» Περιμένω να δω τη χορευτική ομάδα Paradoxon να ανατρέπει στερεότυπα και να χαρίζει στιγμές που δεν θα ξεχαστούν εύκολα από όσους αγαπούν το χορό. Ο χορογράφος Jiri Κylian δεν είναι απλά ένα σχεδόν μυθικό πια όνομα που έχει δημιουργήσει για το Nederlands Dans Theater μερικές από τις πιο δυναμικές και ευφυείς χορογραφίες του σύγχρονου χορού, αλλά είναι και ο άνθρωπος που πίστεψε στις δυνατότητες των μεγαλύτερων σε ηλικία χορευτών σχηματίζοντας μια ομάδα ειδικά γι’ αυτούς, ποντάροντας στην ερμηνευτική τους ωριμότητα και κερδίζοντας ένα απρόσμενο στοίχημα με τρόπο μαγικό. 09-12 Iουνίου, Πειραιώς 260, χώρος Δ/9
Σίσσυ Καραβία

» Περιμένω την αποψινή παρουσίαση του βιβλίου του b. στο Bios και το πάρτι που θα ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα με τις μουσικές του Dj Number 6. Ο b. είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους έλληνες graffiti artists και οι κιτρινόμαυρες φιγούρες του που συγκέντρωσε στο βιβλίο είναι πια κομμάτι της αθηναϊκής urban culture. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
M.Hulot

» Θα πάω οπωσδήποτε να δω το Porcelain Project, μια εγκατάσταση από εκατοντάδες πορσελάνινα αντικείμενα που βασίζεται στη γοητεία που ασκεί η διαφάνεια και η ευθραυστότητα της πορσελάνης. Την υπογράφουν ο Lot Lemm και η Grace Ellen Barkey, ιδρυτικό μέλος της Needcompany μαζί με τον θεατρικό συγγραφέα και εικαστικό καλλιτέχνη Jan Lauwers. Στο Μουσείο Μπενάκη, στις 15 και 16 και 17 Ιουνίου. Ο Jan Lauwers και η Needcompany όμως θα παρουσιάσουν και το «Δωμάτιο της Ισαβέλλας», έργο που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2004. Το ρόλο της Ισαβέλλας υποδύεται η καταπληκτική Viviane De Muynck. Στην Πειραιώς 260, 15-18 Ιουνίου.
Ματίνα Καλτάκη

» Περιμένω με προσμονή τη συναυλία των Placebo στις 14 του μήνα στον Λυκαβηττό. Ξεκίνησαν πριν από μία δεκαετία περίπου και με τους αμφιλεγόμενους στίχους τους ξαναέβαλαν στο τραπέζι τις φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις και τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου. Κάθε φορά που έρχονται τους επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή, ενώ διαθέτουν και fan club. Όταν έπαιξαν δε στο Rockwave είχε γίνει χαμός. Κάτι μού λέει ότι θα παίξουν δυνατά και θα επαναληφθεί το σκηνικό στον Λυκαβηττό.
Θεόφιλος Δουμάνης