KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει τα καταφύγια της σοβιετικής εποχής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Τα καταφύγια πολέμου για τους αμάχους ελέγχονται σε όλη τη Ρωσία μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες εγκατάλειψης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δημόσιοι υπάλληλοι ελέγχουν «αθόρυβα» τις εν λόγω εγκαταστάσεις, επισκευάζοντας και καθαρίζοντας υποδομές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη σοβιετική εποχή.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των αρχών να διασφαλίσουν ότι οι υποδομές πολιτικής άμυνας είναι έτοιμες σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης, δήλωσαν ανώνυμα άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. 

Η εκστρατεία για τη «αναβίωση» των καταφυγίων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ωστόσο, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την ξαφνική επιστράτευση 300.000 εφέδρων από το Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, οι αρχές δε ρισκάρουν νέα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς ο πόλεμος μαίνεται. 

«Αυτό μοιάζει με ομοσπονδιακή εντολή», δήλωσε ο Μιχαήλ Βινόγκραντοφ, αναλυτής στο Ίδρυμα Πολιτικής της Αγίας Πετρούπολης. «Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια προσπάθεια όλων αυτών των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους και ότι πραγματικά κάνουν κάτι».

Μέχρι σήμερα πάντως, οι Ουκρανοί δεν έχουν πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία ενώ η Δύση δεν έχει προσφέρει επιθετικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κλιμάκωση. 

Παρόλα αυτά, οι επιθεωρήσεις και ο καθαρισμός των εγκαταστάσεων πολιτικής άμυνας, οι οποίες συνήθως κατασκευάζονταν στα υπόγεια πολυκατοικιών, σχολείων και κυβερνητικών γραφείων κατά τη σοβιετική εποχή, πραγματοποιούνται σε πόλεις σε όλη τη χώρα. 

Διεθνή
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ ΜΚΟ

Διεθνή / Το Ισραήλ απαγορεύει την πρόσβαση 37 ΜΚΟ στη Γάζα

«Οι οργανώσεις που δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που αφορούν την ασφάλεια και τη διαφάνεια θα δουν τις άδειές τους να αναστέλλονται», αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Διασποράς και Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού
THE LIFO TEAM
 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM