Κριός

To ζώδιό σου έχει υπερθερμανθεί από τις απανωτές σου εκρήξεις. «Και τώρα;», ρωτάς όλο αγωνία. Τώρα, πάρ’ το γρήγορα αλλιώς κι άφησε τις φλογισμένες ιδέες γι’ άλλη φορά. Η εποχή δεν σηκώνει τα ανοίγματα που θέλεις να κάνεις. Άσε που δεν έχεις κάνει προπόνηση και μπορεί να πάθεις κανένα σοβαρό τράβηγμα. Ό,τι κάνεις, κάν’ το με το μαλακό, γιατί με αυτό το αγριωπό σου μάτι το μόνο που καταφέρνεις είναι να φοβίζεις τα υπόλοιπα ζώδια. Η επαγγελματική άνοιξη δεν αργεί να έρθει. Βέβαια, στις 23/3 ο Ερμής περνάει στον Ιχθύ και πρέπει να προσέχεις τι λέει ακριβώς ο στόμας σου. Ευκαιρίες, πάντως, θα έχεις. Το θέμα είναι να το πάρεις (επιτέλους) απόφαση και να διαλέξεις την πιο παραγινωμένη απ’ αυτές. Το τέλος του μήνα είναι ιδανικό για να διευθετήσεις κάποιες υποθέσεις που ταλαιπωρείς καιρό τώρα. Στα αισθηματικά, στις 24/3 η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού φέρνει πρόσωπα από το παρελθόν κι εξελίξεις που θα έκαναν και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο να ζηλεύει. Έχεις, όμως, δημιουργήσει ένα μικρό μποτιλιάρισμα και αυτό που τώρα πρέπει να κάνεις είναι να βρεις διαθέσιμο και σβέλτο τροχονόμο. Μην παραπονιέσαι: ακριβώς αυτό ονειρευόσουν, ή τουλάχιστον αυτό ισχυριζόσουν ότι ήθελες.

 

Ταύρος

Ο Χένρι Κάιζερ έλεγε ότι «τα προβλήματα είναι ευκαιρίες ντυμένες με τα ρούχα της δουλειάς». Σε βλέπουμε να συμφωνείς, επιτέλους, φίλε Ταύρε και να βγαίνεις από τις σκοτεινές σκέψεις που έκανες τον τελευταίο καιρό (δικαίως, εφόσον όλα τα σενάριά σου έβρισκαν τοίχο). Βέβαια, η αντίφαση κι εσύ έχετε γίνει ένα πολύ ωραίο ζευγάρι. Εκείνη όλο σου ζητά κι εσύ όλο και της δίνεις. Στις 23/3 ο Ερμής περνάει ανάδρομος στον Ιχθύ και ανοίγεις πάλι τον φοβικό φάκελο με την ετικέτα «Παρελθόν». Ήθελές τα και παθές τα - μη ζητάς λύπηση. Τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται και την άνοιξη που, παρότι πρώιμη ακόμη, χρησιμοποιείς ήδη για άλλοθι. Τι να κάνεις κι εσύ, πού να αποδώσεις όλο αυτό το φούντωμα; Μπορείς, βέβαια, να το χρεώσεις στο τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στις 29/3, που κάνει τον Οθέλλο να μοιάζει αρνάκι μπροστά σου. Relax, take it easy. Βέβαια, μέσα σου ξέρεις πολύ καλά ότι το μόνο που φταίει είναι το στραβό σου κεφάλι που σε δηλητηριάζει με κάθε είδους ανασφάλειες και υπερβολές. Μπορεί ο Παζολίνι να έλεγε ότι η «υπερβολή φωτίζει την αλήθεια», πίστεψέ με όμως, κάτι άλλο είχε στο μυαλό του. Σταμάτα να καίγεσαι - το εύφλεκτο « εγώ» σου εύκολα παθαίνει αυτοανάφλεξη.

 

Δίδυμος

Η Νέα Σελήνη στις 22/3 στον Κριό έφερε νέα ξεκινήματα. Ενώ, ωστόσο, έκανες ήδη ένα γενναίο μεγάλο πρώτο βήμα, έκτοτε είσαι όλο θα και θα, σαν πολιτικάντης  σε προεκλογική περίοδο. Πόσο έχει κουράσει αυτή η ακατάσχετη υποσχεσιολογία σου! Από καλές προθέσεις μάς μπούχτισες πια. Σε έχει πιάσει κι αυτό το φλου αρτιστίκ σου και νομίζεις ότι μπορείς ν’ αλλάξεις όλο τον κόσμο με μια πινελιά. Όμως από τα πολλά προσχέδια και την πολλή σκέψη καις εγκεφαλικά κύτταρα και φλάντζα μαζί. Στο τέλος δεν είσαι σε θέση ούτε τα κορδόνια σου να δέσεις, πόσο μάλλον να μας πας στο φεγγάρι, που μας υποσχέθηκες. Ξεκίνα με ρεαλιστικούς στόχους. Διαφορετικά η ζωή σου θα θυμίζει τη δίαιτα που ξεκινάς πάντα κάθε Δευτέρα. Το διάστημα αυτό ευνοεί τις αλλαγές, γι’ αυτό φρόντισε να τις κάνεις. Στα αισθηματικά συνεχίζεις να θυμίζεις βραζιλιάνικη σαπουνόπερα και οι ερωτικοί σύντροφοι πάνε κι έρχονται με ταχύτητα φωτός (τουλάχιστον μέσα στο κεφάλι σου). Οι εξελίξεις θα είναι ευχάριστες, αν, έτσι γι’ αλλαγή, αρχίσεις να σκέφτεσαι και τους άλλους. Δεν παίζεις μόνος σου, να το θυμάσαι αυτό. Προς αποφυγήν, λοιπόν, απογοητεύσεων, γίνε πιο «πληθυντικός». Στις 29/3,faire attention: το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σε κάνει να γρυλίζεις σαν ατάιστο σκυλί. Ήρεμα, Τζακ!

 

Καρκίνος

Για να περάσεις στο επόμενο στάδιο πρέπει ν’ αφήσεις το προηγούμενο. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει ν’ αρχίσεις να χαλαρώνεις τα χέρια σου. Έτσι όπως κρατάς σφιχτοδεμένο το παρελθόν, πώς να έρθει το μέλλον; Ok, Καρκίνος είσαι, ξέρουμε ότι προσηλώνεσαι στις εμμονές σου κι ότι, όσο και αν ισχυρίζεσαι ότι αποχωρίζεσαι καταστάσεις και πρόσωπα με φοβερή ευκολία, δεν πας ούτε μέχρι τη γωνία μόνος σου. Ακόμα κι αν έχεις ξεπεράσει έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση, αρνείσαι να ξεπεράσεις την ίδια σου την εμμονή. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Ναι, πάντα πρέπει να βρίσκεις ένα κάτι για να βασανίζεσαι. Ο λαός σου, όμως, πεινάει και δεν σε παίρνει να τους ταΐζεις υποθετικό παντεσπάνι. Μπορεί η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού στις 24/3 να τονίζει την υπερβολή σου, όμως με τέτοιες δηλώσεις το ξέρεις καλά ότι παίζεις κορόνα-γράμματα το κεφάλι σου. Τουτέστιν, βγάλε την τρέλα και την κορδέλα από την πρίζα και ξεκίνα με σωστά, σταράτα λόγια. Στις 29/3 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σου υπενθυμίζει ότι, αν δεν έχεις άσους στο μανίκι σου, σταμάτα να τους διαλαλείς με τόσο πάθος, γιατί αργά ή γρήγορα θα κληθείς να τους φανερώσεις.

 

Λέων

Ο ανάδρομος Ερμής στις 23/3 περνάει στους Ιχθύς και μια επίμονη εσωτερική φωνή σου λέει «ρίξε τους τόνους». Σαν άλλη Ζαν ντ’ Αρκ, θα κάνεις πολύ καλά να την ακούσεις! Στα αισθηματικά ο Γκενσμπούργκ και η Μπίρκιν παίζουν πάλι στη ζωή σου και το «Je t’ aime, moi non plus» γίνεται το απόλυτο σύνθημά σου. Φρόντισε να είσαι εσύ ο μεγάλος κερδισμένος από αυτήν τη συναισθηματική ανθοφορία. Τα θέλεις όλα όπως τα έχεις ονειρευτεί κι επενδύεις γενναιόδωρα σε ό,τι καινούργιο. Γενικά, η ερωτική σχέση μπαίνει σε πρώτο πλάνο στη ζωή σου αλλά, επειδή είχες ξεμάθει καιρό τώρα, κοίτα να μην κάνεις ατσαλοσύνες. Δεν χρειάζεται τα καταπιεσμένα σου να μυρίζουν από μακριά. Στις 24/3 το αιφνίδιο σού χτυπάει την πόρτα και όσο και αν προσπαθείς να την κρατήσεις σφαλιστή, εκείνο εισβάλλει από το μισάνοιχτο παράθυρο. Στις 29/3 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σε κάνει πάλι ξεροκέφαλο λιοντάρι. Πού, είπαμε, ξέχασες πάλι τη διαλλακτικότητά σου και προς τι αυτό το παιδικό πείσμα; 

 

Παρθένος

Ο ανάδρομος Άρης είναι στο ζώδιό σου όλο τον μήνα και στις 23/3 περνάει απέναντι, φέρνοντας ακόμα μια φούντωση, μια φλόγα, μια ταραχή. Δικαίως αναφωνείς «φτάνει πια με τους αναδρομιασμένους πλανήτες που μ’ έχουν βάλει στο στόχαστρο». Το «άλλος για τη βάρκα μας» γίνεται «άλλος για το ζόρι μας» και, πράγματι, τα ζόρια έχουν γίνει τα παιδοβούβαλα του Μουσολίνι και τα κουβαλάς στην πλάτη σαν μαρτυρικό σταυρό. Αυτό που σε τρελαίνει είναι ότι τα βάρη αυτά δεν είναι ακριβώς δικά σου. Τα έχεις φορτωθεί ξώφαλτσα. Σφίγγεις τα δόντια, τη γροθιά, την περηφάνια σου κι είσαι στο τσακ να πεις ό,τι ακριβώς σκέφτεσαι, τινάζοντάς τα όλα στον αέρα. Στις 24/3 η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού φέρνει τα πάνω κάτω και στα οικονομικά σου. Τα έξοδα γίνονται, επίσης, απρόβλεπτα. Εντάξει, το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες ότι ζορίζεσαι, αλλά πρέπει να βρεις κι έναν τρόπο να το διαχειριστείς. Στις 29/3 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σε δυναμιτίζει και μέσα από το ζοχάδιασμά σου μπορείς να στρίψεις αλλιώς το τιμόνι, ώστε να μη βρεις τοίχο. Που σημαίνει ότι, αν τελικά στουκάρεις στον τοίχο, θα φταίνε μόνο η αναποδιά κι η αδιαλλαξία σου.  Τα προβλήματα μπορεί να είναι, ταυτόχρονα, ευκαιρίες να ξεκολλήσεις από καταστάσεις που σε ρίχνουν απελπιστικά έξω.

 

Ζυγός

Στις 23/3 ο Ερμής επιστρέφει ανάδρομος στους Ιχθύς και το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα έχει πολλά πίσω-μπρος. Δοκιμάζει τις αντοχές σου στα επαγγελματικά κι επίσης τσεκάρει κατά πόσο δεν σε προδίδει το αποσμητικό σου. Στις 24/3 έσo έτοιμος να υποδεχτείς το απρόσμενο. Μπορεί να μοιάζει εφιαλτικό, μπορεί όμως και ν’ αποδειχτεί τρυφερό σαν την καρδιά ενός μαρουλιού. Όσο για τον ερωτισμό σου, τον έχεις κάνει σκουλαρίκι, αφίσα, κάρτα, κορνίζα. Έχεις, δηλαδή, αρχίσει να θυμίζεις καμάκι της δεκαετίας του ’80. Σε περίπτωση που δεν σ’ το έχουν ακόμα πει, κάνεις σαν ξελιγωμένος για ζευγάρωμα. Ok, είπαμε να αφιερώσεις χρόνο και φαιά ουσία στα παραμελημένα ερωτικά σου, αλλά εσύ το παράκανες - έχασες το μέτρο και «σαλιαρίζεις» χωρίς αιδώ. Κοντολογίς πρόσεξε, γιατί έτσι όπως έχεις καψώσει, όλα τα αγνοείς κι όλα τα παρακάμπτεις κι εκείνα μαζεύονται και θα σκάσουν πάνω σου σαν βόμβα διασποράς. Στις 29/3 έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου. Πολέμησε τα πάθη σου και κράτα το παρελθόν σε απόσταση.

 

Σκορπιός

Ο ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς από τις 23/3 κάνει τις μέρες σου αντιφατικές και πολύπλοκες. Δεν είναι τώρα η στιγμή να κάνεις ταμείο, ούτε τον απολογισμό σου. Πάντως, τις διαρροές τις έχεις εντοπίσει και μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Η ανασφάλεια έχει μπει και πάλι στη ζωή σου, ταράζοντας τον ύπνο σου. «Να ‘ταν μόνο το οικονομικό», σ’ ακούμε να λες. Στις 24/3 θέλεις ν’ αποτινάξεις τον ζυγό σου - μην κάνεις, όμως, σπασμωδικές κινήσεις. Οι συνθήκες, γενικά, βελτιώνονται. Δεν θα δεις θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά μιαν ανάσα θα την πάρεις, ειδικά αν βγάλεις το χέρι που κρατάει κλειστή τη μύτη σου και τη βρόμικη κάλτσα από το στόμα σου. Στις 29/3 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα θολώνει την κρίση σου και θυμίζεις τον Δον Κιχώτη. Στον έρωτα είναι σαν να σου έχουν κάνει αφαίμαξη. Θέλεις να δώσεις, αλλά δεν έχεις ούτε ενέργεια ούτε κουράγιο. Αμέσως μετά κατηγορείς τους άλλους που δεν κάνουν το πρώτο βήμα. Αν είχες καθρέφτη, θα έβλεπες ότι ούτε εσύ θα το έκανες. Πάρε τα πάνω σου εδώ και τώρα.

 

Τοξότης

Μην τα σκαλίζεις όλα τόσο πολύ και μην ψάχνεις σε καθετί να βρεις μια κρυμμένη ερμηνεία. Σε κάθε καλή πρόθεση βλέπεις κάποιον που πάει να σ’ τη φέρει. Έλεος, πια. Στις 23/3 ο ανάδρομος Ερμής επιστρέφει στους Ιχθύς και θέματα από το παρελθόν που τα είχες κρύψει όπως-όπως ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, απαιτώντας τη λύση τους. Μη θες όλα να ‘ναι τέλεια προγραμματισμένα. Ένα γνωμικό λέει: «Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν εμείς κοιτάμε κάπου αλλού». Αναθάρρησες, πήγες κάπως να τσουλήσεις στην ανηφόρα και μετά κόλλησες πάλι. Πάρε φόρα και ξαναπροσπάθησε. Ζωή είναι εννέα φορές να πέφτεις και δέκα να σηκώνεσαι. Για όλα φταίει ο μεγεθυντικός φακός που χρησιμοποιείς τελευταία. Τα βάζεις όλα από κάτω και τα αναλύεις, τα μιρμιρίζεις, τα κουράζεις. Άφησε τα πράγματα να συμβούν και μην τα κριτικάρεις όλα λες κι είσαι Παρθένος. Οι συναισθηματικές ανάγκες δεν χρειάζονται μεγέθυνση, αλλά αγκαλιές και χάδια. Αυτά να αναζητήσεις, αυτά να εμπνεύσεις. Στις 29/3 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα κάνει το πάθος αρχηγό σου. Του παραδίδεσαι και σε πηγαίνει. Ωχ!

 

Αιγόκερως

Ο ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς από τις 23/3 σε βάζει να αναθεωρήσεις. Μην αφήνεις τις ευκαιρίες να περνάνε και να φεύγουν λες κι είναι τρένα, οπότε σύντομα θα περάσει το επόμενο - αμ, δε... Μην αλλάζεις, επίσης, θέμα όταν τα πράγματα έρχονται στο διά ταύτα. Δηλαδή, μη γίνεσαι εν μιά νυκτί από περήφανος τίγρης, περσική γατούλα του καναπέ. Η μπάλα είναι στα πόδια σου, το τέρμα είναι ελεύθερο κι εσύ κάθεσαι και αναλύεις αν η μπάλα είναι από δέρμα κατσίκας ή από φτηνό πλαστικό. Τώρα που είσαι σε θέση μάχης κι όλοι οι στρατιώτες σου πανέτοιμοι εσύ θα πεταχτείς για εσπρέσο και σάντουιτς; Οι μέρες θέλουν το σύνολο της προσοχής, του πάθους και της δυναμικής σου. Το σύμπαν σού έκανε τη μετεγγραφή που ονειρευόσουν, δεν σου εξασφάλισε όμως ότι δεν θα έχεις εμπόδια. Ο καλός ο παίκτης στον ανταγωνισμό φαίνεται. Στις 29/3, άλλωστε, θα δεις τι πραγματικά εστί ανταγωνισμός κι εκεί θα κληθείς να δείξεις τι παίκτης είσαι τελικά.


Υδροχόος

Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 22/3 κι ο Ουρανός σού έδωσαν μεγάλη ώθηση. Το αναπάντεχο έγινε ξανά γλυκό. Συναντήσεις από το παρελθόν, συναντήσεις με το μέλλον, ο χρόνος αποκτά μια άλλη σημασία. Εντούτοις, μη φορτώνεσαι με περιττά και μην προσπαθείς να σηκώσεις στις πλάτες σου όλο το βάρος του κόσμου. Το επιχείρησες στο παρελθόν και, αν θυμάσαι, έπαθες λουμπάγκο που σε καθήλωσε. Τουτέστιν, μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη-πάθη. Γι’ ακόμα μια φορά προσπαθείς να χωρέσεις πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη (που, παρεμπιπτόντως, είναι κι ιδρωμένη) και όλα γλιστρούν. Γι’ αυτό μην παραφορτώνεσαι, άφησε τα κασκαντεριλίκια γι’ άλλους, πιο αφελείς και ριψοκίνδυνους. Γενικά, τα πράγματα σε πηγαίνουν με χίλια και στις 24/3 όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, οπότε διάλεξε τον πιο συναρπαστικό και λιγότερο ταξιδεμένο. Όσο για τον Οδυσσέα που κρύβεις μέσα σου, η Ιθάκη είναι απλώς ο προορισμός - το ταξίδι μετράει.


Ιχθύες

Θες να γίνεις επιτέλους συγκεκριμένος, εξακολουθείς όμως να είσαι αόριστος και χαοτικός. Για όλα φταίει ο ανάδρομος Ερμής που στις 23/3 επιστρέφει στο ζώδιό σου και χάνεσαι μέσα στη δική του μετάφραση. Το φο μπιζού συνεχίζεις να το επιδεικνύεις στο δεξί σαν ακριβό κόσμημα και οι περισσότεροι σου λένε «φανταστικό» μόνο και μόνο επειδή το μάτι σου γυαλίζει. Θα βοήθαγε πολύ να πεις «είμαι αυτός», «θέλω εκείνο», Τις περισσότερες μέρες όμως αναρωτιέσαι κι εσύ ποιος, εν τέλει, είσαι και τι στα κομμάτια θέλεις. Υπαρξιακό ντελίριο. Θα μπορούσε αυτή η ενδοσκόπηση να φέρει στο φως τις ανάγκες σου, αλλά αυτή η κυκλοθυμία κοντεύει να σε τρελάνει. Σοκολάτα ή βανίλια ; Αλμυρό ή γλυκό; Μακάρι να ‘ξερες. Σαν να μην έφτανε το δικό σου Σκορποχώρι, στις 29/3 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σού φέρνει επίσης μια μελαγχολία που την πνίγεις στα ξενύχτια και στο αλκοόλ. Ο έρωτας γίνεται γι’ ακόμα μια φορά προπέτης. Γνωρίζεις το πεπρωμένο του, πριν καν τον ζήσεις.