Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Από 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε εκδώσει «συναγερμό ασφαλείας»

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Από 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε εκδώσει «συναγερμό ασφαλείας» Facebook Twitter
0

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα εξέδωσε συναγερμό ασφαλείας, αφού έλαβε πληροφορίες ότι «εξτρεμιστές έχουν επικείμενα σχέδια για τη στόχευση μεγάλων συγκεντρώσεων στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών» και είχε προειδοποίησε τους πολίτες στη Ρωσία να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για 48 ώρες.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπάρχει ουκρανική εμπλοκή στην επίθεση. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επικαλούμενος τις «φρικτές και δύσκολες εικόνες» από το σημείο των πυροβολισμών, οι ΗΠΑ προσπαθούν «να έχουν περισσότερες πληροφορίες».

«Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται» στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

«Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε ότι εκτός των ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε συναγερμό για τρομοκρατική επίθεση πριν από λίγο καιρό

Τουλάχιστον 40 νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Βαριά οπλισμένοι και κρατώντας πολυβόλα, πέντε δράστες εισέβαλαν στον συναυλιακό χώρο του δημαρχείου Crocus κοντά στη Μόσχα, και σκόρπισαν τον όλεθρο, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τουλάχιστον πέντε άτομα ντυμένα με παραλλαγή και κινούμενα με στρατιωτικό τρόπο, άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιακρίτως στον συναυλιακό χώρο στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα. Οι ρωσικές αρχές έχουν επιβεβαιώση την ύπαρξη τουλάχιστον 40 νεκρών και 100 τραυματιών.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη, κατά συνέπεια της οποίας έπιασε φωτιά στο κτήριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM