Βόυτσεκ

στο θέατρο Πόλη

 

Έξι χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα ο Σταύρος Τσακίρης αναμετριέται και πάλι με τον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, το πιο αιρετικό και προκλητικό θεατρικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, που με το τολμηρό κοινωνικό του θέμα, τις επαναστατικές θέσεις του, την κριτική στάση του απέναντι στις θρησκευτικές-ηθικές προκαταλήψεις και την επιστημονική του αλαζονεία διαμόρφωσε προφητικά το παγκόσμιο σύγχρονο θέατρο, και συνεχίζει να το επηρεάζει ακόμη. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Βόυτσεκ».

 

Η Παγίδα

στο θέατρο Ζίνα

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Το αστυνομικό έργο του Ρομπέρ Τομά επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ζίνα. Ο Τομά στην Παγίδα δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου. Άνθρωπος του θέατρου, ηθοποιός και ο ίδιος, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία που συχνά σε συγκινεί μέχρι δακρύων. H παράσταση διατηρεί αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δύο θεατρικών κόσμων αναδεικνύοντας το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στον χρόνο. 

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση «Η Παγίδα» εδώ. 

 

Μαύρη Σαμπούκα

στο θέατρο Ζίνα

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν, η Μαύρη Σαμπούκα ξαναχτυπά στην Golden Label εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο μας χαρίζουν 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων. Μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δυο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν και κυρίως να μοιραστούν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Μαύρη Σαμπούκα».

 

Άντρες με τα όλα τους

στο θέατρο Βέμπο

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Η σκηνή του θεάτρου Βέμπο φιλοξενεί φέτος το έργο Άντρες με τα όλα τους των Stephen Sinclair και Anthony McCarten. Σε μια Αθήνα του σήμερα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι. Στην απελπισία τους αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτίζ για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό,τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Άντρες με τα όλα τους».

 

Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου

στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανεβαίνει στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών. 

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου» εδώ.

 

Αίας

στο θέατρο Αλκυονίς

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας Αίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του, ζωγραφίζοντας μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Αίας».

 

Ψηλά απ’ τη γέφυρα

στο θέατρο Βεάκη

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ Ψηλά απ’ τη γέφυρα που θα δούμε φέτος στο θέατρο Βεάκη. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, του οποίου το ανομολόγητο πάθος για τη νεαρή ανιψιά της γυναίκας του πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση που τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. 

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ψηλά απ’ τη γέφυρα».

 

Ο θείος Βάνιας

στο θέατρο Προσκήνιο

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Το εμβληματικό έργο του Άντον Τσέχοφ Ο θείος Βάνιας, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο Προσκήνιο. Τα πρόσωπα του Τσέχοφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά, τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.


Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ο θείος Βάνιας».

 


 


 

Οδηγός Θεάτρου