Το West Side Story θα λογοκριθεί στις αραβικές χώρες λόγω τρανς χαρακτήρα

«West Side Story»: Λογοκρισία στις αραβικές χώρες για τρανς χαρακτήρα Facebook Twitter
Ο/η Iris Menas (αριστερά) υποδύεται τον χαρακτήρα Anybodys στο «West Side Story».
0

Με διθυραμβικές κριτικές και πορεία προς τα Όσκαρ, το West Side Story, το απόλυτα αμερικανικό μιούζικαλ που αναβίωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, φέρεται να έχει απαγορευθεί λόγω ενός τρανς χαρακτήρα που υποδύεται η/ο nonbinary ηθοποιός Iris Menas.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η ταινία δεν έλαβε πιστοποιητικό ούτε στη Σαουδική Αραβία ούτε στο Κουβέιτ. Εν τω μεταξύ, λογοκριτές σε άλλα έθνη της Μέσης Ανατολής –Μπαχρέιν, Ομάν, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα– ζήτησαν περικοπές στη νέα κινηματογραφική μεταφορά. Ωστόσο, η Walt Disney και η 20th Century Studios αποφάσισαν να μην κάνουν περικοπές, σύμφωνα με πληροφορίες του The Wrap.

Ο χαρακτήρας Anybodys, του οποίου η ταυτότητα φύλου δεν αποσαφηνίζεται στην αρχική ταινία του 1961, είναι προφανώς τρανς άτομο στη νέα βερσιόν και έχει περισσότερο χρόνο επί της οθόνης. «Είναι ένας ανδρικός χαρακτήρας που γεννήθηκε σε σώμα γυναίκας. Τέλος συζήτησης» δήλωσε ο David Saint, κληρονόμος και εκτελεστής των δικαιωμάτων του συγγραφέα του West Side Story, Arthur Laurents.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεση της Glaad για την LGBTQ+ εκπροσώπηση στην οθόνη, δεν υπήρχαν τρανς ή nonbinary χαρακτήρες σε ταινίες στούντιο για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η ομοφυλοφιλία και η τρανς εμπειρία εξακολουθούν να είναι είτε παράνομες είτε θεωρούνται ανήθικες σε μεγάλο μέρος της περιοχής του Κόλπου, με τη θανατική ποινή να χρησιμοποιείται σε ακραίες περιστάσεις.

Η απόφαση να μην κοπούν σκηνές από το μιούζικαλ του Σπίλμπεργκ από τα στούντιο έρχεται σε συνέχεια της άρνησης της Disney να κόψει ένα φιλί μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από το τελευταίο φιλμ της Marvel, Eternals, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της ταινίας για λίγο σε διάφορες χώρες του Κόλπου. Το στούντιο στη συνέχεια ενέδωσε να προχωρήσει σε επεξεργασία στην ταινία, που οδήγησε ορισμένες χώρες να επιτρέψουν την κυκλοφορία της.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόρενς Πιου λέει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει δημόσια για την Παλαιστίνη

Πολιτισμός / Η Φλόρενς Πιου λέει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει δημόσια για την Παλαιστίνη

Η ηθοποιός λέει ότι έχασε εκατοντάδες χιλιάδες followers, αλλά δεν μετάνιωσε για τη στάση της. «Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο καιρό στο Χόλιγουντ να αρχίσει να μιλά», είπε στο Vanity Fair.
THE LIFO TEAM
Η Ακαδημία Γκονκούρ απέσυρε το μυθιστόρημα του Τέλισον Ορελιέν μετά τις καταγγελίες για AI και λογοκλοπή

Πολιτισμός / Η Ακαδημία Γκονκούρ απέσυρε το μυθιστόρημα του Τέλισον Ορελιέν μετά τις καταγγελίες για AI και λογοκλοπή

Το «C’était ça ou mourir», ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά φαινόμενα της φετινής γαλλικής σεζόν, αφαιρέθηκε από την πρώτη επιλογή για το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα δάνειο με έναν ακρωτηριασμένο ναό

«Η επανένωσή τους αφορά την αποκατάσταση της καλλιτεχνικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής ακεραιότητας ενός μοναδικού μνημείου που δεν έπρεπε ποτέ να είχε διαμελιστεί», υπογραμμίζει στη νέα παρέμβασή της
THE LIFO TEAM
Η Μέριλ Στριπ ως Άσλαν στο Narnia εξόργισε συντηρητικούς χριστιανούς στις ΗΠΑ

Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ ως Άσλαν στο Narnia εξόργισε συντηρητικούς χριστιανούς στις ΗΠΑ

Η νέα «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν έχει βγει ακόμη, αλλά συζητιέται ήδη για δύο λόγους: η Μέριλ Στριπ δίνει τη φωνή της στον Άσλαν και η ταινία φαντάζεται τη γέννηση της Νάρνια μέσα από μια αισθητική που κοιτάζει προς τον Ντέιβιντ Μπόουι.
THE LIFO TEAM
Ο εκδότης του Τέλισον Ορελιέν παγώνει την προώθηση του βιβλίου

Πολιτισμός / Ο εκδότης του Τέλισον Ορελιέν παγώνει την προώθηση του βραβευμένου μυθιστορήματός του

Μετά τις καταγγελίες για χρήση τεχνητής νοημοσύνης οι Éditions du Boréal αναστέλλουν προσωρινά τις προωθητικές δραστηριότητες γύρω από το «C’était ça ou mourir». Ο συγγραφέας αρνείται ότι χρησιμοποίησε AI.
THE LIFO TEAM
MNEK: «Είμαι χοντρός, μαύρος και γκέι. Προσπάθησε να το πουλήσεις αυτό»

Πολιτισμός / MNEK: «Είμαι χοντρός, μαύρος και γκέι. Προσπάθησε να το πουλήσεις αυτό»

Ο Βρετανός τραγουδοποιός και παραγωγός πίσω από επιτυχίες της Beyoncé, της Kylie Minogue και της Madonna επιστρέφει με το «Bulldozer!!», το πρώτο του σόλο άλμπουμ σε οκτώ χρόνια, μιλώντας για σώμα, φυλή, βιομηχανία, αμφιβολία και queer χαρά.
THE LIFO TEAM