Life Project: Tο event αυτογνωσίας επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Life Project: Tο event αυτογνωσίας επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα μπορούσαμε άραγε να ξεχάσουμε όσα ξέραμε (unlearning) και άλλοτε να μάθουμε ξανά από την αρχή (relearning) ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό και γιατί όχι, να τον επανεφεύρουμε;  


Η γνώση είναι δύναμη.  


Με κεντρικό θέμα τη διαδικασία της γνώσης  «Unlearning – Relearning: A never ending path to personal growth» τo Life Project, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο event αυτογνωσίας μετά την πρώτη του sold out διοργάνωσή, επιστρέφει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και στόχο να δώσει ερεθίσματα αλλά και απαντήσεις πάνω στο κορυφαίο project της ζωής μας: Τον ίδιο μας τον εαυτό! 

 

Εννέα ώρες γνώσης, με περισσότερες από 20 ομιλίες, συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια από κορυφαίους επιστήμονες, συγγραφείς, επιχειρηματίες, ψυχολόγους και άλλα σπουδαία μυαλά, θα επιχειρήσουν να μας μυήσουν σε νέους τρόπους προσέγγισης της καθημερινότητας μας, μακριά από συνήθεις διαδρομές, αλλά ως πεδίο αλλαγής, προσαρμογής στις νέες συνθήκες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 

 

Πριν από 50 χρόνια στο βιβλίο του «Future Schock» ο επιδραστικός μελλοντολόγος και φιλόσοφος Alvin Toffler για τις δεξιότητες που θα απαιτούνται στο μέλλον είχε γράψει πως «οι αναλφάβητοι του 21 ου αιώνα δεν θα είναι αυτοί που δεν θα ξέρουν να γράφουν ή να διαβάζουν, αλλά αυτοί που δεν θα μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν». 

 

Life Project: Tο event αυτογνωσίας επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Facebook Twitter

 

Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση όσοι επιδιώκουν να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει χρειάζεται να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και τις συνθήκες, που βιώνουν. Κι αυτό απαιτεί συχνά να ξεχάσουμε όσα ξέραμε (unlearning) και άλλοτε να μάθουμε ξανά από την αρχή (relearning) ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό και γιατί όχι, να τον επανεφεύρουμε. 

 

Πώς παίζεται όμως το παιχνίδι της γνώσης στην εποχή του ΑΙ; Πως να μιλάς ώστε να σε ακούν; Πως να βαδίζεις πάντα στο μονοπάτι της εξέλιξης; Πως αλλάζουν οι άνθρωποι; Πως να γίνεις ο πρωταγωνιστής στη ζωή σου; 

 

Life Project: Tο event αυτογνωσίας επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Facebook Twitter

 

Η κατάκτηση της γνώσης σε μια φρενήρη εποχή σαν τη σημερινή με συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και ασύλληπτους ρυθμούς, θα διερευνηθεί μέσα από ομιλίες, συνεντεύξεις και συζητήσεις ως μια δια βίου προσέγγιση, που προϋποθέτει να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες και τα μοτίβα που μας καθορίζουν, ενώ ταυτόχρονα να είμαστε αρκετά δεκτικοί και δυνατοί για να τα αλλάξουμε.  

 

Από τις πρώτες στιγμές της ύπαρξης μας μέχρι τις απλές καθημερινές συνήθειες, κάθε βίωμα,  αφήνει μέσα μας ένα αποτύπωμα. Μια συνειδητή ή και ασυνείδητη καταγραφή με την οποία άλλες φορές μαθαίνουμε κάτι νέο, άλλες φορές αναθεωρούμε όσα γνωρίζαμε και άλλες επαναφέρει στη μνήμη κάτι που είχαμε ξεχάσει.  

 

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι οι: Σάββας Σαββόπουλος Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής, Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης & βελτίωσης νοοτροπίας, Πατήρ Λίβυος, Ιερέας – Συγγραφέας, Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Google NA Ευρώπης Δημήτρης Ιτούδης, Προπονητής Μπάσκετ, Θεόδωρος Παπακώστας, Αρχαιολόγος - Συγγραφέας, Νάνσυ Μαλλέρου, Master Coach, Τάσος Ζάχος, CEO & Editor in Chief, Fortune Greece, Νίνα Καλούτσα, Ειδικός Φωνής και Δημόσιας Ομιλίας, Γιώργος Πρίντεζης, πρώην Καλαθοσφαιριστής, Θανάσης Ευθυμιάδης, Ηθοποιός – Συγγραφέας, Νικόλαος Δημητριάδης, Ειδικός Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης, Μάριος Μάζαρης, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, Βασίλης Βασιλειάδης, Ιδρυτής Vivid Vibes, Chief of Staff Harbor Lab, Paul Jones & Στάθια Ζουγανέλη, Ιδρυτές Breathwork, Κώστας Γιαννακίδης, Δημοσιογράφος, Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας ΜΕΤRO, Τατιάνα Τούντα, CEO EAP Hellas, Γιώργος Φίλτσος, Senior HR Strategy Manager Kaizen Gaming.  

 

Στα διαλείμματα θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια από τους Κατερίνα Μουστάκα, Κρατερό Κατσούλη, και Μίνα Χιώνη.  

 

Η ιατρός και συγγραφέας Κατερίνα Μουστάκα στο εργαστήριο της με θέμα «Μάθε (ξανά) να ακούς το σώμα σου» θα μας εξηγήσει πως να ακούμε το σώμα μας, το οποίο μας μιλάει ασταμάτητα και μας μεταφέρει πληροφορίες όχι μόνο για τη βιολογία μας αλλά και για τη βιογραφία μας. Ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης στο εργαστήριο του «Το σώμα, το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας» μέσα από ένα γρήγορο γύρο ασκήσεων θα αναδείξει πως η σωματική έκφραση είναι ένα επιδραστικό εργαλείο συνεννόησης και αλληλοκατανόησης. Η κλινική ψυχολόγος Ασημίνα Χιώνη, θα μας δείξει τη δύναμη της ομαδικής θεραπείας όταν αυτή συναντά το αυθόρμητο, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι και πως μετατρέπεται από θεραπευτικό βίωμα σε μέσο προσωπικής ανάπτυξης.  

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο διαφημιστής και συγγραφέας, Θοδωρής Τσεκούρας. 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Life Project εδώ

Διάθεση εισιτήριων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: lifeproject.gr  

Life Project: 16.11.2024, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 11.00 – 20.00 

#LifeProjectGR 

Συνδιοργάνωση: SG Tsomokos & Key Books 

Social Media Accounts: Facebook - Instagram - Linkedin 

 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM