Μάτι: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου - Μετά από 12ωρη απολογία

Μάτι: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου - Μετά από 12ωρη απολογία Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Ρένα Δούρου, μετά από δωδεκάωρη απολογία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, προκειμένου να απολογηθεί επί όσων της καταλογίζονται για την τραγική κατάληξη της φωτιάς, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές.

Η κ. Δούρου είναι μεταξύ των 20 κατηγορουμένων στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, οι οποίοι είναι υπόλογοι για τα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, του εμπρησμού από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικών βλαβών κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής αντικρούει το κατηγορητήριο του ανακριτή και υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ευθύνη για το τραγικό αποτέλεσμα της φωτιάς και πως η ίδια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έπραξε όσα έπρεπε.

Στις 30 Σεπτεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά την απολογία του. Δύο μέρες αργότερα κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM