Ίβαν Γκέρσκοβιτς: Τι ζήτησε από τον Πούτιν για την απονομή χάριτος

Ίβαν Γκέρσκοβιτς: Τι ζήτησε από τον Πούτιν για την απονομή χάριτος Facebook Twitter
Ίβαν Γκέρσκοβιτς / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Ίβαν Γκέρσκοβιτς, κλήθηκε να απευθυνθεί γραπτώς στον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να αποφυλακιστεί, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων που έγινε χθες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Ίβαν Γκέρσκοβιτς συμπλήρωσε μια φόρμα απευθυνόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας γραπτώς επιείκεια ώστε ο Ρώσος πρόεδρος να μπορεί να υπογράψει τα διατάγματα για να απονείμει χάρη στους 13 κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σε αυτή την τυπική διαδικασία, που ήταν ωστόσο προϋπόθεση για τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, ο Αμερικανός δημοσιογράφος πρόσθεσε ένα δικό του αίτημα στο έντυπο: Μια κατ’ ιδίαν συνέντευξη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την απελευθέρωσή του. 

«Η φόρμα στο έντυπο του αιτήματος είχε στο τέλος έναν κενό χώρο, που κάθε κρατούμενος μπορούσε να συμπληρώσει αν το επιθυμούσε, ή απλά να τον αφήσει κενό (…)» σύμφωνα με τον Γκέρσκοβιτς.  

Ο ανταποκριτής της WSJ στη Ρωσία συμπλήρωσε το κενό και στην τελευταία γραμμή έγραψε προτείνοντας: «Μετά την αποφυλάκισή μου, θα ήταν διατεθειμένος ο Πούτιν να μου παραχωρήσει μια κατ’ ιδίαν συνέντευξη;» σύμφωνα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα. 

Δεν είναι σαφές αν ο Πούτιν απάντησε στο αίτημα ή αν διάβασε την επιστολή. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ