«Ο Ζακ Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του, ψηφίζοντας τον Ολάντ… Τον επισκέπτομαι συχνά, γευματίζουμε ή δειπνούμε μαζί. Έπειτα από συζητήσεις τεσσάρων ετών, θεωρώ ότι είμαι ένας από εκείνους που γνωρίζουν σε βάθος τη σκέψη του».

Ο ιστορικός Ζαν-Λικ Μπαρέ, που βοήθησε τον Σιράκ στη συγγραφή της βιογραφίας του, αποκαλύπτει ότι ο Σαρκοζί δεν πείθει πια ούτε τους δικούς του.

 

«Μπορεί η κρίση να σταματήσει τη ζωή, να σταματήσει τους χτύπους της καρδιάς, την αγάπη; Δεν νομίζω. Η ιστορία του κόσμου είναι γεμάτη από στάχτες, πολέμους, κρίσεις και ταυτόχρονα γεμάτη από αγώνα για ζωή».

Ο Κωνσταντίνος Βήτα για την τέχνη που γεννιέται από τις στάχτες.

 

«Η σημερινή απολογία του “Άκη” είναι το τέλος ενός “τελειωμένου”. Είναι όμως και η κορυφή του παγόβουνου, ενός σάπιου πολιτικού συστήματος».

Τα προφανή και τετριμμένα, αλλά επίκαιρα λόγω ατιμωρησίας, αποτυπώνει σ’ ένα tweet ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

«Η οργή της Ε.Ε. για το κόστος της εκλογικής διαδικασίας είναι μεγάλη. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων, ένα τεράστιο ποσό… χρειάζονται έξι φορές περισσότερα χρήματα για τις προεκλογικές τους δαπάνες απ’ ό,τι τα γερμανικά κόμματα».

Η γερμανική «Die Welt» αποκαλύπτει τη δυσφορία των Ευρωπαίων για το κόστος της κάλπης, που θυμίζει πολυτελές πάρτι της Δημοκρατίας.

 

«Έχω πάει στους Δελφούς, στην Ακρόπολη, στην Κνωσό, στην Κρήτη… Πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθα στην Ελλάδα. Λατρεύω το φως της… Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχω δει τόσο φωτεινές καλοκαιρινές μέρες…».

Ο 59χρονος Λίαμ Νίσον εκθειάζει το ελληνικό φως που βλέπουν πια καθαρά μόνο οι ξένοι.

 

«Φαντάσου το ίντερνετ σαν να είναι ο πραγματικός κόσμος χωρίς σύνορα. Αν δεν υπήρχαν σύνορα και ο Καναδάς ήθελε να στείλει τανκ στις ΗΠΑ, κανείς δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει. Κάθε προσπάθεια ελέγχου του ίντερνετ είναι μάταιη».

Ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του Google, Sergey Brin, θυμίζει στις κυβερνήσεις που προσπαθούν να ελέγξουν το ίντερνετ ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω (παρότι στη μεγάλη αγορά της Κίνας είχε σκύψει λίγο το κεφάλι).

 

«Οι πράξεις μου βασίστηκαν στην καλοσύνη και όχι στο κακό... Θα το έκανα ξανά».

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο άνθρωπος που σκότωσε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους  πέρυσι το καλοκαίρι, παρανοϊκά αμετανόητος.

 

«Θα πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τη λέξη “Ευρώπη” και να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο... Ελπίζω οι Έλληνες να κάνουν πιο μεγάλη την κόλαση στην Ε.Ε γιατί δεν είναι αυτοί που δημιούργησαν την κρίση».

Ο ελληνικής καταγωγής τραγουδοποιός Ζορζ Μουστακί, περιμένοντας από τους Έλληνες που καίγονται ν’ ανάψουν τη νέα φωτιά.