Η Νότια Κορέα απαγορεύει δια νόμου τη σφαγή σκύλων για κατανάλωση του κρέατος

Η Νότια Κορέα απαγορεύει δια νόμου τη σφαγή σκύλων για κατανάλωση του κρέατος Facebook Twitter
0

Η Νότια Κορέα ψήφισε έναν νέο νόμο, ο οποίος έχει στόχο να τερματίσει τη σφαγή και την πώληση σκύλων για το κρέας τους έως το 2027.

Ο νέος νόμος στοχεύει να τερματίσει την μακραίωνη πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκύλου. Σύμφωνα με το νόμο, η εκτροφή ή η σφαγή σκύλων για κατανάλωση θα απαγορευθεί όπως επίσης και η διανομή ή η πώληση κρέατος σκύλου. Όσοι εντοπιστούν να παρανομούν θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.

Η ποινή για όσους σφάζουν τα σκυλιά για το κρέας τους είναι έως και τρία χρόνια, ενώ όσοι εκτρέφουν σκυλιά για κρέας ή πουλάνε κρέας σκύλου θα μπορούσαν να εκτίσουν το πολύ δύο χρόνια ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, η ίδια η κατανάλωση κρέατος σκύλου δεν θα είναι παράνομη, σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ σε τρία χρόνια, δίνοντας σε κτηνοτρόφους και στους ιδιοκτήτες εστιατορίων που εμπλέκονται σε ανάλογες σφαγές και εμπορία κρέατος σκύλου, να βρουν εναλλακτικές πηγές απασχόλησης και εισοδήματος. Επίσης, θα πρέπει να υποβάλουν ένα σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση των επιχειρήσεων τους στις τοπικές αρχές τους.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει πλήρως τους κτηνοτρόφους κρέατος σκύλων, τους κρεοπώλες και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, των οποίων οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν και οι λεπτομέρειες για το τι αποζημίωση θα προσφερθεί δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί. Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, η Νότια Κορέα είχε περίπου 1.600 εστιατόρια με κρέας σκύλου και 1.150 φάρμες σκύλων το 2023.

Το «boshintang», θεωρείται λιχουδιά μεταξύ ορισμένων ηλικιωμένων Νοτιοκορεατών, αλλά το κρέας δεν είναι πλέον δημοφιλές στους νέους. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Gallup πέρυσι, μόνο το 8% των ανθρώπων δήλωσαν ότι είχαν δοκιμάσει κρέας σκύλου τους τελευταίους 12 μήνες, από 27% το 2015. Λιγότεροι από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κατανάλωση του κρέατος.

Προηγούμενες κυβερνήσεις, από τη δεκαετία του 1980, είχαν δεσμευτεί να απαγορεύσουν το κρέας σκύλου, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο. Ο σημερινός πρόεδρος Yoon Suk Yeol και η Πρώτη Κυρία Kim Keon Hee είναι γνωστοί φιλόζωοι. Το ζευγάρι έχει έξι σκυλιά και η Πρώτη Κυρία ζήτησε να σταματήσει η πρακτική της κατανάλωσης σκύλων. Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, που εδώ και καιρό πιέζουν για την απαγόρευση, επαίνεσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τρίτης.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM