Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος και για τα 4 κακουργήματα

Live: Ο Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστήριο- Η ώρα της απαγγελίας ενός ιστορικού κατηγορητηρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου για την πρώτη του εμφάνιση σήμερα, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για τέσσερα κακουργήματα.

Οι διώξεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ αφορούν στις προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020. Για όλες ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος ότι εν γνώσει του και επανειλημμένα είπε ψέματα ενώ προσπαθούσε να ανατρέψει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα:

- συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ
- συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας
- παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας
- συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων των πολιτών

Τελευταία φορά είχε βρεθεί στις 13 Ιουνίου  στο δικαστήριο της Φλόριντα για την απαγγελία κατηγοριών για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων.

Σήμερα έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, όπου περισσότεροι από 1.000 εκ των υποστηρικτών του έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν για την εισβολή στο Καπιτώλιο. Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 28 Αυγούστου.

Τι αναφέρει το πόρισμα για τον Ντόναλτ Τραμπ

Νωρίτερα σήμερα δημοσιεύθηκε το 46σέλιδο πόρισμα που περιγράφει τις καταγγελίες εναντίον του. Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δικαστική αίθουσα 22Α του δικαστηρίου E Barrett Prettyman στην Ουάσιγκτον, στην πρώτη του εμφάνιση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, αφού κατηγορήθηκε κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το κατηγορητήριο των περιέγραφε με απόλυτη λεπτομέρεια πώς ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του διέδιδαν εν γνώσει του ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, συγκαλούσαν δόλιες εκλογείς και προσπάθησαν να εμποδίσουν την πιστοποίηση των εκλογών στις 6 Ιανουαρίου.

«Παρότι ηττήθηκε, ο κατηγορούμενος ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία», αναφέρει το κατηγορητήριο. «Έτσι, για περισσότερο από δύο μήνες μετά την ημέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020, ο κατηγορούμενος διέδιδε ψέματα ότι είχε σημειωθεί καθοριστική απάτη στις εκλογές και ότι στην πραγματικότητα κέρδισε. Αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς και ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ήταν ψευδείς.

»Αλλά ο κατηγορούμενος τα επανέλαβε και τα διέδωσε ευρέως ούτως ή άλλως – για να κάνει τους εν γνώσει του ψευδείς ισχυρισμούς του να φαίνονται νόμιμοι, να δημιουργήσει μια έντονη εθνική ατμόσφαιρα δυσπιστίας και οργής και να διαβρώσει την πίστη του κοινού στη διοίκηση των εκλογών» αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από αυτήν τη νέα δίωξη σε βάρος του και υποσχέθηκε να «πάρει εκδίκηση», καθώς τον κατηγορεί για «όσα εγκλήματα μπορούν να επινοηθούν».

«Κοιτάξτε, δεν φταίω εγώ που ο πολιτικός μου αντίπαλος στο κόμμα των Δημοκρατικών, ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα του να κατηγορήσει τον κορυφαίο (με διαφορά!) υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, εμένα, με όσα περισσότερα εγκλήματα μπορούν να επινοηθούν, ώστε να αναγκαστεί να δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να κατέβουν εναντίον μου, αλλιώς δεν θα έκαναν αυτή την πρωτοφανή χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Αλλά σύντομα, θα έρθει η σειρά μας. Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά!» έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM