Ποιος θέλει μισθό (και προνόμια) βουλευτή;

Ποιος θέλει μισθό (και προνόμια) βουλευτή; Facebook Twitter
1

☛ Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κυριαζή για τα ανέγγιχτα προνόμια των βουλευτών που δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Να μερικές από τις αντιδράσεις στο άρθρο: D1M1TR1S: «Ξεχάσατε τα €65.000 αφορολόγητο! (Καλά διαβάζετε, εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ ετησίως.)» ∆ον Ιδιώτης: «Ορίστε πεδίο δόξης λαμπρόν για να ασχοληθεί ο φέρελπις πρωθυπουργός μας, και μετά μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ουκρανικής κρίσης με την ησυχία του...». Haifischnet: «Το είπε ο Βαρουφάκης για τις περικοπές των μισθών του Δημοσίου ξεκινώντας από τα ψηλά... Να γραφτεί στα πρακτικά, παρακαλώ!». Leontios: «Ας έκαναν πραγματικά δουλειά και ας μας κόστιζαν και τα διπλάσια...». blahblah: «Μόνο ο κ. Λεβέντης λέει τόσα χρόνια τα αυτονόητα για μείωση αποδοχών κ.λπ., αλλά κάποιοι τον βγάζανε τρελό». MisterMitse: «Πότε έχουμε ξανά εκλογές; Λέω να κατέβω... Σιγά, δεν θέλει και πολλά. Κάνα ψεματάκι θα πω, θα υποσχεθώ πολλά και, τσουπ, 7 χήνες ζεστές τον μήνα». Maria: «Πόσο μάλλον όταν κάποιος από τους άρτι εκλεγέντες δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, παρά μόνο για το κόμμα. Θέλω να πάρω φόρα και να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο».

☛ «Τι σημαίνει Χ.Α. τρίτο κόμμα;» ρωτήσαμε τους ειδικούς. Σχολίασαν και οι αναγνώστες μας, τη γνώμη των οποίων εκτιμούμε επίσης πολύ. «Μπορεί οι νεοναζιστές Έλληνες να είναι λίγοι», έγραψε ο kosko», όμως οι ακροδεξιοί, φιλοχουντικοί, φιλοβασιλικοί, αντισημίτες, ορθόδοξοι ταλιμπάν, αρχαιολάτρες και άλλοι ούγκανοι είναι πάρα πολλοί. Οι ψήφοι μοιράζονται σε πολλά κόμματα: ΝΔ, Χ.Α., ΛΑΟΣ, αλλά και στους ψεκασμένους Έλληνες». «Από τη μία μου προκαλεί έκπληξη πώς μπορεί κάποιος να ψηφίζει ένα τέτοιο ναζιστικό κόμμα σαν Έλληνας» πρόσθεσε ο J. Kingdante. «Από την άλλη, κοιτώντας γύρω μου τι άτομα κυκλοφορούν, μου προκαλεί απορία πώς δεν είναι στο 20%. Χαρακτηριστικός ψηφοφόρος της Χ.Α. είναι ο αγράμματος, ο αμόρφωτος, ο απαίδευτος, ο συνωμοσιολόγος της κακιάς ώρας (για όλα φταίνε οι Εβραίοι-Μασόνοι-Ιlluminati κ.λπ.), τούμπανα που έχει καεί το μυαλό τους από τα αναβολικά και νοσταλγοί της αρχαίας Ελλάδας που νομίζουν ότι στο DNA τους κυλάει κάτι από Σωκράτη και Αριστοτέλη. Όλα ξεκινάνε από την παιδεία και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να εξαλειφθούν επιτέλους αυτά τα υποκείμενα. Μέχρι τότε, υπομονή...».

☛ Για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης έγραψε στο άρθρο του «Σκωτσέζικο Ντους» ο Θοδωρής Αντωνόπουλος. Το δημοφιλέστερο σχόλιο ήταν αυτό του Βαρδάρη: «Η αξιοπρεπής απασχόληση δεν γίνεται πραγματικότητα αν δεν προωθήσεις την επιχειρηματικότητα. Δεν μπορούνε όλοι να βολευτούν στο Δημόσιο και να μας πληρώνει η Γερμανία. Και τα πρότυπα σχολεία και νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί σε καπιταλιστικές κοινωνίες, γιατί εκεί ανταμείβονται η αριστεία και η προσωπική προσπάθεια και όχι οι συντεχνίες και ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός. Από πού θα έρθει η ανάπτυξη στον σοσιαλισμό; Όπου δοκιμάστηκε αυτή η συνταγή, οι χώρες κατέρρευσαν και ας είχαν ατελείωτο πετρέλαιο, όπως π.χ. η Βενεζουέλα. Αλλά εδώ αυτό δεν εννοούν να το καταλάβουν κάποιοι. Βόλεμα στο Δημόσιο, δουλίτσα 10 με 2 και μετά άραγμα για καφέ. Αυτή είναι η ανάπτυξη; Η αντίδραση του ελληνικού λαού μού θυμίζει αντίδραση κακομαθημένου παιδιού, το οποίο δεν θέλει να προσπαθήσει, δεν θέλει να ματώσει, αλλά τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα και θέλει να πληρώσουν άλλοι γι' αυτό, δυστυχώς. Και μακάρι να συντριβούν οι ληστρικές ελίτ που λέτε και να φτιαχτεί ένα νέο, λειτουργικό και φιλικό για τον πολίτη κράτος, με σεβασμό στις ιδέες του ανθρωπισμού. Αλλά, συγγνώμη, αυτή δεν είναι αριστερή συνταγή. Είναι το αυτονόητο, που υπάρχει σε κάποιες φιλελεύθερες κοινωνίες. Δεν βλέπω πώς οι τροτσκιστές, οι λενινιστές, οι σταλινιστές και οι αναρχικοί θα κάνουν αυτά τα πράγματα. Στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού, βέβαια, όλα είναι πιθανά και μακάρι να διαψευστώ για το καλό του τόπου, απλώς δεν το βλέπω. Για μένα, είναι καιρός να απομονωθούν τα άκρα. Και οι Μπαλτάκοι και οι "καμμένοι" και οι φασίστες, αλλά επίσης και οι ακροαριστεροί. Όταν μπορέσουμε να κάτσουμε όλοι αυτοί που θέλουμε το καλό του τόπου πολιτισμένα σε ένα τραπέζι και βάλουμε τα πράγματα κάτω και τα λύσουμε όλοι μαζί, τότε θα πάμε μπροστά. Το πιστεύω ακράδαντα. Αλλά με βάση την ελληνική ιστορία του αλληλοσπαραγμού, δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό».

☛ Ο Photoharrie μας παρουσίασε τη γειτονιά του, το Μεταξουργείο. Από διαφορετική οπτική είδε την περιοχή ο/η tropique: «H ματιά του φωτογράφου εξωραΐζει. Δεν λέει πουθενά σε όλο το κείμενο ότι στην περιοχή, και ειδικά στους πεζόδρομους, π.χ. στην Ιάσονος στην οποία αναφέρεται ειδικά, βλέπεις δυστυχισμένους ανθρώπους, είτε να ντιλάρουν είτε να πίνουν ναρκωτικά. Δεν γίνεται να το αγνοήσεις, συμβαίνει παντού. Θεωρώ πως είναι ωραία γειτονιά, τη ζω πολύ, αλλά ας μην εθελοτυφλούμε στο χοντρό πρόβλημα. Η παρακμή δεν είναι καθόλου γλυκιά».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όλοι μου φαίνεται ότι ξεχνάτε κάτι σχετικά με τους μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών. Ειδικά οι νέοι βουλευτές, αλλά και οι περισσότερες παλιές καραβάνες, για να εκλεγούν χρειάζονται προβολή. Γι αυτήν την προβολή, τα προεκλογικά τους έξοδα είναι αμέτρητα και συνήθως αρκετές χιλιάδες ευρώ. Όταν μετά ο άνθρωπος αυτός μπει στην Βουλή, για να μην βγει ζημιωμένος, δεν τους φτάνει ο βουλευτικός μισθός. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κλέψει.