Ο Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε παγκόσμια πρώτη το έργο Άσπρο Πάτο (Druk - Another round) σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, μεταφέροντας στη θεατρική σκηνή την ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του Τόμας Βίντεμπεργκ, η οποία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2021.

 

Στο έργο Άσπρο Πάτο, μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και στη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

Άσπρο Πάτο (Another Round)

 

Σκοπός τους είναι να αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευαν ο Χέμινγουεϊ και ο Τσόρτσιλ, ότι μια συγκεκριμένη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ένα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς και όχι τόσο πετυχημένο για άλλους.

 

Όπως αναφέρει για την παράσταση ο σκηνοθέτης: «Η διαχείριση της ελευθερίας είναι το δυσκολότερο εγχείρημα στη ζωή των ανθρώπων. Η παραβίαση των κανόνων που οι ίδιοι θέτουν είναι το σημείο όπου η ανωριμότητα κερδίζει κατά κράτος την υπευθυνότητα».

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Άσπρο Πάτο».

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418550  

 

Οδηγός Θεάτρου