσο, η συμμόρφωσή του δεν έφθασε μέχρι την πραγματική συνεργασία με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διερεύνησης της Διαφθοράς, η οποία δήλωσε ότι αρνιόταν να μιλήσει. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν θα παραμείνει στο κέντρο κράτησης της Σεούλ. 

Οι δικηγόροι του Γιουν είχαν προσπαθήσει να πείσουν τους ερευνητές να μην εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, λέγοντας ότι ο πρόεδρος θα εμφανιζόταν οικειοθελώς για ανάκριση, αλλά η υπηρεσία αρνήθηκε.

Η αστυνομία προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο επίσημο γραφείο του προέδρου για να τον συλλάβει, αλλά εμποδίστηκε από την υπηρεσία ασφαλείας του Γιουν.

Τελικά εκατοντάδες αστυνομικοί κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του ακινήτου χρησιμοποιώντας σκάλες για να σκαρφαλώσουν πάνω από τους τοίχους με τα συρματοπλέγματα. Νωρίτερα η αστυνομία δήλωσε ότι είχε αναπτύξει 3.200 αστυνομικούς για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

Ένα άτομο που κατέρρευσε εν μέσω της επιχείρησης μεταφέρθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Γραφείο Διερεύνησης Διαφθοράς για Υψηλόβαθμους Αξιωματούχους και η αστυνομία ερευνούν από κοινού αν η κήρυξη στρατιωτικού νόμου από τον Γιουν στις 3 Δεκεμβρίου ισοδυναμεί με απόπειρα εξέγερσης.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Το χωριό που απαγόρευσε τις δημόσιες μουσουλμανικές γιορτές έλαβε εντολή να ακυρώσει την απόφαση

Διεθνή / Ισπανία: Το χωριό που απαγόρευσε τις δημόσιες μουσουλμανικές γιορτές έλαβε εντολή να ακυρώσει την απόφαση

Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε την άρση απαγόρευσης θρησκευτικών εκδηλώσεων σε δημοτικά αθλητικά κέντρα της πόλης Χουμίγια, χαρακτηρίζοντάς την αντίθετη με το δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας
THE LIFO TEAM
Οι Μακρόν επιστράτευσαν ερευνητές για την υπόθεση της Κάντας Όουενς

Διεθνή / Οι Μακρόν επιστράτευσαν ερευνητές για την υπόθεση της Κάντας Όουενς

Στο στόχαστρο οι δεσμοί της με την άκρα δεξιά και τη ρωσική προπαγάνδα - Η θεωρία για το φύλο της Μπριζίτ Μακρόν εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2017 από Ισπανό blogger, αλλά έγινε γνωστή στη Γαλλία το 2021
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Διεθνή / Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Ακραίος καύσωνας έως 44°C πλήττει τη Νότια Ευρώπη, προκαλώντας εκτεταμένες φωτιές από την Ισπανία έως τα Βαλκάνια - Επιστήμονες μιλούν για κλιματικό «κοκτέιλ μολότοφ» και κίνδυνο ρεκόρ θερμοκρασιών
LIFO NEWSROOM
Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM