Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ο επικεφαλής της UNRWA δεν σκοπεύει να παραιτηθεί

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ο επικεφαλής της UNRWA δηλώνει πως δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Καμία πρόθεση να παραιτηθεί δεν έχει ο επικεφαλής της UNRWA, μετά τις καταγγελίες του Ισραήλ πως μέλη του προσωπικού της εμπλέκονται στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σε σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής του της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι, τόνισε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί παρά τις καταγγελίες. Υπενθυμίζεται πως αυτές αφορούν 12 υπαλλήλους της υπηρεσίας του ΟΗΕ, οι οποίοι κατηγορούνται πως που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Συνολικά στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται 13.000 εργαζόμενοι της UNRWA προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη. Ωστόσο το Ισραήλ επιμένει πως η «τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς», όπως τη χαρακτηρίζει, έχει διεισδύσει στους κόλπους της UNRWA, που αποτελεί την κύρια υπηρεσία για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η UNRWA παρέχει βοήθεια σε Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και από τότε που ξεκίνησαν οι καταγγελίες από την πλευρά του Ισραήλ, ορισμένες χώρες - δωρητές ανέστειλαν τη χρηματοδότηση λόγω αμφιβολιών. Από την μεριά του ο ΟΗΕ στον απόηχο των κατηγοριών πραγματοποίησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπηρεσία και η UNRWA απέλυσε τους 12 εργαζομένους που κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στην επίθεση.

Το Ισραήλ ωστόσο δεν φέρεται να είναι ικανοποιημένο από αυτό και παρά την έρευνα και την απόλυση των εργαζομένων ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την άμεση παραίτηση του Φιλίπ Λαζαρίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM