Υπάρχουν πλακίδια μοκέτας που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας τον άνθρακα και τα έφερε στην Ελλάδα η EKA HELLAS

Υπάρχουν δάπεδα που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας τον άνθρακα και τα έφερε στην Ελλάδα η EKA HELLAS

Η Interface αποτελεί επιλογή υψηλής αισθητικής με βιώσιμη φιλοσοφία και καινοτομία

Η EKA Hellas, αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά εταιρείες που επιλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία των προϊόντων τους, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής τους.

 

Μία από αυτές είναι η Interface, ένα brand που παράγει και κατασκευάζει πλακίδια βινυλικού δαπέδου LVT και μοκέτας, με σύγχρονο design και εξαιρετική ποιότητα. 


Η Interface, όντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλακιδίων μοκέτας στον κόσμο, αξιοποιεί τον άνθρακα μετατρέποντας τον σε δομικό στοιχείο για τα υποστρώματα υποστήριξης CQuest για τα παραγόμενα πλακίδια μοκέτας των συλλογών της. 

 

Υπάρχουν πλακίδια μοκέτας που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας τον άνθρακα και τα έφερε στην Ελλάδα η EKA HELLAS

 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είμαστε σε μια αποστολή. Nα μειώσουμε το αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον μας. Για να επιτευχθεί αυτό, αντικαθιστούμε τα συστήματα Carpet Tile Backings (υπόστρωμα μοκετών) με την κυκλοφορία των νέων υποστρωμάτων τύπου CQuest™. Βασιζόμενοι στην επιστήμη των υλικών, αλλάξαμε το σκεπτικό μας και προσθέσαμε νέα καινοτόμα υλικά, ώστε να δημιουργήσουμε τα νέα Carpet Tile Backings με πολύ χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα - μακριά από τους καθημερινούς ρύπους άνθρακα και την αντιστροφή αυτού, με τη χρήση του άνθρακα για την παραγωγή των υποστρωμάτων. Στην αρχή της έρευνάς μας, προσθέσαμε νέα υλικά με βιολογική βάση, σε συνδυασμό με περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό από φύρα παλαιότερων παραγωγών μοκέτας.  Στη συνέχεια, μετρήσαμε πώς αυτά τα υλικά επηρεάζουν το αποτύπωμα του άνθρακα. Αυτά τα νέα υλικά, τα οποία μετρούνται σε  αυτόνομη βάση, είναι καθαρά αρνητικά στον άνθρακα – μειώνοντας το αποτύπωμα του και καταλήγοντας σε υποστρώματα αρνητικά σε άνθρακα (carbon negative backings)».


Η Interface από τον Σεπτέμβριο 2021 προέβη στην αλλαγή όλων των Carpet Tile Backings (υποστρωμάτων), αντικαθιστώντας τα με τα νέας τεχνολογίας CQuest Bio backings. Εκτός από περιβαλλοντική συνείδηση δεν σταματά να πρωτοπορεί στο σχεδιασμό πλακιδίων και LVT δίνοντας μας τη δυνατότητα να συνδυάσουμε βινυλικό δάπεδο με μοκέτα μαζί στην ιδιά επιφάνεια. 

 

EKA HELLAS ΕΚΑ


Η εφαρμογή μοκέτας και βινυλικού σε πλακίδια κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια και στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έναντι των παραδοσιακών μοκετών σε ρολό, κυρίως λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων τους, όπως η εύκολη αντικατάσταση λερωμένων ή φθαρμένων τμημάτων του δαπέδου, η ταχύτητα και η ευκολία στην τοποθέτηση τους, η μείωση στη φύρα και γενικά στις απώλειες υλικού και χρόνου.


Η EKA Hellas κατέχει ηγετική θέση στην αγορά διαρρύθμισης εργονομικών επαγγελματικών  χώρων  μέσα  από  την  εφαρμογή  τεχνογνωσίας  και  εμπειρίας  των εταιρειών Steelcase (Ολοκληρωμένες λύσεις  επαγγελματικών  χώρων)  και Interface, (LVT & πλακίδια μοκέτας), τις οποίες αποκλειστικά αντιπροσωπεύει στην Ελληνική αγορά.

 

Εκτός από μια ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών Office &  Hospitality Solutions για την βέλτιστη λειτουργία των γραφειακών χώρων και αιθουσών συνεδριάσεων, διαθέτει προϊόντα υψηλών ηχοαπορροφητικών ιδιοτήτων  για  την  οροφή  και  τα  τοιχώματα, που επιτρέπουν τη μείωση της αντήχησης καθώς και τη μείωση ή την εξάλειψη του echo effect. Επίσης, διαθέτει έπιπλα εξωτερικού χώρου της εταιρείας Extremis από το Βέλγιο, πολύ γνωστή για το design και την ποιότητά της. 

 

EKA HELLAS ΕΚΑ
Έπιπλο εξωτερικού χώρου από την εταιρεία Extremis

 

ΕΚΑ ΗELLAS
Showroom: 1 Kifisias Avenue, Marousi

www.ekahellas.com 



 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ