• Ζητείται νέος άνδρας (δεν αποκλείεται και γυναίκα, αν έχει τα διπλά προσόντα) ηλικίας 35-45 ετών. Πρέπει να είναι απόφοιτος (καλύτερα διδάκτωρ) ανώτατης σχολής, με προτίμηση στους κλάδους οικονομίας, διοίκησης επιχειρήσεων, πολιτικής επιστήμης.

 

  • Απαραίτητη άπταιστη γνώση Αγγλικής, με μεγάλη ευχέρεια στην ομιλία (fluent). Επιθυμητή η καλή γνώση Γερμανικής ή/και Γαλλικής. Να έχει ζήσει μερικά χρόνια εκτός Ελλάδος.

 

  • Να διαθέτει πείρα διοίκησης επιχείρησης ή οργανισμού, με απτά αποτελέσματα. Σημασία θα δοθεί στην ευχέρεια αναγνώρισης, ανάλυσης και αντιμετώπισης προβλημάτων. Οι κανόνες του management πρέπει να του είναι δεύτερη φύση – και όχι απλώς θεωρητική γνώση. Αποφασιστικός, δυναμικός, θέλουμε να είναι γεννημένος ηγέτης.

 

  • Βασικό επιθυμητό προσόν η ωραία εμφάνιση. Να είναι όχι απλώς ελκυστικός, αλλά γοητευτικός, και, ει δυνατόν, χαρισματικός. Να αρέσει στις γυναίκες (όχι όμως στον βαθμό που να ενοχλούνται οι άνδρες). Ανοιχτός, ευπροσήγορος, θερμός – να συνδέεται άνετα και εύκολα με όλους. Γενικά, οι «ανθρώπινες σχέσεις» να είναι ο κατεξοχήν χώρος του.

 

  • Ο άνθρωπος που ζητάμε πρέπει να ξέρει πώς να «πουλάει» τον εαυτό του και τις απόψεις του. Εύγλωττος, ρήτορας μοντέρνος, που όχι μόνο να πείθει αλλά και να ενθουσιάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κινείται μόνο στην επιφάνεια. Αντίθετα, με την τετράγωνη σκέψη και τη στέρεη κατάρτισή του θα είναι σε θέση να συζητήσει με κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και να τον κερδίσει. Ειδικά πρέπει να γνωρίζει πώς να χειρίζεται επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες – έχουμε πολλούς από δαύτους. Τοποθέτηση: εκσυγχρονιστής, κεντροαριστερός.

 

  • Η θέση που προσφέρουμε έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά προσφέρει και μοναδικά οφέλη. Απαιτεί ηγετικά προσόντα, αλλά, σε περίπτωση επιτυχίας, χαρίζει υψηλές αμοιβές, κύρος, φήμη, δόξα και –πιθανότατα– μία θέση στην ιστορία.

 

  • Για κάθε πρόσθετη πληροφορία απευθυνθείτε: «58+ κεντροαριστεροί, ενταύθα».

 

  • (Τέλος αγγελίας. Σημείωση: ας πούμε πως βρισκόταν και εμφανιζόταν ο σπάνιος αυτός άνθρωπος, ο ανώτερος και άπειρα βελτιωμένος αντι-Τσίπρας. Θα τον δέχονταν ή θα τον πετούσαν έξω με τις κλοτσιές; Ο μίζερος γέρων Φώτης και ο βουλιμικός της εξουσίας Ευάγγελος θα καλωσόριζαν έναν ηγέτη που δεν είναι αυτοί; Οι 58+ διανοούμενοι της λίστας θα αναγνώριζαν έναν νεότερο και –προς το παρόν– χωρίς πολιτικές περγαμηνές;

 

  • Σίγουρα όχι. Κι όμως είναι ακριβώς αυτό που τους λείπει. Ένας νέος άνθρωπος, άφθαρτος, χαρισματικός, δυναμικός. Ψηφοφόρους (εν δυνάμει) έχουν, θεωρίες έχουν, στελέχη έχουν, σοφούς έχουν – ηγέτη δεν έχουν. Και οι εν πολλαίς αμαρτίαις και φλυαρίαις γηράσαντες αυτό χρειάζονται: Έναν ΝΕΟ ζωντανό ηγέτη. Μαγνήτη έλξης και για τους μέσα και για τους έξω).