Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, δήλωσε πως η Ελλάδα θα κηρύξει πιθανότατα πτώχευση παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωσή της.
«Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών», εκτίμησε μιλώντας στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR και πρόσθεσε: «Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του κράτους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, το δημόσιο χρέος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ σε 10 χρόνια από τώρα, ενώ έκανε λόγο για μία «σπανίως βιώσιμη κατάσταση, όταν έχουμε τόσο χαμηλές προβλέψεις ανάπτυξης».
Διεθνή /
Η Σουηδία εξακολουθεί και βλεπει πτώχευση της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο μεγαλύτερος σφυροκέφαλος καρχαρίας καταγράφηκε σε βίντεο στις Μπαχάμες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη

Πατέρας βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί του που έπεσε από κρουαζιερόπλοιο της Disney

Οι κούκλες Labubu έβαλαν τον δημιουργό τους στο top 10 των δισεκατομμυριούχων της Κίνας

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

σχόλια