Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ορκίστηκαν πριν από λίγη ώρα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας οι νέοι υπουργοί μετά την παραίτηση Μηταράκη

Συγκεκριμένα στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορκίστηκε ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Την θέση του Γιάννη Οικονόμου κατέλαβε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επίσης ορκίστηκε σήμερα. 

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Υπενθυμίζεται πως επισήμως, ο Νότης Μηταράκης παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη για «προσωπικούς λόγους». Ωστόσο, η αιτία της αποχώρησής του από την κυβέρνηση- σύμφωνα με πληροφορίες- είναι ότι εθεάθη να κάνει διακοπές, την ώρα που μαίνονταν οι φωτιές. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για «προσωπικούς λόγους», την οποία έκανε δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ζήτησε την παραίτηση του πρώην, πλέον υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο Νότης Μηταράκης κλήθηκε για εξηγήσεις, επειδή ήταν εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, ενώ δίνονταν η μάχη στα πύρινα μέτωπα. Ο πρωθυπουργός «δεν θα ανεχθεί» τέτοιου είδους συμπεριφορές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM