Ηλίας Κυριαζής

Ηλίας Κυριαζής
Ηλίας Κυριαζής

Γεννήθηκε το 1978 και άρχισε να σχεδιάζει από μικρή ηλικία. Το 2001 κέρδισε το 1ο βραβείο στον 1ο διαγωνισμό κόμικς του «9». Από τότε έχει εκδώσει τα «Blood Opera» και «Manifesto». Από το 2007 αρχίζει και συνεργάζεται με Αμερικανούς εκδότες με κύρια δουλειά του το κόμικ «Melody» για την DC/Zuda.

http://iliaskyriazis.com

 

Λέανδρος

Λέανδρος
Λέανδρος

Δημιουργός χαμηλών τόνων. Πλέον εικάζεται πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, μια και δεν μπορείς να βρεις πολλά στοιχεία γι' αυτόν στο διαδίκτυο. Έχει φτιάξει μερικά από τα σημαντικότερα ελληνικά κόμικς. Με πολιτικό υπόβαθρο και αρκετή βία, έχουν επηρεάσει αρκετά νεότερους καλλιτέχνες. Έχει κάνει μια cameo εμφάνιση στην ταινία Polaroid του Άγγελου Φραντζή.

 

Γιάννης Καλαϊτζής

Γιάννης Καλαϊτζής
Γιάννης Καλαϊτζής

Μεγάλωσε στην Κοκκινιά. Είναι γνωστός για τις πολιτικές γελοιογραφίες του. Ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα» μέχρι το 2010 που σταμάτησε να εκδίδεται. Γράφει για τον εαυτό του: «Το να επιδοθώ στην πολιτική σάτιρα ήταν αυτονόητο. Ήμασταν αριστεροί, το κράτος μάς έκανε και ρατσιστές».

www.gianniskalaitzis.gr

 

Πέτρος Ζερβός

Πέτρος Ζερβός
Πέτρος Ζερβός

Γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1977 ως γελοιογράφος στον «Θούριο» και έφτιαξε το πρώτο του κόμικ στη «Βαβέλ» το 1981. Την δεκαετία του '90 αποφάσισε να αφήσει τα κόμικς και να ασχοληθεί με τη διαφήμιση και το κινούμενο σχέδιο. Επέστρεψε στο σκίτσο το 2000 στο «9». Τον τελευταίο καιρό δημοσιεύει στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

http://petroszervos.blogspot.gr

 

Soloup

Soloup
Soloup

Το πραγματικό του όνομα είναι Αντώνης Νικολόπουλος. Έχει τελειώσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και κάνει γελοιογραφίες και κόμικς από το 1989. Πρόσφατα δημοσίευσε μια έρευνα για τα ελληνικά κόμικς, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Σκίτσα του υπάρχουν στο βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας της Γ' Γυμνασίου.

http://anthropolikos.wordpress.com

 

Βασίλης Λώλος

 Βασίλης Λώλος
Βασίλης Λώλος

Γεννήθηκε το 1981. Ξεχώρισε στον δεύτερο διαγωνισμό κόμικς της «Ελευθεροτυπίας», ενώ πήγε στη Νέα Υόρκη όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους εκδοτικούς οίκους, όπως οι Marvel, DC, Dark Horse, Image. Έχει πάρει δύο από τα μεγαλύτερα βραβεία της αμερικανικής σκηνής (Eisner και Harvey). Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Αθήνα και σχεδιάζει για το MTV.

http://steamrobo.blogspot.gr

 

Μιχάλης Διαλυνάς

Μιχάλης Διαλυνάς
Μιχάλης Διαλυνάς

Με καταγωγή από την Ιρλανδία και γεννημένος στην Κρήτη, έζησε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων στο Λονδίνο. Στην Αθήνα επέστρεψε το 2003. Το 2005 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του «9». Η διεθνής του καριέρα ξεκινάει με την πρώτη του δουλειά στην αμερικανική Dark Horse με τίτλο «Amala's Blade», σε συνεργασία με τον Steve Horton.

http://madart84.blogspot.gr

 

Γιάννης Ρουμπούλιας

Γιάννης Ρουμπούλιας
Γιάννης Ρουμπούλιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ήταν αυτοδίδακτος σκιτσογράφος μέχρι το 2004 που αποφάσισε να γραφτεί σε σχολή σχεδίου. Ερωτεύτηκε τα κόμικς όταν διάβασε σε ηλικία 8 χρονών το «Κόναν ο Βάρβαρος». Είναι υπεύθυνος για τα «Χρονικά του Δρακοφοίνικα», το πρώτο ελληνικό κόμικ φαντασίας, που μάλιστα έγινε και ανεξάρτητη ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο!

http://rubus-the-barbarian.tumblr.com

 

Γιάννης Μυλωνογιάννης

Γιάννης Μυλογιάννης
Γιάννης Μυλογιάννης

Γεννημένος στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και μόνιμος κάτοικος της Κρήτης. Αρκετά νεαρός σε ηλικία, του αρέσει πολύ να πειραματίζεται και πλέον η δουλειά του έχει περάσει με επιτυχία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού το web-κόμικ του που φαντάζεται μια cyber punk παρακμιακή Αθήνα του μέλλοντος με τίτλο «Old City Blues» κυκλοφόρησε από τον αμερικανικό εκδοτικό Archaia.

www.milonogiannis.com

 

Μαρία Ηλέκτρα Ζογλοπίτου

Μαρία Ηλέκτρα Ζογλοπίτου
Μαρία Ηλέκτρα Ζογλοπίτου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Δυστυχώς, έφυγε άδικα από την ζωή σε ηλικία μόλις 27 χρονών το 1997, χωρίς να προλάβει να ανθίσει το ταλέντο της. Άφησε πίσω της μόνο δύο άλμπουμ, το «Χαμένο Φάσμα» και το «Products of Love and Chaos», που κατάφεραν όμως να απαθανατίσουν το μοναδικό της στυλ στην εικονογράφηση και στο σκίτσο.