Ρωσία: Πάνω από 122.000 εκτοπισμένοι από την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ

Ρωσία: Πάνω από 122.000 εκτοπισμένοι από την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ Facebook Twitter
Ρώσοι πολίτες εγκαταλείπουν το Κουρσκ/Φωτ.: ΕΡΑ
0

Πάνω από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας λόγω των ουκρανικών επιθέσεων. 

Για την ρωσική περιοχή Κουρσκ, οι αρχές έχουν δώσει εντολή για εκκενώσεις από τότε που η Ουκρανία πραγματοποίησε μια μεγάλη εισβολή πριν δύο εβδομάδες, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. 

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν δύομισι χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Κίεβο εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση, περνώντας τα σύνορα και καταλαμβάνοντας εδάφη στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Τα ρωσικά στρατεύματα, από την πλευρά τους, εξακολουθούν να κατέχουν μεγάλα τμήματα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αποκλείει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων μετά την εισβολή στο Κουρσκ

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία μετά την εισβολή στο Κουρσκ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα, ξεκαθάρισε μιλώντας στη κρατική τηλεόραση, στο περιθώριο της επίσκεψης Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αζερμπαϊτζάν, πως «ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως μετά τις επιθέσεις, ακόμη και εισβολή χερσαίων δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ, οποιεσδήποτε συνομιλίες είναι αδύνατες».

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα παρουσιάσει σύντομα μια αποτίμηση της κατάστασης. Οι αναφορές για δήθεν επαφές μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, με τη μεσολάβηση του Κατάρ ή της Τουρκίας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από φήμες, συμπλήρωσε επίσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Διεθνή / Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Σε ανάρτησή του μετά το επεισόδιο, ο Οντέχ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του δεν σχετίζεται με παραβίαση κανονισμού, αλλά με την πολιτική ουσία των δηλώσεών του
LIFO NEWSROOM
Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Διεθνή / Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Το υλικό που παρουσίασε στον πρόεδρο Ραμαφόσα περιείχε φωτογραφίες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ψευδείς ισχυρισμούς για νεκροταφεία λευκών αγροτών
LIFO NEWSROOM