H ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί έναν πρωτότυπο, ανοιχτό διαγωνισμό καινοτομίας

H ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί έναν πρωτότυπο, ανοιχτό διαγωνισμό καινοτομίας Facebook Twitter
0

Η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί πρωτότυπο, ανοιχτό διαγωνισμό τεχνολογικών καινοτομιών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ και το MIT Enterprise Forum Greece.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακές προκλήσεις της ΕΥΔΑΠ» καλούνται νεοφυείς εταιρείες, ομάδες επιστημόνων, ερευνητικά κέντρα πανεπιστημίων, εταιρείες τεχνολογίας να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε δύο προκλήσεις:

1. Η δημιουργία αλγόριθμου, ο οποίος με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων να προβλέπει ποιοι μετρητές κατανάλωσης ύδατος είναι ελαττωματικοί.
2. Η δημιουργία αλγόριθμού, ο οποίος με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων να προβλέπει την μελλοντική κατανάλωση μιας παροχής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, π.χ. 1-3 μήνες.

Σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάπτυξη μηχανισμών οι οποίοι θα αναγνωρίζουν πιθανά μοτίβα κατανάλωσης και θα υλοποιούν μοντέλα πρόβλεψης και ανίχνευσης αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Τα εργαλεία αυτά θα βασιστούν σε ένα πλήθος παραμέτρων σχετικές με το ιστορικό των μετρήσεων, το είδος του μετρητή, την ημερομηνία εγκατάστασης, την κατανάλωση της παροχής, και άλλα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος. Ένα έξυπνο μοντέλο λειτουργίας των μετρητών μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στον έγκαιρο και αποτελεσματικό εντοπισμό βλαβών και κατά συνέπεια στη μείωση της άσκοπης σπατάλης νερού.

Οι προτάσεις που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα αξιολογηθούν με βάση την ακρίβεια (accuracy) της πρόβλεψης. Για κάθε προτεινόμενο μοντέλο θα προκύπτει ένα ποσοστό το οποίο θα υποδεικνύει το πλήθος των σωστών προβλέψεων ελλαττωματικών μετρητών.


Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικό βραβείο, ενώ ενδέχεται να αναλάβουν και συμβόλαιο χρήσης της λύσης που πρότειναν από την ΕΥΔΑΠ, όπως και την ανάπτυξη επιπλέον λειτουργιών βασισμένων στην παρεχόμενη λύση.

Αναφερόμενος στον τεχνολογικό διαγωνισμό καινοτομίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, δήλωσε: «Με ενθουσιασμό η ΕΥΔΑΠ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της μεγαλύτερης εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας, αλλά και συνολικά εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που συμμετέχουν στο Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ. Πιστεύω ότι το τεχνολογικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας θα αναμετρηθεί με επιτυχία με τις ψηφιακές προκλήσεις της εποχής.


Η μεγάλη ευκαιρία που ξεδιπλώνεται μπροστά μας είναι ανακαλύψουμε λύσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε προς όφελος της εταιρείας, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.»

Σημαντικές ημερομηνίες

  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29/12/2020
  • Επιλογή ομάδων: μέχρι 11/1/2021
  • Παράδοση των δεδομένων: μέχρι 19/1/2021
  • Ανάπτυξη λύσεων, workshops, mentoring: μέχρι 30/3/2021
  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής λύσεων: 30/3/2021
  • Δοκιμές των κατατεθειμένων λύσεων: από 30/3 μέχρι 16/4/2021
  • Ανακοίνωση νικητών και απονομή: 23/4/2021

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://hcap-challenge.mitefgreece.org/eydap-innochallenge

Σχετικά με το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ: http://innovation.hcap.gr/

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Lidl Ελλάς πρωτοπόρος στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με Platinum Διάκριση στον Δείκτη CR Index

Επιχειρείν / Η Lidl Ελλάς πρωτοπόρος στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με Platinum Διάκριση στον Δείκτη CR Index

Με Platinum διάκριση για πρώτη φορά και τιμητικό έπαινο για τη διάκρισή μας στην κατηγορία Best Progress, αναγνωρίζεται η αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα και η καινοτόμος προσέγγιση της εταιρείας για ένα καλύτερο αύριο.
THE LIFO TEAM
Mailo’s: Ο Νίκος Μουτσουρούφης τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Επιχειρηματία 2025 από το ΕΒΕΑ

Επιχειρείν / Mailo’s: Ο Νίκος Μουτσουρούφης τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Επιχειρηματία 2025 από το ΕΒΕΑ

Τα Mailo’s – The Pasta Project αποτελούν ένα καινοτόμο concept που ειδικεύεται στον τομέα της γρήγορης εστίασης και συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με τη φιλοσοφία της street food κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος ΔΕΗ και ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance εγκαινιάζουν νέα συνεργασία για την ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

Επιχειρείν / ΔΕΗ και Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance σε νέα συνεργασία για ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στη συνολική στρατηγική του Ομίλου ΔΕΗ να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στις επιδόσεις σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG)
THE LIFO TEAM
Κωτσόβολος και Ομάδα Αιγαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φτάσει η Τεχνολογία παντού

Επιχειρείν / Κωτσόβολος και Ομάδα Αιγαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φτάσει η Τεχνολογία παντού

Προϊόντα τεχνολογίας για 660 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων των μικρών και ακριτικών νησιών έφθασαν από την Κωτσόβολος, στο πλαίσιο του 31ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου.
THE LIFO TEAM
Όμιλος ΔΕΗ: Προσθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο 88 MW στο χαρτοφυλάκιο της Βουλγαρίας

Επιχειρείν / Όμιλος ΔΕΗ: Προσθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο 88 MW στο χαρτοφυλάκιο της Βουλγαρίας

Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει το πράσινο χαρτοφυλάκιο του με τη συμφωνία για παραλαβή με την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του υπό κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 88 MW στο χωριό Βεντράρε στην περιοχή, Κάρλοβο, της κεντρικής Βουλγαρίας.
THE LIFO TEAM