Ισραήλ: Μπορούμε να κάνουμε στη Βηρυτό ό,τι στη Γάζα- Η Χεζμπολάχ σέρνει τον Λίβανο σε πόλεμο

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Μπορούμε να κάνουμε στη Βηρυτό ό,τι στη Γάζα- Η Χεζμπολάχ σέρνει τον Λίβανο σε πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Άμεση ήταν η απάντηση του Ισραήλ στον επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη οργάνωσή του χρησιμοποίησε νέου τύπου όπλα και έπληξε νέους στόχους στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ προειδοποίησε σήμερα τη  Χεζμπολάχ να μην κλιμακώσει τις συγκρούσεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου γιατί η Βηρυτός θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη με τη Γάζα.

«Η Χεζμπολάχ σέρνει τον Λίβανο σε πόλεμο», είπε ο Γκάλαντ απευθυνόμενος σε στρατιώτες, σύμφωνα με ένα βίντεο που μεταδόθηκε από ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια. «Κάνει λάθη και αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα και κύρια οι πολίτες του Λιβάνου. Ό,τι κάνουμε στη Γάζα μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό», είπε ο Γκάλαντ, ο οποίος επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στο βόρειο Ισραήλ.

Χεζμπολάχ-Νασράλα: «Το μέτωπο στον νότιο Λίβανο θα παραμείνει ενεργό»

Σήμερα ο Νασράλα είπε ότι «αναβαθμίστηκαν» οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο μέτωπο με το Ισραήλ. Τόνισε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν που μπορεί να φέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο μεταξύ 300-500 κιλών και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Νασράλα σημείωσε ότι η οργάνωση έπληξε επίσης για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα, την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους, στις αρχές του μήνα.«Αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ενεργό», πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ συγκρούεται με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα από τις 8 Οκτωβρίου και τουλάχιστον 90 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 70 ήταν μαχητές της, έχουν σκοτωθεί. Από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί έξι στρατιώτες και δύο άμαχοι. 

Αυτή ήταν η δεύτερη ομιλία του Σάγεντ Χάσαν Νασράλα της Χεζμπολάχ από τη μέρα που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Την πρώτη φορά είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα οι συγκρούσεις στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε κανονικό πόλεμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM