5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καφέ που ξεκινά δυνατά τη μέρα σου

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καφέ που ξεκινά δυνατά τη μέρα σου Facebook Twitter
Φώτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO
0

Εξορμήσεις για δώρα, οδύσσειες στην κουζίνα και μαραθώνιοι στο γραφείο... Οι γιορτές απαιτούν την ανεξάντλητη ενέργεια ενός σούπερ ήρωα! Γι'αυτό και αξίζει να ξεκινάς κάθε ημέρα με ένα στιγμιαίο καφέ από την εκλεκτή ποικιλία Robusta που σού χαρίζει τη διαύγεια, την ενέργεια και την καλή διάθεση που τόσο χρειάζεσαι.

Ώρα λοιπόν να μάθεις μερικές πληροφορίες για τον στιγμιαίο καφέ σου που, χωρίς να το ξέρεις, πλαισιώνουν το αγαπημένο σου ρόφημα! Την απολαμβάνεις καθημερινά κι αυτή δεν είναι άλλη από τη δυνατή ποικιλία Robusta που πρωτοεμφανίστηκε στη Δυτική Αφρική και πλέον καλλιεργείται στο Βιετνάμ, τη Βραζιλία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ινδονησία! Όπως πρόσφατα έμαθα η συγκεκριμένη ποικιλία είναι η πιο κατάλληλη για να ξεκινήσεις κάθε σου ημέρα κι αυτό γιατί χαρακτηρίζεται από δυνατή γεύση, πλούσιο σώμα και γήινα αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις! Οι κόκκοι ποικιλίας Robusta είναι υπεύθυνοι για τη δυνατή εμπειρία και την ασύγκριτη γεύση που σου προσφέρει καθημερινά ο αγαπημένος σου στιγμιαίος καφές.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καφέ που ξεκινά δυνατά τη μέρα σου Facebook Twitter
Φώτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

Και τώρα που έμαθες από πού προέρχεται η αγαπημένη πρωινή συνήθεια όλων, τι λες να μάθεις 5 ακόμα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την ποικιλία Robusta;

1

Η χώρα που πλέον είναι συνώνυμη με την ποικιλία Robusta είναι το Βιετνάμ. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η ασιατική χώρα έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο εξαγωγέα κόκκων Robusta στον κόσμο! Πέρα από το Βιετνάμ ωστόσο, η συγκεκριμένη ποικιλία συναντάται και στην Βραζιλία, στο Μεξικό αλλά και την Ινδονησία.

2

Η ποικιλία Robusta είναι ικανή να σε ξυπνήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα πρωινά... Γιατί; Επειδή έχει 2,7% καφεΐνη, πετυχαίνοντας έτσι ένα γερό πλήγμα στην "πολυφορεμένη" ποικιλία Arabica που έχει μόλις 1,5%. Αυτός είναι φυσικά, και ο λόγος, που η Robusta είναι πιο πικρή.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καφέ που ξεκινά δυνατά τη μέρα σου Facebook Twitter
Φώτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

3

Οι φρέσκοι κόκκοι της ποικιλίας Robusta επιλέγονται, αποξηραίνονται στον ήλιο και καβουρδίζονται αργά, κάτι που τους χαρίζει έντονο άρωμα και γεμάτο σώμα! Η επίδραση της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας της περιοχής Espirito Santos της Βραζιλίας δίνουν στους κόκκους Robusta της περιοχής ελαφριές νότες καρυδιού ενώ οι κόκκοι από την Ακτή Ελεφαντοστού έχουν χαρακτηριστική γεύση με ελαφριές νότες ξύλου. Παρατήρησέ το την επόμενη φορά που θα απολαύσεις μια κούπα στιγμιαίου καφέ NESCAFÉ Classic Brazil & Ivory Coast limited edition.

4

Σχεδόν όλοι οι στιγμιαίοι καφέδες παράγονται από κόκκους Robusta, καθώς η συγκεκριμένη ποικιλία διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εκτός όμως από τον στιγμιαίο η Robusta χρησιμοποιείται και για την παρασκευή ενός ακόμα λατρεμένου καφέ στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμου: τον espresso! Οι γείτονές μας, την προτιμούν, καθώς δημιουργεί πλούσια κρέμα και διαθέτει δυνατή, πλούσια γεύση.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καφέ που ξεκινά δυνατά τη μέρα σου Facebook Twitter
Φώτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

5

Λόγω της έντονης γεύσης της και της περιεκτικότητάς της σε καφεΐνη, η ποικιλία Robusta έχει στιγματιστεί από κάποιους ως «κακός καφές». Δεν υπάρχει όμως καλός ή κακός καφές καθώς σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα η οποία επηρεάζεται από την περιοχή προέλευσης, το έδαφος, το μικροκλίμα της περιοχής τη συγκεκριμένη χρονιά, τον τρόπο συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας κ.α. Υπάρχει καφές με διαφορετικό προφίλ, το οποίο διαμορφώνεται από τους παραπάνω παράγοντες.

Γι' αυτό και σε προκαλούμε να δοκιμάσεις και εσύ, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, το NESCAFÉ από τους εκλεκτούς, υψηλής ποιότητας κόκκους καφέ της ποικιλίας Robusta και να διαπιστώσεις μόνος σου το εκλεκτό, γευστικό προφίλ του!

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καφέ που ξεκινά δυνατά τη μέρα σου Facebook Twitter
Φώτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ