«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που θέλουμε να γνωρίζουμε πως τα αγαθά που καταναλώνουμε είναι αγνά. Κι αν υπάρχει ένα αγαθό που θεωρείται το πιο αγνό όλων, αυτό είναι το νερό. Η φρεσκάδα και η δροσερή του γεύση είναι δύο ιδιότητες που επιθυμούμε να έχει το νερό που επιλέγουμε - και ειδικότερα το φυσικό μεταλλικό νερό.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές φυσικές πηγές - οι πηγές Κωστηλάτας βρίσκονται σε ένα από τα επιβλητικότερα ορεινά συμπλέγματα των Αθαμανικών Ορέων, που θεωρούνται από τις πιο άγριες κορυφογραμμές της Πίνδου. Συγκεκριμένα, στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από 300 πηγές νερού - και από εκεί προέρχεται και το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα», το οποίο ξεκινά ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής- από τις κορυφές των Αθαμανικών Ορέων, συνεχίζει την πορεία του υπογείως, περνώντας μέσα από τα βραχώδη φίλτρα της φύσης, αναβλύζει στην πηγή του σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, όπου και γίνεται η εμφιάλωσή του σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής.

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter

Αυτό που κάνει το νερό «Κωστηλάτα» να ξεχωρίζει, είναι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Καθώς δεν επιδέχεται καμία διαδικασία απολύμανσης ή χημικής κατεργασίας, το νερό αποκτά με τρόπο αργό και σίγουρο την ιδανική χημική ισορροπία σε μέταλλα και pH και ταυτόχρονα μας χαρίζει την αξεπέραστα απαλή και δροσερή του γεύση. Η εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά του τόσο σε νάτριο (Na+: 1,1 mg/l) όσο και σε μαγνήσιο (Mg++: 2,0 mg/l), το καθιστά κατάλληλο σε ανθρώπους που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο και συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη σκληρότητα του νερού, είναι παράμετρος ποιότητάς του που σχετίζεται με την περιεκτικότητα αυτού σε άλατα ασβεστίου και μαγνησίου. Το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα» είναι το νερό με την χαμηλότερη ολική σκληρότητα, γεγονός που αποδεικνύει περεταίρω την ποιότητά του, κατατάσσοντάς το σε ένα από τα πιο ολιγομεταλλικά νερά στην Ευρώπη.

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter

Με βάση όλα τα παραπάνω, το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα» έλαβε ακόμα μία διάκριση που το καθιστά στην κορυφή της λίστας στις προτιμήσεις τόσο της αγοράς, όσο και των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, έλαβε για 7η συνεχόμενη χρόνια την κορυφαία διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi - International Taste & Quality Institute).

H νέα αυτή διάκριση με το Diamond Taste Award 2021 απονέμεται σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 7 φορές σε μια περίοδο 10 ετών. Έτσι λοιπόν, κατατάσσει το προϊόν ως κορυφαία ποιότητα τόσο σε διεθνές επίπεδο και δικαιώνει για μια ακόμη χρονιά τους στόχους της εταιρείας. Η κριτική επιτροπή του Taste Institute απαρτίζεται από καταξιωμένους σεφ και σομελιέ και η αυστηρή μεθοδολογία γευσιγνωσίας έχουν συντελέσει στο να γίνει το Superior Taste Award η πιο διάσημη ανεξάρτητη πιστοποίηση σε όλο τον κόσμο, 100% επικεντρωμένη στην γεύση.

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter

Για μία ακόμη χρονιά, λοιπόν, το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα» αποδεικνύει την ποιότητά του σε κάθε τομέα. Όχι μόνο από μία ακόμη σημαντική διάκρισή του, αλλά και από την ποιοτική του προέλευση, δροσερή γεύση και ξεχωριστή φρεσκάδα, που κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες, η εταιρία αλλάζει όλες τις συσκευασίες με νέες, οι οποίες θα αποτελούνται από αυτοδιασπώμενο r-pet, ένα 100% ανακυκλώσιμο προϊόν και πολύ σημαντικό σύμμαχο στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ