Μια πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα που δίνει «Ελπίδα Ζωής»

Μια πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα που δίνει «Ελπίδα Ζωής» Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Την τελευταία δεκαετία, η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα έχει αναχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του τόπου μας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Έκθεση Γήρανσης που δημοσίευσε φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προβλέψεις των ειδικών θέλουν τον πληθυσμό της Ελλάδας να μειώνεται κατά 20% τα επόμενα 50 χρόνια.

Η Βίκος Α.Ε., ως μία εταιρεία που δείχνει μεγάλη ευαισθησία για τα κοινωνικά ζητήματα, κάτι που αποδεικνύεται εδώ και χρόνια μέσα από τις δράσεις της, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του συγκεκριμένου προβλήματος, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σχετική δράση.

Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Β-οίκος της Ζωής μας», οι πρωτοβουλίες του οποίου κινούνται γύρω από τους άξονες των ζητημάτων της φύσης, του πολιτισμού και του εθελοντισμού, προχωράει σε μία πολύ σημαντική κίνηση για την υπογεννητικότητα. Στο πλευρό της, έχει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HOPEgenesis που σκοπό έχει τη μείωση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας αλλά και τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας.

Μια πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα που δίνει «Ελπίδα Ζωής» Facebook Twitter

Ως μία εταιρεία που δεν ξεχνά που βρίσκεται το «σπίτι» της και ούσα άρα ευαισθητοποιημένη για την περιοχή της Ηπείρου, η Βίκος Α.Ε. μέσα από την παραπάνω συνεργασία αποφάσισε να «υιοθετήσει» τον Δήμο Ζαγορίου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία για έναν ακόμα λόγο: ο Δήμος που χωρίζεται σε τρεις ενότητες (Κεντρικό, Δυτικό και Ανατολικό Ζαγόρι) αποτελείται από 46 τοπικές κοινότητες και έχει πληθυσμό 3.804 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

Για τα παραπάνω νούμερα, υπολογίζεται πως για να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπογεννητικότητας θα έπρεπε κάθε χρόνο να σημειώνονται 38 γεννήσεις. Όμως η πραγματικότητα είναι μακριά από αυτό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  ΕΛ.ΣΤΑΤ, το 2016 οι γεννήσεις στην περιοχή ήταν μόλις 12, ενώ οι θάνατοι 37. Και τις επόμενες χρονιές, οι γεννήσεις μειώθηκαν ακόμα περισσότερο: 8 το 2017, 7 το 2018 και 6 το 2019.

Έτσι, η εταιρεία Βίκος δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, δεσμεύεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος της υπογεννητικότητας στην περιοχή του Ζαγορίου. Αποτελεί άλλωστε ένα ζήτημα με πολύπλευρες επιπτώσεις: κοινωνικές, οικονομικές αλλά αφορά και γενικότερα την υπόσταση της Ελλάδας.

Μαζί με την HOPEgenesis πέρα από την ευαισθητοποίηση γύρω από την υπογεννητικότητα, η εταιρεία Βίκος σκοπεύει να παρέχει ασφάλεια σε εγκύους ή όσες γυναίκες επιθυμούν να κυοφορήσουν.

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα για ένα ζήτημα τόσο πολύπλευρο και ευαίσθητο.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM