Κολούμπια: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο - Αρκετές συλλήψεις φοιτητών

Κολούμπια: Η αστυνομία εισέβαλε στην κατάληψη του πανεπιστημίου - Αρκετές συλλήψεις φοιτητών Facebook Twitter
Η στιγμή που η αστυνομία εισβάλει στο Κολούμπια / EPA
0

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης εισέβαλε στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως διακρίνεται σε εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αστυνομικοί πλησιάζουν το κτήριο του πανεπιστημίου Κολούμπια με ένα εφοδιασμένο με σκάλα όχημα, παραβιάζουν το παράθυρο και εισέρχονται στο εσωτερικό του.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν live πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών. Νωρίτερα τη Δευτέρα, υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές προχώρησαν στην κατάληψη ενός από τα κτήρια του πανεπιστημίου, του  Hamilton Hall.

Οι αξιωματούχοι του Κολούμπια περιόρισαν την πρόσβαση στους φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους βασικών υπηρεσιών, ενώ οι διαδηλωτές ανάρτησαν ένα πανό σε ένα παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα», η αραβική λέξη για την εξέγερση.

Στη συνέχεια το πανεπιστήμιο προχώρησε στην αποβολή φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες. Αρνήθηκαν να διαλύσουν τον καταυλισμό που έστησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και η διοίκηση μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών μαζί τους, προχώρησε στην αποβολή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM