Ο Guardian αποχωρεί από το Χ του Έλον Μασκ

Ο Guardian αποχωρεί από το Χ (πρώην Twitter) σαμποτάροντας τον Έλον Μασκ του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Ο βρετανικός Guardian, ένα από τα πλέον έγκυρα και αντικειμενικά Μέσα Ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ, λίγες ώρες μετά την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα υπουργοποιήσει τον ιδιοκτήτη της Tesla.

Αφού ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής γνωστοποίησε ότι θα προτείνει στον Μασκ να τεθεί επικεφαλής νέου «υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η βρετανική εφημερίδα, Guardian, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί την πλατφόρμα του μεγιστάνα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο Guardian εξηγεί ότι είναι μια απόφαση που εξεταζόταν για καιρό. Ο λόγος, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το Χ κυριαρχείται από «θεωρίες συνωμοσίας της άκρας δεξιάς και ρατσισμό» με τις ευλογίες του Έλον Μασκ.

Ο Guardian αποχωρεί από το Χ (πρώην Twitter) σαμποτάροντας τον Έλον Μασκ του Τραμπ Facebook Twitter

Αναλυτικά, όσα εξήγησε ο Guardian για την αποχώρηση από το X

«Θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες ότι δεν θα δημοσιεύουμε πλέον στους επίσημους λογαριασμούς σύνταξης της Guardian στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (παλαιότερα γνωστής ως Twitter). Πιστεύουμε ότι τα πλεονεκτήματα της παρουσίας μας στο X υπερκαλύπτονται πλέον από τα αρνητικά και ότι οι πόροι μας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά για την προώθηση της δημοσιογραφίας μας αλλού.

Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε εδώ και καιρό, δεδομένου του συχνά ανησυχητικού περιεχομένου που προωθείται ή βρίσκεται στην πλατφόρμα, όπως θεωρίες συνωμοσίας της άκρας δεξιάς και ρατσισμός. Η προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ απλώς τόνισε αυτό που σκεφτόμαστε εδώ και καιρό: ότι το X είναι μια τοξική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης και ότι ο ιδιοκτήτης της, Έλον Μασκ, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να διαμορφώσει τον πολιτικό λόγο.

«Οι δημοσιογράφοι μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα»

Οι χρήστες του X θα μπορούν ακόμη να κοινοποιούν τα άρθρα μας, και η φύση της ζωντανής δημοσιογραφικής κάλυψης σημαίνει ότι θα ενσωματώνουμε περιστασιακά περιεχόμενο από το X στις σελίδες των άρθρων μας.

Οι δημοσιογράφοι μας θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για τη συλλογή ειδήσεων, όπως ακριβώς χρησιμοποιούν και άλλα κοινωνικά δίκτυα στα οποία δεν συμμετέχουμε επίσημα.

Τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και να μας βοηθούν να προσεγγίζουμε νέο κοινό, αλλά σε αυτό το σημείο το X διαδραματίζει πλέον περιορισμένο ρόλο στην προώθηση του έργου μας. Η δημοσιογραφία μας είναι διαθέσιμη και ανοιχτή για όλους στον ιστότοπό μας, και προτιμούμε να επισκέπτονται οι άνθρωποι το theguardian.com και να υποστηρίζουν το έργο μας εκεί.

Ευτυχώς, μπορούμε να το κάνουμε αυτό επειδή το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν βασίζεται σε περιεχόμενο που στοχεύει στο να γίνει viral σύμφωνα με τις διαθέσεις των αλγορίθμων των μεγάλων κοινωνικών δικτύων – αντιθέτως, χρηματοδοτούμαστε άμεσα από τους αναγνώστες μας. Μπορείτε να υποστηρίξετε την Guardian σήμερα με μόλις £1/$1».
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας: Πώς ο Πούτιν μετατρέπει τον πόλεμο σε μοντέλο ανάπτυξης

Διεθνή / Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας: Πώς ο Πούτιν μετατρέπει τον πόλεμο σε μοντέλο ανάπτυξης

Η Ρωσία του Πούτιν βασίζεται στην πολεμική βιομηχανία για οικονομική ανάπτυξη, καθυστερώντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και τη σταθερότητα μετά τον πόλεμο;
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Διεθνή / Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Το Τέξας προωθεί νομοσχέδιο που απαιτεί την ανάρτηση των Δέκα Εντολών σε όλες τις δημόσιες σχολικές αίθουσες, προκαλώντας αντιδράσεις για πιθανή παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι ζητά 30 δισ. δολάρια για παραγωγή όπλων και ανάσχεση της ρωσικής προέλασης

Διεθνή / Ο Ζελένσκι ζητά 30 δισ. δολάρια για παραγωγή όπλων και ανάσχεση της ρωσικής προέλασης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τη Δύση να προσφέρει 30 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας - Εξελίξεις με τις επιθέσεις της Ρωσίας και τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
ΔΟΤΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Η περίπτωση του δότη σπέρματος με τα 67 παιδιά: «Γεννήθηκαν και στην Ελλάδα» - Δέκα έχουν καρκίνο

Παιδιά που γεννήθηκαν από αυτόν τον δότη, έχουν εντοπιστεί σε 8 διαφορετικές χώρες: Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM