Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών φέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρωτοβουλία με το moto «Smoke Free ΔΕΘ – Μέλλον χωρίς τσιγάρο» και αλλάζοντας για πάντα όλα όσα γνωρίζαμε καθώς είναι η πρώτη διοργάνωση τέτοιου μεγέθους σε Ελλάδα και Ευρώπη που είναι SMOKE FREE δηλαδή η πρώτη ανοιχτή αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου.

 

Ακολουθώντας με συνέπεια τη νομοθεσία περί μη καπνίσματος στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, η 83η ΔΕΘ πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά λέγοντας ΟΧΙ στον καπνό του τσιγάρου όχι μόνο στους εσωτερικούς αλλά και τους εξωτερικούς χώρους. Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης θα έχουν δημιουργηθεί ειδικές ζώνες καπνιζόντων τις οποίες οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αν επιθυμούν να κάνουν χρήση καπνικών προϊόντων. 

 

Με αυτόν τον τρόπο η Smoke Free ΔΕΘ μπορεί να περάσει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία και να αποτελέσει το έναυσμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο που μας αφορά όλους.

 

Υποστηρικτής σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα είναι η εταιρεία Παπαστράτος. Συντασσόμενη πλήρως με τις αρχές της ΔΕΘ – που φέτος περισσότερο από ποτέ- ταυτίζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη, στηρίζει την προσπάθεια για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Άλλωστε και η ίδια η εταιρεία Παπαστράτος κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς την ίδια κατεύθυνση, αντικαθιστώντας την παραγωγή των παραδοσιακών καπνικών προϊόντων στο εργοστάσιό της με ράβδους καπνού για καινοτόμα προϊόντα αλλά και επενδύοντας σε έρευνα και δημιουργία νέων δυνητικά  λιγότερο επιβλαβών επιλογών.

 

Η αποφασιστική αυτή κίνηση της ΔΕΘ με την υποστήριξη της Παπαστράτος, έχει στόχο να αφυπνίσει την κοινωνία πάνω σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα του τσιγάρου και να καθοδηγήσει σ΄ ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου.

 

Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι άλλωστε και ο στόχος τόσο μεγάλων διοργανώσεων με τόσο μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη; Να αφήνουν το κοινωνικό τους αποτύπωμα δείχνοντας τον δρόμο προς την καινοτομία και την εξέλιξη.