Ο έκπτωτος πρίγκιπας Νικολάι της Δανίας διαμαρτύρεται για την απόφαση της βασίλισσας γιαγιάς του

Denmark's Prince Nikolai breaks silence after losing royal title Facebook Twitter
0

Η είδηση έπεσε χθες σαν κεραυνός εν αιθρία: η βασίλισσα Μαργαρίτα- η μακροβιότερη, πλέον, μονάρχης της Ευρώπης - αφαίρεσε τους πριγκιπικούς τίτλους από κάποια εγγόνια της και τώρα ένας από τους έκπτωτους πρίγκιπες σπάει τη σιωπή του εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της γιαγιάς του. 

Από την 1η Ιανουαρίου του 2023, μόνο τέσσερα από τα συνολικά οχτώ εγγόνια της Μαργαρίτας θα παραμείνουν πρίγκιπες. Ο πρίγκιπας Νικολάι, που θα χάσει τον τίτλο του, μίλησε στο τοπικό Ekstrabladet, εκφράζοντας τη θλίψη του για την αιφνιαστική και εσπευσμένη απόφαση της εστεμμένης γιαγιάς του.

Denmark's Prince Nikolai breaks silence after losing royal title Facebook Twitter
Ο πρίγκιπας Νικολάι, η κόμισσα Αλεξάνδρα και ο πρίγκιπας Φέλιξ

«Ολόκληρη η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πολύ λυπημένοι, όπως είναι φυσικό», δήλωσε ο 23χρονος. «Όπως δήλωσαν και οι γονείς μου, είμαστε σοκαρισμένοι με αυτή την απόφαση και με το πόσο γρήγορα δρομολογήθηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να συμβεί με αυτόν τον τρόπο».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς η απόφαση επηρέασε τη σχέση του με τη γιαγιά του, είπε: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ».

Ο πρίγκιπας Νικολάι υποστήριξε ότι είχε ακούσει για τα σχέδια της γιαγιάς πριν αυτά δημοσιοποιηθούν. 

Ο Νικολάι είναι διεθνώς γνωστός χάρη και στην επαγγελματική του καριέρα στον χώρο της μόδας. Στις αρχές του 2018, υπέγραψε ως μοντέλο με το πρακτορείο Scoop Models και έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα, τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, στην επίδειξη της Burberry, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Ο ίδιος λέει ότι βλέπει το μόντελινγκ ως δουλειά. 

Denmark's Prince Nikolai breaks silence after losing royal title Facebook Twitter
Denmark's Prince Nikolai breaks silence after losing royal title Facebook Twitter

Ερωτηθείσα για την απόφασή της, η βασίλισσα Μαργαρίτα απάντησε: «Είναι μια σκέψη που είχα εδώ και πολύ καιρό και πιστεύω ότι θα είναι καλό για το μέλλον τους. Αυτός είναι ο λόγος».

Ο γιος της βασίλισσας, πρίγκιπας Ιωακείμ, δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την κίνηση, λέγοντας ότι η οικογένειά του είναι πολύ «λυπημένη»: «Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να βλέπεις να κακομεταχειρίζονται έτσι τα παιδιά σου. Βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν».

Ο βασιλικός οίκος είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι ο Ιωακείμ είχε ενημερωθεί για την απόφαση τον Μάιο, πληροφορία που ίδιος διέψευσε ανοιχτά. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM