Aluminco: Νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου αυτοπαραγωγής ρεύματος

Aluminco: Νέα εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου αυτοπαραγωγής ρεύματος (Net Metering) Facebook Twitter
0

Η Aluminco, μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες αλουμινίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης «πράσινης» στρατηγικής και βιώσιμης ανάπτυξης της επενδύει στην αυτοπαραγωγή ρεύματος (Net Metering) με ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα (Φ/Β) . Το Φ/Β σύστημα net metering, ισχύος 999,54 kWp εγκαταστάθηκε στη βιομηχανική στέγη των κεντρικών εγκαταστάσεων της Aluminco στα Οινόφυτα και έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή ισχύoς 1,2 MWp. Πλέον, με τη νέα αυτή προσθήκη το βιομηχανικό συγκρότημα της Aluminco έχει συνολική εγκαταστημένη ισχύ 2.2 MWp.

Η εταιρεία Aluminco διακρίνεται για τα υψηλής αισθητικής, εργονομίας και ποιότητας προϊόντα της, στοχεύοντας στο χαμηλό ενεργειακό της αποτύπωμα. Αυτό ευθυγραμμίζεται και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ένα μεγάλο μέρος κατανάλωσης ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Συγκεκριμένα το σύστημα Νet Μetering είναι διασυνδεμένο με το Δημόσιο Δίκτυο και η παραγόμενη ενέργεια συμψηφίζεται με την κατανάλωση της εταιρίας . Έτσι η Aluminco χρησιμοποιεί ενέργεια φιλική στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα η παραγωγή ενέργειας καταναλώνεται άμεσα από το εργοστάσιο, χωρίς να υπάρχουν απώλειες μεταφοράς δικτύου. Η νέα εγκατάσταση Φ/Β καλύπτει περίπου το 40% της ημερήσιας ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το νέο Φ/Β πάρκο ορίζουν υψηλού επιπέδου τεχνικές προδιαγραφές και αποτελείται από 1851 τεμάχια υψηλής απόδοσης Φ/Β πλαισίων, των 540w, τα οποία υποστηρίζονται από 8 inverters. Η εκτιμώμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι 1400 GWh. Πέραν των υψηλών αποδόσεων του νέου συστήματος πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η διάρκεια ισχύος που εκτιμάται να είναι στα 25 έτη καθώς και η απόσβεση, που με τα νέα δεδομένα του κόστους ενέργειας, γίνεται στα 2 χρόνια αντί για 4,5. H εταιρία έχει ήδη αιτηθεί επαύξηση του πάρκου στο 1,6MWp με στόχο την πλήρη κάλυψη του διαθέσιμου χώρου στις στέγες της με Φ/Β.

Η νέα κατασκευή Φ/Β σταθμού αυτοπαραγωγού (Nετ Metering), συνιστά αντιπροσωπευτικό δείγμα καινοτομίας για την εταιρεία Aluminco, η οποία πρωτοπορεί και με τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της εξελίσσεται εφαρμόζοντας τακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον χώρο της παραγωγής προϊόντων αλουμινίου.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung αποκαλύπτει το αποκλειστικό Galaxy Z Flip7 Olympic Edition

Market news / Η Samsung αποκαλύπτει το αποκλειστικό Galaxy Z Flip7 Olympic Edition

Κάθε αθλητής που συμμετέχει στους Αγώνες Milano Cortina 2026 θα λάβει τη συσκευή Olympic Edition, η οποία έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εμπλουτίσει την εμπειρία, από τη ζωή στο Ολυμπιακό Χωριό μέχρι τις στιγμές του βάθρου.
THE LIFO TEAM
Olivia: Πολύτιμη ψηφιακή σύμμαχος για γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, με την υποστήριξη της AstraZeneca

Market news / Olivia: Πολύτιμη ψηφιακή σύμμαχος για γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, με την υποστήριξη της AstraZeneca

Απευθύνεται σε γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, ανεξαρτήτως σταδίου της νόσου, στους φροντιστές και τις οικογένειές τους, καθώς και στους επαγγελματίες υγείας.
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς ενισχύει το κοινωνικό της έργο: Νέα καμπάνια αναδεικνύει τις επενδύσεις για παιδιά & πολιτική προστασία

Market news / Η Lidl Ελλάς ενισχύει το κοινωνικό της έργο: Νέα καμπάνια αναδεικνύει τις επενδύσεις για παιδιά & πολιτική προστασία

Μέσα από εικόνες και λόγια που συγκινούν, η εταιρεία παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική ταινία, αναδεικνύοντας όλες τις δράσεις που υλοποιεί σταθερά για τη στήριξη και την ενίσχυση της κοινωνίας.
THE LIFO TEAM