No.1

Βρετανία: Οπαδοί ΛΟΑΤΚΙ επικρίνουν την εξαγορά της Νιουκάστλ στους Σαουδάραβες κροίσους

Newcastle: Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ οπαδών επικρίνει την εξαγορά της ομάδας σε Σαουδάραβες κροίσους Facebook Twitter
0

Η ομάδα «Pride in Football», για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ οπαδών στη Βρετανία, επέκρινε έντονα την εξαγορά της Νιουκάστλ από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), υπό την προεδρία του διάδοχου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κατέχει τώρα το 80% του συλλόγου, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται μεταξύ της RB Sports & Media και της PCP Capital Partners.

Πριν ανακοινωθεί η εξαγορά, η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει από την Premier League να αλλάξει τα κριτήρια των ιδιοκτητών και των διευθυντών της για να αντιμετωπίσει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αποτρέψει το «αθλητικό ξέπλυμα».

«Έχουμε έντονες ανησυχίες, μαζί με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, για τη μεταχείριση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε το Pride in Football σε ανακοίνωσή του το Σάββατο. «Είναι προφανές ότι η νέα ιδιοκτησία της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ έχει στενούς δεσμούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι τα ίδια άτομα που ηγούνται του καταπιεστικού καθεστώτος στη Σαουδική Αραβία» προσθέτει.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Σαουδική Αραβία και η Διεθνής Αμνηστία έθεσε θέμα για το κατά πόσο η Premier League μπορεί να προχωρήσει σε εκστρατείες όπως το «Rainbow Laces», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την ομάδα δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ «Stonewall» που έχει ως στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM