Αξύριστα Πηγούνια

στο θέατρο Μικρό Χορν

 

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία για 2η χρονιά. Πρόκειται για ένα  ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις, που θίγει καίρια προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Αξύριστα Πηγούνια».  

 

Σωτηρία με λένε

στο θέατρο Μικρό Χορν

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, παρουσιάζεται  φέτος  από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Μικρό Χορν σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Το έργο συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ενώ στον ρόλο της Σωτηρίας θα δούμε την Κάτια Γκουλιώνη

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση «Σωτηρία με λένε» εδώ.

 

Η ανθρώπινη φωνή

στο θέατρο Μικρό Χορν

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντά και πάλι τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε μια πολύ ξεχωριστή καινούργια συνεργασία. Οι δυο τους αγκαλιάζουν τον σπουδαίο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ. Η ηρωίδα του έργου είναι μια νέα γυναίκα που συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον εραστή της, ο οποίος την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια άλλη. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Η ανθρώπινη φωνή».

 

Μαθήματα Κωμωδίας

στο θέατρο Μικρό Παλλάς

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Ο Θοδωρής Αθερίδης παραδίδει εντατικά μαθήματα κωμωδίας , από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή,  για 2η χρονιά στο Μικρό Παλλάς. Μια ξεκαρδιστική παράσταση  που διεισδύει στον χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν την τέχνη της  κωμωδίας.

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Μαθήματα Κωμωδίας».

 

Μπαμπάδες με ρούμι

στο θέατρο Αλίκη

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα έρχεται στο θέατρο Αλίκη, είκοσι έξι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό. Μια αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι».

 

Οι Δούλες

στο θέατρο Αποθήκη

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζενέ ανεβαίνει στο θέατρο Αποθήκη σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Ένα αριστουργηματικό κείμενο που χαρακτηρίζεται από τον δεξιοτεχνικό χειρισμό της γλώσσας μέσα από μια έντονα ποιητική φόρμα. Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, η αγωνία για την κυριαρχία απέναντι στον άλλον, οι ταξικές διαφορές που αποδεικνύονται αγεφύρωτες, ο ερωτισμός και η εξάρτηση δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας και σασπένς μέσα από τον συνδυασμό ονείρου και πραγματικότητας, επιθυμίας και αυτοτιμωρίας, άρνησης αλλά και αποδοχής του απαράβατου κανόνα της ζωής. 

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση «Οι Δούλες» εδώ.

 

Ο Μπακαλόγατος ή της κακομοίρας

στο θέατρο Πειραιώς 131

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Η σπαρταριστή κωμωδία του Ντίνου Κατσουρίδη (1963) που είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου παρουσιάζεται στο θέατρο Πειραιώς 131 σε μια ανατρεπτική μουσική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Ο αγαπημένος Γιάννης Ζουγανέλης στον ομώνυμο ρόλο του Ζήκου.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ο Μπακαλόγατος ή της κακομοίρας».

 

Η απολογία της Μαρί Κιουρί

στο θέατρο Αποθήκη

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Μετά από μια τριετή επιτυχημένη πορεία, η συγκλονιστική παράσταση Η απολογία της Μαρί Κιουρί, με τη βραβευμένη με δύο θεατρικά βραβεία Πέγκυ Τρικαλιώτη, γοητεύει το κοινό αυτήν τη φορά στο θέατρο Αποθήκη. 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Η απολογία της Μαρί Κιουρί» θα βρείτε εδώ.

 

Σεσουάρ για δολοφόνους

στο θέατρο Λαμπέτη

 

Αθηναϊκά Θέατρα

 

Η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν  Έιμπραμς που έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο αιώνα (1999) συνεχίζεται ακάθεκτη για ακόμα μία χρονιά στο θέατρο Λαμπέτη! Το μέγα ερώτημα τίθεται ξανά: ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου; 

 

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους».

 

 

 

Οδηγός Θεάτρου