Ο Μάρτιν Σκορσέζε εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Tribeca με τη σύζυγό του που νοσεί με Πάρκινσον

Ο Μάρτιν Σκορσέζε συνοδεύτηκε στο φεστιβάλ Tribeca από τη γυναίκα του που νοσεί με Πάρκινσον Facebook Twitter
Φωτ.: Getty
0

Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Tribeca μαζί με την σύζυγό του Έλεν Μόρις στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, η οποία δίνει την προσωπική της μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον εδώ και 30 χρόνια. 

Η δημόσια εμφάνιση του 80χρονου σκηνοθέτη, Μάρτιν Σκορσέζε, με την 74χρονη σύζυγό του, Έλεν Μόρις και την 23χρονη κόρη τους έρχεται λίγες ημέρες μετά την δημόσια στήριξη του πρώτου στον ηθοποιό Μάικλ Τζέι Φόξ που διαγνώστηκε και εκείνος με τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991. 

Με την Έλεν Μόρις παντρεύτηκαν το 1999 και έμεινε έγκυος στα 50 της χρόνια στην κόρη τους Φραντσέσκα. Την ίδια περίοδο διαγνώστηκε με Πάρκινσον. Είναι η πέμπτη σύζυγος του σκηνοθέτη. 

«Πήγα στο γυναικολόγο μου, ο οποίος με θεώρησε μεγάλη. Μου συνέστησαν έναν γιατρό στη Νέα Υόρκη, που ειδικευόταν σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου, και έμεινα αμέσως έγκυος. Ημουν 51, με Πάρκινσον. Πέρασα μερικούς μήνες στο κρεβάτι αλλά ήταν εύκολο. Είδα πολύ τηλεόραση», είχε δηλώσει στο Talk Magazine η Μόρις.

«Δώστε προσοχή στον όγκο της δουλειάς που έχει κάνει ο Φοξ μετά τη διάγνωσή του με Πάρκινσον. Οχι μόνο δημιούργησε το ίδρυμά του, αλλά έγινε φάρος για πολλούς ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον, όπως είναι η γυναίκα μου, Έλεν. Μάικλ, η υποστήριξή σου σήμαινε τα πάντα για εκείνη και για μένα», σημείωσε στην εκδήλωση ο Σκορσέζε.

Το έργο του Μάικλ Τζέι Φοξ γύρω από τη νόσο του Πάρκινσον

Ο Μάικλ Φοξ  παραιτήθηκε από την υποκριτική το 2020 λόγω της επιδείνωσης της υγείας του. Έκτοτε έχει επικεντρωθεί στη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα της νόσου. 

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ερευνητική χρηματοδότηση μέσω του Ιδρύματος «Michael J. Fox» για την έρευνα γύρω από το Πάρκινσον.  Τον Νοέμβριο, ο Φοξ βραβεύτηκε με Όσκαρ, τιμής ένεκεν  για το έργο του γύρω από την ασθένεια.

 Με πληροφορίες από DailyMail


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

To ριμέικ του «Πολέμου των Ρόουζ» με την αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ολίβια Κόλμαν, τα κλασικά «Σαγόνια του Καρχαρία» και η «Γεύση του Κερασιού» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Φρανκενστάιν» στο Φεστιβάλ Βενετίας - Δικτάτορες, πόλεμος, πυρηνικές απειλές και φανταστικά τέρατα κυριαρχούν στο φετινό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Πολιτισμός / Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία στη Βρετανία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Στα φετινά βραβεία είχε συμπεριληφθεί συγγραφέας που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «τερφ» και στηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τι απαντούν οι διοργανωτές
LIFO NEWSROOM
Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM
Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ