ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

AMC - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια: University of Central Lancashire, Queen Margaret University College,
University of Wales, University of East London)
Αθήνα: Σωρού 74, Μαρούσι, 210 6199891, fax: 210 6199320 / Θεσσαλονίκη: Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή, 2310 241010, info@amc.edu.gr, www.amc.edu.gr

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επιστημών, το οποίο περιλαμβάνει την Αρχιτεκτονική, την ειδικότητα των Πολιτικών Μηχανικών, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-Περιβάλλοντος και αυτή των Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Aκόμα, το Bachelor in Media Production-Film Directing (Σκηνοθεσία) που διαθέτει είναι το πλέον πολυβραβευμένο τμήμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αφού πολλές ταινίες φοιτητών και αποφοίτων του έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε εγχώρια και διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει τη σφαιρική κάλυψη των απαιτήσεων του γνωστικού αντικειμένου της Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. To περιεχόμενο του προγράμματος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Ψηφιακή Τεχνολογία και εστιάζει στις Νέες Τεχνολογίες, ενώ στα μαθήματα του προγράμματος σπουδών συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους κατά τα δύο πρώτα έτη της σχολής.

 

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 16 & Πατησίων 60, Αθήνα, 210 8224074, Φίλωνος 67 & Σωτήρος Διός, Πειραιάς, 210 8224074 / Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 14, 2310 260200, info@iek-akmi.gr, www.iek-akmi.gr

Με πλήρως οργανωμένες εκπαιδευτικές δομές και υπερσύγχρονες κτιριακές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και προσφάτως στον Πειραιά, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επιτυγχάνει ανώτερο επίπεδο σπουδών. Στους τομείς καλλιτεχνικών σπουδών συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ειδικότητες όπως: Διακοσμητής, Γραφίστας, Φωτογράφος, Τεχνικός Δομικών Έργων, Εικονογράφος-Σκιτσογράφος, Συντηρητής Έργων Τέχνης, Συντηρητής Έργων Ζωγραφικής, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Σεφ, Παραγωγός, Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος, Χορευτής και Χορογράφος, Fashion Designer, Κομμωτής, επαγγελματίας Make up Artist, Στυλίστας, Φωτογράφος, Σχεδιαστής μέσω Η/Υ κ.ά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών παρέχεται στους σπουδαστές Κρατικό Δίπλωμα που χορηγείται από το υπουργείο Παιδείας. Φέτος, στον τομέα της μαγειρικής εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Alain Ducasse Education του κορυφαίου σεφ Alain Ducasse, που θα δώσει την ευκαιρία στους σπουδαστές να γνωρίσουν Γάλλους σεφ και με την αποφοίτησή τους να έχουν το Certificate Alain Ducasse Education.

 

AKTO

(Συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο: Middlesex University)

Αθήνα: Ευελπίδων 11Α, 210 5230130, Κραναού 3, πλατεία Κουμουνδούρου, 210 3238111 / Θεσσαλονίκη: 26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου, 2310 221231, info@akto.gr, www.akto.gr

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας, κυρίως χάρη στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που διαθέτει στους τομείς της Τέχνης, του Design και των Media. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του κρατικού βρετανικού Πανεπιστημίου του Middlesex, προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Bachelor of Arts Honours Degree και Master of Arts in Design σε διάφορους τομείς όπως: Graphic Design, Interior Architecture, Marketing & Advertising, Product Design, Photography, Fashion Design, Fine Arts & Technology, Animation & Interactive Media, Audio Visual and Performing Arts, Arts in Design κ.ά. Παράλληλα, διαθέτει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ σε ειδικότητες όπως Γραφίστας Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων, Ειδικός Ενδυματολογίας & Σχεδίασης Μόδας, Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας κ.ά. Για όσους δεν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο λόγω υποχρεώσεων ή απόστασης, διαθέτει και ευέλικτα προγράμματα σπουδών Open & Distance Learning.

 

BIO SCULPTURE GEL

Πανός 3, Βάρη Αττικής, 210965013, www.biosculpture-cygr.com, email: marlene@biosculpture-cygr.com, www.facebook.com/biosculpturegel.cyprusgreece

Η εταιρεία Bio Sculpture Gel, γνωστή για το ομώνυμο σύστημα περιποίησης νυχιών που απλώνεται πάνω στα φυσικά νύχια για επιπρόσθετη δύναμη και στεγνώνει αμέσως κάτω από μια λάμπα UVΗ, σας προσκαλεί να γνωρίσετε τα μυστικά της περιποίησης των άκρων και να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της ομορφιάς. Γι' αυτόν το λόγο διοργανώνει κάθε μήνα ταχύρρυθμα σεμινάρια για μανικιούρ-πεντικιούρ, χτιστά νύχια και Nail Art με όλο τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό. Στα συν του το ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τα ολιγομελή τμήματα σεμιναρίων και, φυσικά, οι νέες προσιτές τιμές.

 

FOCUS - σχολή φωτογραφίας

Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφου, 210 7750675, www.focus.edu.gr

Με περισσότερα από 25 χρόνια στον χώρο, έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη φωτογραφική εκπαίδευση. Στα 390 τ.μ. των εγκαταστάσεών της προσφέρει ένα εντατικό μονοετές πρόγραμμα που στοχεύει στην πλήρη εκμάθηση όλων των τεχνικών της φωτογραφίας και του βίντεο. Ένα δεύτερο προαιρετικό έτος επιτρέπει στον σπουδαστή να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του, να επιλέξει τα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί αποκλειστικά σε αυτά. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για τηλε-εκπαίδευση. Συχνά διοργανώνει εκθέσεις με φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι σπουδαστές αλλά και επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί της πόλης.

 

BORGIAS FINE ART & DESIGN

Θέμιδος 9, Παλαιό Φάληρο, 210 9882866, www.borgias-art.gr, e-mail: info@borgias-art.gr

Με εικοσαετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών στο πεδίο των Εικαστικών Τεχνών, του Design και του Πολιτισμού. Τα κύρια προγράμματά του είναι: Fine Αrt, Advanced Painting, Fashion Design, Γλυπτική, Εικαστικό Κόσμημα, Ζωγραφική (Βasic & Entry Levels & Εικαστικό Αλφαβητάριο), Photomedia, Εικονογράφηση, Αγιογραφία, Ιστορία Τέχνης, Αισθητική & Φιλοσοφία της Τέχνης, Μουσειολογία, Διαχείριση Χώρων Πολιτισμού, Ντοκιμαντέρ, Βιτρό, ειδικό τμήμα προετοιμασίας σε Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, μελέτη γυμνού, portfolio. Παράλληλα, στο πρόγραμμά του εντάσσονται όλο τον χρόνο ειδικευμένα σεμινάρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις σε μουσεία ή γκαλερί αλλά και δύο ταξίδια σε μεγάλες πινακοθήκες του εξωτερικού. Στα πλεονεκτήματα του Borgias Fine Art & Design συγκαταλέγονται τα ανοιχτά ωράρια εργαστηρίων και οι απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές.

 

GΑLILEO - σπουδές κοσμήματος

Μιλτιάδου 11, Αθήνα, 217 7020301, galileo1954@yahoo.com, http://galileo.edu.gr

Εκπαιδευτικός φορέας με ειδίκευση στο κόσμημα. Απευθύνεται σε όλους: σε αρχάριους που επιθυμούν να μυηθούν στην τέχνη του κοσμήματος και επαγγελματίες τεχνίτες κοσμημάτων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή να αποκτήσουν κάποια εξειδίκευση. Τα ταχύρρυθμα προγράμματά του προσφέρουν υψηλή εξειδίκευση σε τεχνικές όπως η Καρφωτική, η Μεταλλοπλαστική (Repouse), το Σχέδιο Κοσμήματος, η Χαρακτική κ.ά., που γίνονται σε συνεργασία με διεθνείς καταξιωμένους τεχνίτες που συνεργάζονται αποκλειστικά με τη σχολή ως επισκέπτες καθηγητές.

 

iDESIGN STUDIO

Σεβαστουπόλεως 73, Αμπελόκηποι, 210 7759684, www.i-designstudio.gr, seminars@i-designstudio.gr, facebook.com/idesignstudio.gr

Προσφέρει ολιγομελή σεμινάρια πάνω στο κόσμημα, στο αξεσουάρ, στις D.I.Y. κατασκευές, στο Κόμικ και στη Φωτογραφία, με στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης και την ανάδειξη της μοναδικότητας των δημιουργών κάθε ηλικίας. Με έμπειρους εισηγητές, προσιτές τιμές και δημιουργική διάθεση, το i DESIGN STUDIO φιλοδοξεί να δώσει πρόσβαση στα εργαστήρια σε όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με διάφορες μορφές τέχνης.

 

SALSA CALIENTE

Πατησίων 333, Άνω Πατήσια, 210 2288388, 6932 357316, www.salsacaliente.gr, bafnakou@yahoo.gr

Είναι η πρώτη σχολή εκμάθησης αυθεντικής κουβανέζικης salsa στην Ελλάδα και λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια στον πρώτο όροφο ενός παραδοσιακού αθηναϊκού διώροφου. Μεταξύ των χορών που διδάσκονται είναι οι: Cha cha cha, Bachata, Rueda de Casino, Merengue, Rumba και Tango Argentino. Λειτουργεί Latin Gym με Samba Brazil, Axe και Capoeira, καθώς και τμήματα Baby Latin. Κάθε χρόνο διοργανώνει κι ένα ταξίδι σε μία μητρόπολη των παραπάνω χορών. Για φέτος έχει δύο μοναδικές προσφορές: δωρεάν εβδομάδα γνωριμίας σε όλα τα μαθήματα και στους δύο χορούς ο τρίτος δώρο.

 

NEWSCHOOL. ATHENS

Κεραμεικού 53, 210 5243694, www.newschoolathens.org, e-mail:contact@newschoolathens.org

Προσφέρει διεθνή, ταχύρρυθμα πρακτικά προγράμματα σπουδών τόσο για ερασιτέχνες όσο και για πιθανούς επαγγελματίες φωτογράφους στους τομείς της τεχνολογίας, του κινηματογράφου και της φωτογραφίας. Το φετινό φθινόπωρο το NewSchool. Athens συνεχίζει τις δράσεις του με μια νέα σειρά σεμιναρίων του κύκλου «Σπουδές Φωτογραφίας» και «Master Workshops». Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι στις 8/10 και η έναρξη των προγραμμάτων στις 14/10.

 

VAKALO ART AND DESIGN COLLEGE

(Συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο: University of Derby)

Λ. Κατσώνη 26, Αθήνα, 210 6442514, 210 6456035, info@vakalo.gr, www.vakalo.gr

Mε ιστορία που κρατά περισσότερο από πενήντα χρόνια, θεωρείται συνώνυμο των σπουδών Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα του Κολεγίου Βακαλό, όμως, έγκειται και στο γεγονός πως δεν έχει σταματήσει να αντιμετωπίζει το Design με τον ουσιαστικό και πολιτιστικό του ρόλο. Προσανατολισμένο, λοιπόν, στο δημιουργικό Design, το Κολέγιο Βακαλό παρέχει τριετή προγράμματα Bachelor of Arts στη Γραφιστική και την Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου. Σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών παρέχει τίτλους Μaster of Arts στην Οπτική Επικοινωνία και στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό. Ακόμα, λειτουργούν μονοετή επιμορφωτικά προγράμματα στη Ζωγραφική, τη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία και στο Κόμικ.

 

VELLIOS SCHOOL OF ART

3η Σεπτεμβρίου 24, 210 5201730, www.velliosschoolofart.gr

Αποτελεί κορυφαία πρόταση για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου. Το Vellios School of Art, αναγνωρίζοντας την τάχιστη εξέλιξη στον χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών αλλά και λαμβάνοντας πρόνοια για τις ιδιαίτερες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, προσφέρει εναλλακτικά και ευέλικτα εκπαιδευτικά προγράμματα σε τομείς όπως: Ζωγραφική & Εφαρμογές, Γραφιστική, Σχεδιασμός Comic Cartoon, Δημιουργία Animation 3D, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων & Διακόσμηση, Διακόσμηση Βιτρινών & Επαγγελματικών Χώρων, Σχεδιασμός & Δημιουργία Μόδας, Νέα Δημιουργικά Μέσα και Δημιουργία καλλιτεχνημάτων και βιομηχανικών προϊόντων.

 

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΛΟΣ

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 210 5203562, www.dilos.gr, contact@dilos.gr

Εδώ και μια δεκαετία επικεντρώνεται στη θεατρική παιδεία με ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα σπουδών κι ένα δυναμικό επιτελείο καθηγητών. Μεταξύ άλλων, διδάσκονται: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Τραγωδία-Δραματολογία, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Κίνηση-Χορός, Οπλομαχητική, Ιστορία Αρχαίου και Μεσαιωνικού Θεάτρου, Ρυθμολογία, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Υποκριτική Νεοελληνικού και Παγκόσμιου Κινηματογράφου κ.ά. Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει θεματικά σεμινάρια με σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού και ευρωπαϊκού θεάτρου.

 

ΑΡΤΙΚ

Λαγουμιτζή 67, Νέος Κόσμος, 213 0142875, 6974 806089, e-mail: info@artik.gr, www.artik.gr

Χώρος εκμάθησης της ζωγραφικής τέχνης που συνδυάζει νεωτερισμούς αλλά και παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ώστε οι μαθητές να επωφελούνται τα μέγιστα. Ο εικαστικός Ε. Παπαποστόλου διδάσκει και δημιουργεί μαζί με τους μαθητές του στον ίδιο χώρο, όλη μέρα, κρατώντας ζωντανή, από τη μία, τη συντεχνιακή παράδοση, χρησιμοποιώντας, από την άλλη, οποιοδήποτε τεχνικό-τεχνολογικό μέσο διαθέτει, και ενθαρρύνει κάθε είδους πειραματισμούς (περφόρμανς, video art, installations, σεμινάρια στην Ιστορία της Τέχνης, παρουσιάσεις καλλιτεχνών).

 

ΑΡΧΗ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μιχαήλ Βόδα 13, Αθήνα, 210 8810 496, arhi@hol.gr, www.ordino.gr/arhi

Η σχολή δραματικής τέχνης του οργανισμού θεατρικής κίνησης «Αρχή» προσφέρει ένα οργανωμένο τριετές πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών για τη συνεχή και συστηματική ανάπτυξη του ηθοποιού, τη σφαιρική ενημέρωση και την τεχνική του κατάρτιση. Σε συνεργασία με εκλεκτούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, κινησιολόγους, χορογράφους και σκηνογράφους, η Αρχή παρέχει στους σπουδαστές της ολοκληρωμένες σπουδές και τους προετοιμάζει για τις εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ART. EDU

Καρνεάδου 34-36, Κολωνάκι (μετρό Ευαγγελισμός), 6974 086384, e-mail: elisavet.di@gmail.com

Σχολή Εικαστικών Τεχνών. Αφορά όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους αλλά και όσους επιθυμούν να εισαχθούν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ή σε άλλη σχετική σχολή ή να ετοιμάσουν portfolio ως υποψήφιοι σχολών του εξωτερικού. Επίσης, παιδιά που χαίρονται να δημιουργούν μαθαίνοντας. Στα μαθήματά του περιλαμβάνονται το Σχέδιο, η Ζωγραφική, η Σύνθεση, το Ρhotoshop, η Μικρογλυπτική, η Χαρακτική, η Εννοιολογική Τέχνη και η Ιστορία της Τέχνης. Διαθέτει γκρουπ για αρχάριους και προχωρημένους ή και ατομικά μαθήματα.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ - σχολή στις εκδόσεις Πατάκη

Ακαδημίας 65, 210 3811850, www.patakis.gr

Καταξιωμένοι συγγραφείς, έμπειροι δάσκαλοι αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου μοιράζονται τη μέθοδό τους σε εξειδικευμένα σεμινάρια που χωρίζονται σε θεματικούς κύκλους. Ο Ε' Κύκλος για το φετινό φθινόπωρο θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου. Η πρώτη ενημέρωση-γνωριμία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του βιβλιοπωλείου Πατάκη (Ακαδημίας 65, 210 3811850) το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Διευθυντές σπουδών των εργαστηρίων είναι οι Μισέλ Φάις και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ BRITISH COUNCIL

Αθήνα: πλατεία Κολωνακίου 17, 210 3692333 / Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 43, customerservices@britishcouncil.gr, www.britishcouncil.org/greece

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει τμήματα δημιουργικής γραφής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά τμήματα : α) Εντατικό τμήμα δημιουργικής γραφής - Πεζογραφία, β) Εντατικό τμήμα δημιουργικής γραφής - Ποίηση, γ) Τμήμα δημιουργικής γραφής για όλα τα είδη - Mixed genre και δ) Συνδυαστικό τμήμα δημιουργικής γραφής - Πεζογραφία και Ποίηση.

 

ΙΔΡΥΜΑ FULBRIGHT

Γραφείο Αθήνας: Βασιλίσσης Σοφίας 6, 1ος όροφος , 210 724 1811, 210 724 1812 / Γραφείο Θεσσαλονίκης: Βενιζέλου 4, 3ος όροφος, 2310 242 904, www.fulbright.gr, edadthes@fulbright.gr

To Πρόγραμμα Fulbright είναι ένα καινοτόμο διεθνές πρόγραμμα που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ πριν από 65 περίπου χρόνια και ειδικεύεται στις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες ως οικονομική ενίσχυση (έπειτα από επιλογή) σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες (φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες) προκειμένου να σπουδάσουν, να διδάξουν ή να κάνουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα. To φετινό πρόγραμμα για τους καλλιτέχνες θα διαρκέσει από την Τρίτη 14/1 έως την Παρασκευή 21/2/14 και αφορά καλλιτέχνες που έχουν ήδη πέντε τουλάχιστον χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας που επιθυμούν να μελετήσουν, να βελτιώσουν την τεχνική τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες στους τομείς των Καλών Τεχνών, της Δημιουργικής Γραφής, της Μουσικής, του Χορού, του Θεάτρου, του Κινηματογράφου, της Φωτογραφίας και των Ψηφιακών Τεχνών. Αναλυτικές πληροφορίες στο www.fulbright.gr/greek_art.html.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Χολαργός, 6938 864598, www.hariskeramiki.com, facebook: Μαθήματα Κεραμικής Τέχνης

Σε έναν χώρο με πορεία 35 χρόνων στην κεραμική τέχνη, στο οικογενειακό του εργαστήριο στον Χολαργό, ο εικαστικός Χάρης Πανουσόπουλος οργανώνει και επιμελείται μαθήματα κεραμικής και μυεί τους ενδιαφερόμενους στα μυστικά της τέχνης. Ξεκινώντας με χειροποίητες κατασκευές, θα ασκηθείτε και στη χρήση του τροχού αγγειοπλαστικής, που είναι και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια της κεραμικής τέχνης. Με οδηγό το «οικογενειακό team» θα εξερευνήσετε τις μεθόδους και τεχνικές σε χειροποίητες κατασκευές, ηλεκτρικό τροχό και γλυπτική σε ένα πολύ όμορφο και ήσυχο περιβάλλον, με ειδικές προσφορές από φέτος στα δίδακτρα.

 

ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 7, Θησείο, 21, 210 3252998, 210 3243306, e-mail:info@mikropolytexneio.gr, www.mikropolytexneio.gr

Πολυχώρος σεμιναρίων τέχνης που ειδικεύεται σχεδόν στα πάντα. Ανάμεσα στα πολυάριθμα σεμινάρια που διαθέτει, ξεχωρίζουν αυτά της Δημιουργικής Γραφής και της Στιχουργικής, που έχουν οδηγήσει πολλούς από τους συμμετέχοντες σε διακρίσεις και εκδόσεις του έργου τους. Οι ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι δύο: πρώτα απ' όλα, το ότι εκτός από χώρος σεμιναρίων είναι ο κατ' εξοχήν εκπαιδευτικός-καλλιτεχνικός χώρος που υποστηρίζει και προωθεί νέους δημιουργούς και, δεύτερον, το γεγονός πως στο ακαδημαϊκό προσωπικό του συγκαταλέγονται καλλιτέχνες και εκπαιδευτές που δεν αναλαμβάνουν συχνά τον ρόλο του δασκάλου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Πανόπουλος κ.ά. Στα Top 5 νέα σεμινάρια που έχουν ήδη κάνει αίσθηση συγκαταλέγονται τα εξής: 1. «Πολύ σινεμά και ψηφιακές τέχνες» (π.χ. Η Φωτογραφία του Γ. Βουλγαράκη) / 2. Φυσικά, το Εργαστήριο Λογοτεχνίας με Χ. Αγγελάκο και Δ. Μαρίνο / 3. Οι «Τραγουδοποιοί» του Γ. Ανδρέου / 4. Το επαγγελματικό atelier Σκηνογραφίας και τα σεμινάρια Διακόσμησης / 5. Το ραδιόφωνο Pocket Radio για νέους μουσικούς παραγωγούς. Πολυπόθητο όνειρο του Μικρού Πολυτεχνείου είναι να δημιουργήσει τον καλοκαιρινό του χώρο στις Μικρές Κυκλάδες, που θα ακούει στο όνομα «Μικρό Πολυτεχνείο Εν Πλω».

 

ΟΡΑΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Κομοτηνής 10, Αμπελόκηποι, 210 77017009, www.oramastudies.gr

Σχολή εικαστικών και φωτογραφικών σπουδών που εμβαθύνει στις πτυχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών, παρέχοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις. Το βασικό πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται με την καθιερωμένη ετήσια έκθεση των σπουδαστών, ενώ, εκτός από αυτό, στον χώρο πραγματοποιούνται εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops. Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η σχολή διοργανώνει τη δική της Open Day. Έτσι, από τις 19.00 ως τις 21.00 οι υπεύθυνοι σπουδών θα βρίσκονται στη σχολή για να ενημερώνουν όσους ενδιαφέρονται για το βασικό πρόγραμμα σπουδών και τα workshops. Μη χάσετε την έκθεση των σπουδαστών με τίτλο «Πρόσωπα του κόσμου μας» που θα φιλοξενηθεί στη σχολή έως τις 4/10.

 

ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

Θήρας 19, πλ. Αμερικής, Αθήνα, 210 8665611, info@ornerakis.gr, www.ornerakis.gr

Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών που λειτουργεί από το 1994 σε ένα τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα για τα μαθήματα που διδάσκονται. Εδώ οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν τις τεχνικές του Σκίτσου, της Εικονογράφησης, της Γελοιογραφίας κ.ά., ενώ παράλληλα προσφέρονται ειδικότητες σε Κινούμενο Σχέδιο, Γραφιστική, Web Design, Computer Graphics. Στις 30/9, στις 19.00, οι σπουδαστές της σχολής σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Το Τέταρτο Μνημόνιο». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20/10.

 

ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ

Πολυτεχνείου 1 & Γιαβάση 11, πλατεία Αγ. Παρασκευής, Αθήνα, 210 6014087, 210 6085658, www.peri-texnis.gr

Χώρος εκπαίδευσης, εξάσκησης και προετοιμασίας στο αντικείμενο του σχεδίου και της ζωγραφικής, που ειδικεύεται στις εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ (όπου φέτος σημείωσε επιτυχία 78%) και σχολές Καλών Τεχνών. Στο Περί Τέχνης θα βρείτε ολιγομελή τμήματα, φιλόξενο περιβάλλον και έμπειρους καθηγητές. Εκτός από τα βασικά μαθήματα, λειτουργούν τμήματα Παιδικής Ζωγραφικής και Κατασκευών, Ζωγραφικής Ενηλίκων, προετοιμασίας για κατατακτήριες εξετάσεις και, τέλος, Σχεδίου μέσω Η/Υ (AutoCAD).

 

ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ - σεμινάριο κατασκευής & εμψύχωσης κούκλας

Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα, 210 6428769, p_aloga@yahoo.com, www.prasinaloga.gr

Η Ομάδα Πράσσειν Άλογα διοργανώνει όλο τον χρόνο σεμινάρια θεατρικής κούκλας για σχολικές ομάδες, ενήλικες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός καινούργιου ρεύματος στον χώρο του θεάματος, προτείνοντας ένα Εικαστικό Θέατρο Κούκλας, η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με τη συμμετοχή σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας μέσα από τα σεμινάρια της ομάδας. Επιπλέον, μέσα από σεμινάρια play therapy καλλιεργούνται η δημιουργικότητα και η φαντασία.

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ακαδημίας 36 & Ομήρου, Αθήνα, 210 3614944, e-mail:prxanathens@gmail.com

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από την 1η Οκτωβρίου η ΧΑΝ Αθηνών (YMCA) ξεκινάει 4μηνους κύκλους σεμιναρίων ενηλίκων, θέλοντας να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο γνώσεις, εμπειρίες, αλλά και αποτέλεσμα με σύγχρονες τεχνικές, σε 4ωρα οικονομικά σεμινάρια με έμπειρους εκπαιδευτές. Τα σεμινάρια είναι: Ραπτική, Κεραμική, Κόσμημα ,Ζωγραφική, Αγιογραφία, Εργόχειρο-Χειροποίητο Χαλί, Συντήρηση Έργων Τέχνης, Δημιουργική Γραφή, Ραδιοφωνική Παραγωγή. Επίσης, κάθε Σάββατο θα λειτουργεί και Παιδικό Πρόγραμμα με εργαστήρια και δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

 

 

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ 

BRITISH COUNCIL

Αθήνα: πλατεία Κολωνακίου 17, 210 3692333 Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 43, customerservices@britishcouncil.gr, www.britishcouncil.org/greece

Προσφέρει προγράμματα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας για μικρούς και μεγάλους, τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πτυχίων όπως το Cambridge και το IELTS αλλά και βοήθεια και πληροφορίες για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στη Βρετανία.

 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Σίνα 31, Αθήνα, 210 3398 600, www.ifa.gr, ifa@ifa.gr

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα το Γαλλικό Ινστιτούτο είναι επιφορτισμένο με την προώθηση των διαπολιτιστικών σχέσεων και των επιστημονικών ανταλλαγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Σε συνεργασία με γαλλικά πανεπιστήμια, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου, γενικά μαθήματα για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας από εφήβους και ενήλικες, μαθήματα νέων ελληνικών για αλλοδαπούς, σπουδές στη μετάφραση και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Παράλληλα, προσφέρει υποτροφίες για σπουδές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας. Επίσης, επιδοκιμάζει την καλλιτεχνική έκφραση των σπουδαστών του μέσα από σεμινάρια, ημερίδες καθώς και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ προωθεί την αθλητική παιδεία και ευγενή άμιλλα με συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) 47, Αθήνα, 210 5242646, 210 5242674, www.iicatene.esteri.it, corsi.iicatene@esteri.it

Δημόσιος ιταλικός φορέας που πρωτοπορεί στην εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, οι οποίοι εφαρμόζουν σύγχρονες και πάντα ανανεωμένες διδακτικές μεθόδους. Η εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας στο ΙΜΙ Αθηνών σημαίνει, μεταξύ άλλων, πρόσβαση στο σύνολο των τμημάτων της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας αλλά και στο μοναδικό επίσημο εξεταστικό κέντρο του πιστοποιητικού γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας CELI, του Πανεπιστημίου για Ξένους της Περούτζια. Εκτός από τα τμήματα εκμάθησης, παρέχει επίσης πληροφορίες για σπουδές στην Ιταλία, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη και στη βιντεοθήκη, καθώς και ένα ευρύ πολιτιστικό πρόγραμμα. Παρέχει εκπτώσεις για φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους, ενώ για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στα μαθήματα το δεύτερο κατατακτήριο τεστ θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού στις 27/9, στις 17.30 μ.μ.

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ (PUSHKIN)

Φειδίου 18, Αθήνα, 210 3302051, 210 3824741, info@pushkin.gr, www.pushkin.gr

Αποκλειστικός εκπρόσωπος του Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας, προσφέρει εκμάθηση της Ρωσικής σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά, καθώς και πιστοποιημένα πτυχία, αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ. Διαθέτει και ειδικά προγράμματα εκμάθησης ρωσικών για εργαζόμενους στον τουρισμό καθώς και για επιχειρηματίες. Η βιβλιοθήκη του αποτελεί τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της ρωσικής λογοτεχνίας και συγγραφικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, αφού διαθέτει 18.000 τόμους. Για όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο ινστιτούτο υπάρχει δυνατότητα e-learning μέσω Skype. Τέλος, λειτουργεί συμβουλευτικά για όσους σκέφτονται να σπουδάσουν στη Ρωσία.

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, 210 3634117, cenate@cervantes.es, atenas.cervantes.es

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή φορέα που ασχολείται με τη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας. Οργανώνει και διεξάγει τις εξετάσεις για τα διπλώματα της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (DELE) και εκδίδει πιστοποιητικά και επίσημους τίτλους συμμετοχής στα μαθήματά του. Προσφέρει μαθήματα στην ισπανική λογοτεχνία, σεμινάρια σχετικά με θέματα λογοτεχνίας, γλωσσολογίας, τέχνης, κινηματογράφου κ.ά. Οργανώνει μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές Ισπανικής και στηρίζει τις διάφορες δραστηριότητες των Ισπανιστών. Επίσης, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σχετικά με το θέατρο, τον χορό, τη μουσική, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ»

Μέρλιν 9, Κολωνάκι, 210 3640000, askme@glossologia.gr, www.glossologia.gr

Με εξειδίκευση στον τομέα των γλωσσικών σπουδών, στοχεύει στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Τα προγράμματα που διαθέτει περιλαμβάνουν σπουδές με αντικείμενο τη Μετάφραση, τη Διερμηνεία, τον Υποτιτλισμό,  τη Λογοτεχνική και Θεατρική Μετάφραση, τη Δημιουργική και Θεατρική Γραφή και την Υποκριτική, και ακόμα μαθήματα GMAT, TOEFL, IELTS και σεμινάρια εξειδίκευσης.

 

META|ΦΡΑΣΗ - κέντρο μεταφραστικών σπουδών

Ακαδημίας 52, Αθήνα, 210 3629000, info@metafrasi.edu.gr, www.metafrasi.edu.gr

Ιδρύθηκε από επαγγελματίες μεταφραστές και καθηγητές με πείρα 10 ετών στον τομέα των μεταφραστικών σπουδών. Αποτελεί τον επίσημα αναγνωρισμένο πάροχο σπουδών στις μεταφράσεις από την  Ένωση Αμερικανών Μεταφραστών και εξεταστικό κέντρο του βρετανικού εκπαιδευτικού οργανισμού Chartered Institute of Linguists στις εξετάσεις για την απόκτηση του διεθνούς τίτλου πιστοποίησης επαγγελματιών μεταφραστών «Diploma in Translation». Προσφέρει ένα μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών σε δύο γλωσσικούς συνδυασμούς (Αγγλικά/Ελληνικά και Γαλλικά/Ελληνικά). Παράλληλα, η meta|φραση έχει συστήσει ένα ευρύ φάσμα σεμιναρίων εξειδίκευσης για μεταφραστές, επιμελητές και διορθωτές, υποτιτλιστές, λεξικογράφους και διαχειριστές μεταφραστικού έργου.

 

LIVING ENGLISH STUDIO

Κυμοθόης 52α, Υμηττός, 210 9763049 (5 λεπτά από τον σταθμό του μετρό της Δάφνης), www.livingenglishstudio.gr

Η Barbara Lyons, μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, δημιούργησε το 2011 έναν ευχάριστο χώρο όπου μπορείτε να εξασκήσετε τα αγγλικά σας με μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες ομιλίας που στόχο έχουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας, να σας δώσουν ευχέρεια λόγου και κατανόηση της γλώσσας και να πλουτίσουν το λεξιλόγιό σας στα αγγλικά. Πάρα πολλοί Έλληνες όλων των ηλικιών έχουν στραφεί πλέον στη διεθνή αγορά εργασίας και ενώ διαθέτουν Lower ή ακόμη και Proficiency, έχουν ξεχάσει τη γλώσσα που είχαν μάθει καθισμένοι εκατοντάδες ώρες σε θρανία, γιατί απλώς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν. Φέτος, το Living English Studio προσφέρει δυο δοκιμαστικές εβδομάδες χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, ενώ αρχίζει και ένα εργαστήρι εφήβων (chit-chat) μόνο για το Σάββατο (αφού το πρόγραμμα των εφήβων εντός της εβδομάδος είναι ήδη φορτωμένο).

 

EL MUNDO

Λεωφ. Συγγρού 9 (μετρό Ακρόπολη), Αθήνα, 210 9246901, www.elmundo.gr, e-mail: info@elmundo.gr

Ποιότητα, επαγγελματισμός και μεθοδικότητα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Οι καθηγητές του El Mundo έχουν όλοι τους ως μητρική γλώσσα τα ισπανικά ή τα πορτογαλικά και είναι σε θέση να φέρουν τους σπουδαστές σε άμεση επαφή με την κουλτούρα και την πραγματικότητα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Λατινικής Αμερικής. Λειτουργούν τμήματα μετάφρασης, προφορικής εξάσκησης, προετοιμασίας για διπλώματα DELE, PLE, ΚΠΓ και σεμινάρια Λογοτεχνίας, Τέχνης και Πολιτισμού.