Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας κατά της ανόδου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η αστυνομία ανέφερε πως 350.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορείες και 21.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί αφότου συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε συλλαλητήρια κατά του αντιμεταναστευτικού, ευρωσκεπτικιστικού RN πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Τουλάχιστον 150 πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, η Λιόν και η Λιλ. Στο Παρίσι, έως 100.000 άνθρωποι έχουν κατέβει στους δρόμους για μια πορεία που ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στα ανατολικά, και θα καταλήξει μέσω της πλατείας της Βαστίλλλης στη Νασιόν. 

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον RN στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μία πρώτη σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει πως ο RN μπορεί να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση. Δημοσκόπηση του περιοδικού Point που δημοσιοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, προβλέπει πως ο RN θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με ποσοστό 29,5% των ψήφων, σε μικρή απόσταση από έναν συνασπισμό αριστερών κομμάτων που αποκαλείται Λαϊκό Μέτωπο και συγκεντρώνει το 28,5%.

Το κεντρώο στρατόπεδο του Μακρόν συγκεντρώνει το 18%. Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις η Αριστερά δεν υπολείπεται πολύ του RN και προηγείται της ομάδας του Μακρόν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Διεθνή / «Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Ο επικεφαλής της Meta ζήτησε σημαντική αύξηση των αποδοχών του και έθεσε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια, σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν μέλη του ΔΣ να εξετάσουν ακόμη και την παραίτησή τους
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν θα υποδεχθεί μαθητές στο Ελιζέ, μία ημέρα πριν από τις νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία

Σκεπτικισμός από τις μαθητικές οργανώσεις για τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου, ενώ η χώρα παραμένει σε κλίμα έντασης μετά τις μαζικές συλλήψεις και τις συγκρούσεις με την αστυνομία
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΕΡΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / «Be Ready»: Η βρετανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν νερό και τρόφιμα για τρεις ημέρες

Νέες οδηγίες προς τα νοικοκυριά για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων – Φόβοι για ακραία καιρικά φαινόμενα, κυβερνοεπιθέσεις και δολιοφθορές σε κρίσιμες υποδομές
THE LIFO TEAM
GOOGLE DATA CENTER ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝΤΡΑ

Διεθνή / Φινλανδία: Η Google έκοψε παράνομα 250.000 δέντρα για την κατασκευή data center - «Είναι καθαρή αλαζονεία»

Η εταιρεία έλαβε εντολή να σταματήσει τις εργασίες σε δύο τοποθεσίες στη χώρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας επέκτασης των τεχνολογικών εταιρειών
THE LIFO TEAM
ΜΙΛΑΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν βλέπω μέλλον εδώ»: Το Μιλάνο σε επιφυλακή για νέα επεισόδια – Η «χαμένη γενιά» της Ιταλίας στο προσκήνιο

Η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και το αίσθημα αποκλεισμού τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια των νέων, ενώ η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι απαντά με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΙΚ ΓΟΥΟΛΤΖ

Διεθνή / Μάικ Γουόλτς: «Ακόμη και σε έναν χρόνο από τώρα ενδέχεται ο πόλεμος με το Ιράν να μην έχει τελειώσει»

Σε δυσοίωνη πρόβλεψη για την πορεία της σύγκρουσης με το Ιράν προχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών και με τα ποσοστά αποδοχής του Τραμπ να υποχωρούν όλο και περισσότερο
THE LIFO TEAM