Ινδία: Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των 41 εργατών από τη σήραγγα

Ινδία: Απομακρύνθηκε το εμπόδιο στα συντρίμμια της σήραγγας - Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των εργατών Facebook Twitter
Φωτ. : Twitter
0

Απομακρύνθηκε το μεταλλικό εμπόδιο, που καθυστερούσε τον απεγκλωβισμό των 41 εργατών, που βρίσκονται παγιδευμένοι από την Κυριακή στα συντρίμμια σήραγγας στα ινδικά Ιμαλάια.

Από σήμερα, τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία, αναμένεται να εργάζονται όλη ημέρα προκειμένου να τους βγάλουν από τα συντρίμμια. Υπενθυμίζεται ότι οι εργάτες βρίσκονται εδώ και 11 ημέρες παγιδευμένοι, στην μήκους 4,5 χιλιομέτρων σήραγγα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών είναι ασφαλείς και έχουν πρόσβαση σε φως, οξυγόνο, τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Τα συνεργεία διάσωσης, υπολόγιζαν ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα είχαν ανοίξει δίοδο στα συντρίμμια, ώστε να εισαγάγουν σε αυτή σωλήνα, μέσω του οποίου σχεδιάζουν να τους ανασύρουν στην επιφάνεια.

Όμως ενώ είχαν ήδη σκάψει σε βάθος 45 μέτρων από τα 60 στα οποία υπολογίζεται ότι βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι, συνάντησαν ένα ατσάλινο πλέγμα δοκών και χρειάστηκαν έξι ώρες για να το απομακρύνουν.

«Βάσει των μέχρι στιγμής υπολογισμών μας, απομένουν περίπου 14 με 15 ώρες δουλειάς αν δεν προκύψει τίποτε άλλο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο αξιωματούχος Μπάσκαρ Κούλμπε,  που εργάζεται στο σχέδιο κατασκευής της οδικής σήραγγας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις εκσκαφής, σχεδιάζεται η κάθοδος του σωλήνα, για να φέρουν στην επιφάνεια τους παγιδευμένους εργάτες.

Μόλις την Τρίτη, κατέστη δυνατό να υπάρξει οπτική επαφή με τους εγκλωβισμένους, χάρη σε ενδοσκοπική κάμερα που πέρασαν οι διασώστες μέσω του αγωγού από τον οποίο τους τροφοδοτούν με αέρα, τροφή και νερό, ενώ κοντά στο σημείο έχει στηθεί νοσοκομείο προκειμένου με το που απεγκλωβιστούν να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν, για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ανάμεσα σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ιερούς τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών στη χώρα, όπως και στις μεθοριακές περιοχές με την Κίνα.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM