Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Η στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν στην ΤΑΙ

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Η στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν στην ΤΑΙ Facebook Twitter
0

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) κοντά στην Άγκυρα, προκαλώντας «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γιερλικαγιά, ο οποίος την περιέγραψε ως "τρομοκρατική επίθεση".

Σύμφωνα με το Halk TV, υποστηρίχθηκε ότι οι δράστες ήταν 3 άτομα, 2 εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους και η σύγκρουση με ένα άτομο συνεχίστηκε. Υποστηρίζεται επίσης ότι υπάρχουν όμηροι.

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Η στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν στην ΤΑΙ Facebook Twitter

Πλάνα από τη σκηνή που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν αρχικά τεράστια σύννεφα καπνού και μια μεγάλη φωτιά να κατακαίει την περιοχή στο Καχραμάνκαζάν, μια μικρή πόλη περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Άγκυρας.

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Η στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν στην ΤΑΙ Facebook Twitter

Η Haberturk TV ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη «κατάσταση ομήρων», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ το ιδιωτικό κανάλι NTV έκανε λόγο για πυροβολισμούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 4:00 μ.μ. (1300 GMT). Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Η έκρηξη συνέβη ενώ διεξαγόταν μια μεγάλη εμπορική έκθεση για τις αμυντικές και αεροδιαστημικές βιομηχανίες στην Κωνσταντινούπολη, την οποία επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουκρανίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Η απειλή για «αφανισμό» αποδεικνύει τη στρατηγική απόγνωση των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη απαντά στην απειλή του Αμερικανού προέδρου με προειδοποίηση για «συντριπτικά» πλήγματα, ενώ η Ουάσινγκτον επιμένει στη στρατιωτική πίεση και -ταυτόχρονα- στη διπλωματική διέξοδο
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΗΠΑ ΚΙΝΑ

Διεθνή / Οι επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης ζητούν συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας για την ΑΙ ενόψει της συνάντησης Τραμπ–Σι

Στο δείπνο του Λευκού Οίκου, όπου Τραμπ και Σι θα έχουν στο ίδιο τραπέζι τους ισχυρότερους παίκτες της Silicon Valley, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο μιας συμφωνίας που όλοι θεωρούν σχεδόν αδύνατη
THE LIFO TEAM