Ν. Κορέα- ΗΠΑ: Κοινή άσκηση μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από Β. Κορέα

Στρατιωτική άσκηση Νότιας Κορέας-ΗΠΑ μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
Αμερικανικά μαχητικά F-16 σε κοινή άσκηση με F-35 της Νότιας Κορέας - Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Νότια Κορέα και ΗΠΑ διεξήγαγαν σήμερα κοινή στρατιωτική αεροπορική άσκηση με τη συμμετοχή αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών σε απάντηση στην εκτόξευση χθες ενός Hwasong-15 διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας διευκρίνισε ότι η άσκηση, κατά την οποία νοτιοκορεατικά μαχητικά αεροσκάφη F-35A, F-15K και αμερικανικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B, έδειξε τις «συντριπτικές» αμυντικές ικανότητες των συμμάχων και τη στάση ετοιμότητάς τους.

Η άσκηση αυτή «ενίσχυσε τη συνδυασμένη επιχειρησιακή ικανότητα και επιβεβαίωσε τη σιδηρά δέσμευση των ΗΠΑ στην άμυνα της Κορεατικής Χερσονήσου και στην εφαρμογή εκτεταμένης αποτροπής», αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή τους.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο της Ιαπωνίας Fuji News Network είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι επίσης πιθανόν να πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά αεροπορικά γυμνάσια ήδη από σήμερα το απόγευμα.

Η κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας γίνεται μία ημέρα μετά την εκτόξευση από την Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στην θάλασσα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, έπειτα από προειδοποίηση που απηύθυνε η Πιονγκγιάνγκ για ισχυρή απάντηση στις επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η «αιφνιδιαστική εκτόξευση ICBM» αποτελεί «απτή απόδειξη» των προσπαθειών της Πιονγκγιάνγκ να καταστήσει "ακαταμάχητη" την "ικανότητα πυρηνικής αντεπίθεσης" εναντίον εχθρικών δυνάμεων.

Η χθεσινή πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η πρώτη από την αρχή της χρονιάς, έγινε μετά την απειλή που εξέφρασε την Παρασκευή για μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη και ισχυρή» απάντηση, καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM