Ποιο από τα δύο συναισθήματα θυμίζει περισσότερο ζωή; Η αγάπη ή ο έρωτας;
Και τα δύο είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής. Ο έρωτας μας σπρώχνει έξω από τα όριά μας, μας μεταμορφώνει. Η αγάπη πάλι είναι αυτή που μας συμφιλιώνει με τον εαυτό μας και το σύμπαν, και μας οδηγεί στην πληρότητα.


Μια ερωτική σχέση επιβιώνει χωρίς έρωτα;
Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη, χωρίς αυτόν η ζωή σου στεγνώνει. Κατά συνέπεια, αν δεν υπάρχει στη σχέση σου, θα τον αναζητήσεις αλλού.


Γιατί ο χρόνος μοιάζει να συμμαχεί τελικά με την αγάπη;
Γιατί η αγάπη χρειάζεται χρόνο για να γεννηθεί και να αναπτυχθεί, να νικήσει τον εγωισμό και τους φόβους. Αλλά πιστεύω ότι όταν υπάρχει αγάπη, ο έρωτας ανανεώνεται και δεν πεθαίνει εύκολα.


Δυο γυναικείοι χαρακτήρες συγκρούονται μέχρις εσχάτων. Ο σύζυγος-εραστής μοιάζει αμέτοχος στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι δύο χαρακτήρες στο έργο σας. Πού βρίσκεται μέσα σε όλα αυτά;
Οι δύο αυτές γυναίκες έχουν μετατρέψει τον έρωτά τους για τον άντρα σε μία μεταξύ τους μάχη. Ουσιαστικά, είναι ερωτευμένες με την ιδέα του να νικήσουν η μία την άλλη. Ο άντρας έχει γίνει πια απλώς το τρόπαιο.
Από τον Αύγουστο Στρίντμπεργκ
στην Άννα Αδριανού.


Ποιο ήταν το θεατρικό κίνητρο που σας έκανε να διασκευάσετε την Πιο Δυνατή;
Κάθε γυναίκα θέλει την ασφάλεια της συζύγου, αλλά έχει και την ανάγκη να την ποθούν ως ερωμένη. Στην Πιο Δυνατή του Στρίντμπεργκ μια παντρεμένη απευθύνει έναν μονόλογο στην ερωμένη του άντρα της, που την ακούει σιωπηλή. Εγώ θέλησα και προσπάθησα να συναντήσω, να γνωρίσω και τα συναισθήματα αυτής της άλλης γυναίκας. Άλλωστε, ερωμένη και σύζυγος είναι δύο ερωτικοί γυναικείοι ρόλοι που αλληλοσυμπληρώνονται.

 

 

 

 

Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 (3ης Σεπτεμβρίου 119), 210 8233125. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Τριτ.: 21:00, εισ.: €12, €10, (τηλ. προκράτηση) €8, (νεανικό έως 30 ετών), κάτοχοι κάρτας ανεργίας: δωρεάν. www.theatrovictoria.gr