Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να πληρώσει σχεδόν 400.000$ στους New York Times

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να πληρώσει σχεδόν 400.000 δολάρια στους New York Times Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κλήθηκε να καταβάλει στους New York Times σχεδόν 400.000 δολάρια για νομικά έξοδα έπειτα από αγωγή.

Με την αγωγή, ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούσε 100 εκατ. δολαρίων, κατηγορώντας την εφημερίδα και την ανιψιά του, Μαίρη Τραμπ, για «ύπουλη συνωμοσία» με σκοπό την απόκτηση των φορολογικών του στοιχείων.

Δικαστής απέρριψε πέρυσι την αγωγή, ενώ τα άρθρα της εφημερίδας για οικονομικές υποθέσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κέρδισαν βραβείο Πούλιτζερ. Τώρα, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Ριντ διέταξε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποζημιώσει τους New York Times για τα έξοδα που προέκυψαν από την αποτυχημένη προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Ο δικαστής δήλωσε ότι κατέληξε στο ποσό των 392.638 δολαρίων, αφού εξέτασε διάφορα θέματα. Στην αγωγή, η οποία αφορούσε έρευνα του 2018 ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε τρεις δημοσιογράφους ότι συνεργάστηκαν με την ανιψιά του πρώην προέδρου στο πλαίσιο μιας «προσωπικής βεντέτας» εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι την καταδίωκαν αμείλικτα και την έπεισαν να παραδώσει έγγραφα.

Ο δικαστής Ριντ απέρριψε την υπόθεση τον Μάιο, λέγοντας ότι το νομικό σύστημα έχει «αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε νόμιμες και συνήθεις δραστηριότητες συλλογής ειδήσεων». Ο δικαστής είπε ότι οι δραστηριότητες αυτές βρίσκονται στον πυρήνα της πρώτης τροποποίησης της χώρας, η οποία προστατεύει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Διεθνή / Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Την ίδια στιγμή ορισμένοι εθνικοί ισλαμικοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεγελάστηκε» από το Ισραήλ και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις εγγυήσεις για την επιστροφή των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί τη χώρα σε μαζική κινητοποίηση εν μέσω απειλών των ΗΠΑ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις εν μέσω απειλών των ΗΠΑ

«Αποφάσισα ότι το Σάββατο και την Κυριακή θα οργανώσουμε μεγάλες κινητοποιήσεις (...) για να στείλουμε μήνυμα στον ιμπεριαλισμό: Ως εδώ με τις απειλές σας!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο
LIFO NEWSROOM