+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Εδώ και πολύ καιρό κινείστε σε πολύ περιορισμένο πλαίσιο σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά σας και η αλήθεια είναι πως βρήκατε τον τρόπο να κάνετε τους άλλους να σεβαστούν την επιλογή σας. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα να διευρύνετε τα όριά σας και να εξερευνήσετε περιοχές που μέχρι πριν φάνταζαν απροσπέλαστες ; Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί μια ασφαλή διαδρομή, Κριοί, αλλά, από την άλλη, πού είναι το ενδιαφέρον στην ήρεμη στασιμότητα που έχετε επιλέξει ; Ο Άρης σας παροτρύνει να χαράξετε μια νέα πορεία, έστω και δοκιμαστικά, φέρνοντάς σας ενώπιον νέων επαφών και καταστάσεων που έχουν τα φόντα να σας ιντριγκάρουν. Ειδικά στον τομέα των ερωτικών σας, είναι απαραίτητο να αποκηρύξετε εν μέρει το παρελθόν σας και να δοκιμαστείτε σε κάτι καινούργιο (ακόμα κι αν ο κύκλος σας δεν συμφωνεί).

 

Ταύρος

Η περίοδος χάριτος τελείωσε για αρκετά από τα άτομα του στενού σας κύκλου. Όσο κι αν θέλετε να κάνετε τα στραβά μάτια απέναντι σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, ο κόμπος έχει πλέον φτάσει στο χτένι και οι αντοχές σας δεν είναι ίδιες με παλιά. Ο Δίας σας σπρώχνει προς τη σύγκρουση και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Εμπιστευτείτε τη γνώμη των Τοξοτών και των Κριών που σας νοιάζονται. Μόνο αυτοί μπορούν να σας οδηγήσουν έξω από την κρίση των διαπροσωπικών σας σχέσεων με σχετικά αναίμακτο τρόπο. Τα ερωτικά σας αναπτερώνονται με θεαματικούς ρυθμούς (χάρη στην παρέμβαση ενός τρίτου προσώπου) και η επικοινωνία σας με το πρόσωπο που σας απασχολεί αποκαθίσταται επιτέλους. Μη βιαστείτε να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε ένα ορισμένο επαγγελματικό σημείο. Πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε τι σας συμφέρει περισσότερο.

 

Δίδυμος

Αυτή την εβδομάδα αισθάνεστε έξω από τα νερά σας, Δίδυμοι, και η αλήθεια είναι πως, όντως, τα πράγματα δεν θυμίζουν σε τίποτα τις καταστάσεις που είχατε συνηθίσει. Μην πανικοβάλλεστε. Το σίγουρο είναι ότι δεν είστε οι μόνοι που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, ειδικά όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι. Ο Δίας σας βοηθάει να αφομοιωθείτε σταδιακά στα δεδομένα που διαμορφώνονται τώρα, γεγονός που σας απαλλάσσει από την πίεση και το άγχος που ενδεχομένως να σας κατέβαλλαν υπό άλλες συνθήκες. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η σωστότερη επιλογή είναι να αφήσετε αυτόν που σας αρέσει να έρθει σε σας και να μην τον κυνηγήσετε με την ορμητικότητα που συνηθίζατε να τον κυνηγάτε στο παρελθόν. Καιρός πια να διαπιστώσετε αν ό,τι χτίσατε, βασίζεται περισσότερο στη δική σας συμβολή και πρωτοβουλία.

 

Καρκίνος

Οι πολλές εξηγήσεις περιττεύουν όταν τα συναισθήματα μιλούν από μόνα τους. Η Αφροδίτη σας παροτρύνει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να παραμερίσετε, έστω για λίγο, τη στυγνή λογική. Τα λάθη είναι αναμενόμενα, Καρκίνοι, αλλά είναι και τα μόνα που μπορούν να σας ωθήσουν προς μια κατεύθυνση βελτίωσης και εξέλιξης. Τα ερωτικά σας είναι σταθερά, αλλά στην πραγματικότητα αρκετές σκέψεις σας έχουν ήδη αρχίσει να σας διαφοροποιούν από αυτό που ήσασταν μέχρι σήμερα, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο. Μπορεί να μην είστε έτοιμοι τώρα να μιλήσετε ανοιχτά ή να αποδεχτείτε οι ίδιοι μια δραματική αλλαγή συναισθημάτων, αλλά καλά θα κάνετε να προετοιμάσετε το έδαφος, γιατί οι νέες ανάγκες σας μοιραία θα εκδηλωθούν, είτε το θέλετε είτε όχι. Δώστε έμφαση στις συμβουλές των Τοξοτών, ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία από σας. Η διαίσθησή τους θα σας σώσει.

 

Λέων

Τα σχέδιά σας ανατρέπονται χωρίς να το περιμένετε αυτές τις μέρες, καθώς θα κληθείτε να ρυθμίσετε μια διένεξη που υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό, κάνοντας αρκετές θυσίες. Προσοχή, Λέοντες, τα κακά που επισημαίνουν οι άλλοι πάνω μας είναι πολύ πιθανό να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όσο διαφορετική κι αν είναι η δική μας εκτίμηση. Κάντε μια προσπάθεια να δείτε τον εαυτό σας από ένα πιο αντικειμενικό πρίσμα και στο τέλος μπορεί και να ευνοηθείτε από όλο αυτό. Η Αφροδίτη δίνει χρώμα και ποικιλία στα ερωτικά σας, βοηθώντας σας να ξεκολλήσετε από έναν εραστή που σας ταλαιπώρησε πολύ κατά το πρόσφατο παρελθόν. Μη φοβηθείτε να αφεθείτε και να παίξετε - δεν είναι ανάγκη να γίνονται τα πάντα για κάποιον απώτερο σκοπό. Όταν εμφανιστεί η ευκαιρία για κάτι σοβαρό, να είστε σίγουροι πως θα την καταλάβετε αμέσως.

 

Παρθένος

Η παθητικότητα που σας χαρακτήριζε τις προηγούμενες μέρες περνάει στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση της στον δυναμισμό και στην πρωτοβουλία. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα χαλαρά, χωρίς να ανακατευόμαστε ιδιαίτερα στη διαμόρφωσή τους, αλλά από ένα σημείο και μετά η ευθύνη μας χτυπάει την πόρτα και δεν μπορούμε να την αγνοούμε. Ο Δίας σας δίνει τώρα ηγετικό ρόλο σε αρκετούς τομείς της ζωής σας, μαζί με τα κατάλληλα όπλα (ψυχικά και πρακτικά) για να καταπολεμήσετε τις όποιες αντιξοότητες. Ειδικά στον τομέα των ερωτικών, αυτή την εβδομάδα καλείστε να διαχειριστείτε με τον τρόπο που εσείς θεωρείτε προσφορότερο την επιστροφή ενός προσώπου που το έβαλε στα πόδια πριν από πολύ καιρό και τώρα ζητάει συγχώρεση. Τα ηνία σε αυτή την περίεργη σχέση τα κρατάτε εσείς, μαζί βέβαια με την ευθύνη για την εξέλιξή της.

 

Ζυγός

Παραήσασταν αυστηροί με τον εαυτό σας τις τελευταίες μέρες, Ζυγοί, κι αυτό τώρα αναμένεται να αλλάξει. Δεν είναι λογικό να συγχωρείτε τα λάθη όλων των υπολοίπων, αλλά όταν έρχεστε αντιμέτωποι με τα δικά σας να τα κρίνετε τόσο σκληρά. Η πλανητική συγκυρία σας βοηθάει να δείτε τις ενδιάμεσες αποχρώσεις στις καταστάσεις που ζείτε (κυρίως στον ερωτικό τομέα), φέρνοντάς σας ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση και την αποδοχή των άστοχων κινήσεών σας. Η οικειότητα και το δέσιμό σας με Διδύμους και Καρκίνους αυξάνονται τώρα και οι όποιες διαφωνίες σας μαζί τους παύουν να αποτελούν λόγο διάστασης και αποξένωσης. Προσοχή όμως, Ζυγοί, όσο καλά κι αν βαίνουν οι διαπροσωπικές σας σχέσεις, ο κίνδυνος σύγχυσής τους με τα επαγγελματικά σας δρώμενα είναι μεγάλος και φυσικά απευκταίος. Διακρίνετε τον ένα τομέα από τον άλλο, γιατί στο τέλος θα δημιουργήσετε και στους δύο προστριβές που δεν σας συμφέρουν.

 

Σκορπιός

Τα σεξουαλικά σας ζητήματα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ τώρα, και, παρ’ όλα όσα σας λένε οι διάφοροι συντηρητικοί άνθρωποι που σας περιτριγυρίζουν, πρέπει να τους δώσετε μεγάλη σημασία. Σκεφτείτε τα προσεκτικά, συζητήστε τα με εκείνους που μπορούν να τα επεξεργαστούν με σοβαρότητα και σε κάθε περίπτωση ωθήστε τα στην επιφάνεια. Δεν ωφελεί κανέναν να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας και, σίγουρα, όσοι θέλουν να σας περιορίσουν, δεν αποσκοπούν στο καλό σας. Ο Δίας σας δίνει τον δυναμισμό που χρειάζεστε για να πλησιάσετε με δική σας πρωτοβουλία ένα άτομο που σας ενδιαφέρει ερωτικά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψετε κατευθείαν όλα σας τα χαρτιά. Κάθε πράγμα στον καιρό του, Σκορπιοί, δεν είναι ανάγκη να στερήσετε από το ερωτικό παιχνίδι το μυστήριο που του αρμόζει. Βελτίωση των οικονομικών σας μετά από μια περίοδο με έντονα και συνεχή σκαμπανεβάσματα.

 

Τοξότης

Αυτές τις μέρες η πράξη είναι πιο σημαντική από τη σκέψη, Τοξότες. Έχετε την τάση να υπεραναλύετε τα πράγματα και αυτό, τον τελευταίο καιρό, δεν σας βγήκε σε καλό. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα σας περιμένει μέχρι να βγάλετε τα συμπεράσματα που θέλετε στον χρόνο που θέλετε. Όλοι προχωρούν γρήγορα και σε αυτήν τη φάση την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσετε κι εσείς. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά σας, κινηθείτε άμεσα, αναλάβετε πρωτοβουλίες, και η έκβαση της κατάστασης θα σας δικαιώσει, ακόμα κι αν στην πορεία υποπέσετε σε διάφορα λάθη. Η δραστηριότητα είναι σίγουρα προτιμότερη από την αδράνεια και την αμφιβολία. Οι επαφές σας με τους Ζυγούς, είτε είναι ερωτικές είτε απλώς πλατωνικές, έχουν τα φόντα να προαγάγουν την εξέλιξή σας, φέρνοντάς σας αρκετά βήματα πιο κοντά στην κατανόηση καταστάσεων που μέχρι πριν λίγο αδυνατούσατε να αντιληφθείτε.

 

Αιγόκερως

Όλοι μοιάζουν να θέλουν κι από ένα κομμάτι σας σήμερα, Αιγόκεροι, αλλά μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποιοι σας δικαιούνται και σε ποια ποσότητα. Μην παρασύρεστε από τα εκφραστικά μέσα του καθενός - σημασία έχει η ουσία και όχι ο τρόπος της προσέγγισης. Είναι πολλοί εκείνοι που θα επιστρατεύσουν τα ισχυρότερα θέλγητρά τους για να σας φέρουν στα νερά τους, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψετε στο περιτύλιγμα να θολώσει την κρίση σας. Στον τομέα των επαγγελματικών, αυτό το διάστημα σας δίνεται μεγάλη εξουσία, την οποία είναι συνετό να ασκήσετε προσεκτικά. Διακρίνετε το συλλογικό από το ατομικό σας συμφέρον όσο πιο αντικειμενικά μπορείτε, γιατί τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να αποδείξετε τον επαγγελματισμό σας σε ορισμένους. Έχετε από κοντά τους Υδροχόους και τους Ιχθύς - μόνο αυτοί γνωρίζουν τις ερωτικές σας ανάγκες.

 

Υδροχόος

Η συγκυρία είναι κατάλληλη για να αποχωρήσετε από μια ασφυκτική σχέση με το κεφάλι ψηλά και να δώσετε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια σε αυτούς που σας προκαλούν να κάνετε μια νέα αρχή μαζί τους. Αρκετά ταλαιπωρηθήκατε, πλάθοντας υποθετικά σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αν είχατε πράξει αλλιώς. Η ιστορία σας δεν αλλάζει, αλλά το μέλλον σας δεν έχει πάρει ακόμα οριστική μορφή. Ειδικά στον τομέα των ερωτικών, η Αφροδίτη σας βοηθάει να αποκηρύξετε τα παλιά και να στρέψετε το ενδιαφέρον σας προς έναν άνθρωπο που, παρότι δεν σας υπόσχεται ασφάλεια, σας εμπνέει όσο κανείς άλλος να είστε ο εαυτός σας. Δώστε μια ευκαιρία στο νέο και το πρωτόγνωρο να σας επαναπροσδιορίσουν. Προσοχή στα οικονομικά σας. Διαχειριστείτε τα χρήματά σας με σύνεση και αφήστε τις επιπολαιότητες για άλλους.

 

Ιχθύς

Οι μέρες που έρχονται είναι μέρες ωμού ρεαλισμού και συνειδητοποίησης. Ένας άνθρωπος που σήμαινε πολλά για σας αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, το οποίο μάλλον δεν θα σας αρέσει. Μη λυπάστε για το ψέμα που χάψατε, αλλά χαρείτε για την αλήθεια που, έστω και αργά, αποκαλύφθηκε. Χειριστείτε με λεπτότητα και προσοχή τις ερωτικές ιστορίες στις οποίες αποφασίσατε να βάλετε τελεία. Δεν θα δεχτούν όλοι την απόφασή σας αμαχητί. Ίσως χρειαστεί να δείξετε τη σκληρή σας πλευρά για να καταστήσετε σαφείς τις θέσεις σας. Ο Δίας σας φέρνει πιο κοντά σε Διδύμους και Λέοντες, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχετε πολλά να πάρετε από αυτούς - μην τους εγκαταλείψετε πάνω στην πρώτη δυσκολία. Σε θετική τροχιά τα οικογενειακά και τα οικονομικά σας. Αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις που δεν δικαιολογούνται εύκολα.

 

 

+ το καθημερινό STARFAX