Μονόλογος σύγχρονης γυναίκας

Μονόλογος σύγχρονης γυναίκας Facebook Twitter
1

Έφτιαχνα γεμιστά. Ποτέ δεν τα πέτυχα τα γεμιστά . Και τι δεν έχω προσπαθήσει. Φρέσκο χυμό, διαφορετικό ρύζι, κουκουνάρια, σταφίδες, πολύ ελαιόλαδο, λίγο ελαιόλαδο, μυρωδικά τίποτα ... κάθε φορά μέτρια. Νερόβραστα . Όμως αρέσουνε στον Γιάννη. Του αρέσει το σπιτικό φαγητό. Βαρέθηκε τα σουβλάκια.


Μια γυναίκα πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει... λέει η μαμά που φτιάχνει γεμιστά λουκούμι.


Να ξέρει να φροντίζει τον άντρα της . Να είναι δυναμική μα και θηλυκή. Να γυμνάζεται, με περιποιημένη τριχοφυΐα και νύχια για να είναι καυλωμένος και σε λήθαργο όσο αφορά στα άλλα θηλυκά. Να ξέρει πώς να τον προκαλέσει, μα να μη γκρινιάζει, οι άντρες απεχθάνονται τη γκρίνια. A,επίσης να μη μιλά πολύ. Όχι, αυτό είναι ντε-καυλέ. Το λένε όλοι οι άντρες φίλοι.

Καμιά φορά το βράδυ μετά τις Μέλισσες αναρωτιέμαι. Μήπως να γυρίσω στο χωριό σαν τη Μαρία Κίτσου; Που έχει χρόνο να σπέρνει τα χωράφια, να φτιάχνει το φαΐ μα και να μοιράζει πόθους με την μαντήλα στο κεφάλι και το πασούμι με την κάλτσα;


Απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου να ομιλεί κατά το σεξ, παρά μόνο αν πρόκειται για λέξεις εξύψωσης του αρσενικού καβαλάρη ή έστω, κάποια βογγητά ανταπόκρισης. Άπαξ και ο αρσενικός τελειώσει η πράξις έλαβε τέλος. Οιαδήποτε περαιτέρω επιθυμία της γυναικός εκλαμβάνεται ως ύβρις.


— Τόση ώρα πασχίζω μανούλα μου άνω κάτω και πλαγίως, ας πρόσεχες να τελειώσεις. Τώρα ξάπλα τσιγάρο ησυχία.


Τελείωσες; Τελειώνεις; Η ερωμένη γνωρίζει το ζόρι του άντρα. Πόσο κι αυτός να λύνει ασκήσεις τριγωνομετρίας; Για πόση ώρα να σκέφτεται τα παιδάκια στην Μπιάφρα για να μη χ@σει; ... Δε βαριέσαι την επόμενη φορά θα τελειώσω και εγώ. Μη καταλάβει πως δεν έγινε.


Ένα παράξενο πράγμα, όλες οι άλλες ερωμένες ήταν συγχρονισμένες ...εγώ γιατί όχι;


Μια σύγχρονη γυναίκα οφείλει να έχει δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν της παίρνουν χρόνο από το τρέξιμο των παιδιών στα φροντιστήρια.


Επίσης καλό είναι να μη γερνά, εμφανώς τουλάχιστον. Καλή διατροφή, που και που κανα botoxάκι και υαλουρονικό στη ζούλα. Μη το μάθει ο σύζυγος, μη το καταλάβει το γυναικομάνι στο γραφείο.


— Μαρία μου τι βλέπω; Έκανες κάτι στο πρόσωπό σου;


— Όχι καλέ, δε χρειάζομαι ακόμη, απλά κοιμήθηκα πολύ.


Επίσης δεν κουράζεται η σωστή γυναίκα. Έχει αποθέματα ενέργειας χάρη στα smoothies με τζινσεγκ, κοτζι μπέρι, κάλε και αλλά αντιοξειδωτικά. Οι υδατάνθρακες στο πυρ το εξώτερο, να τα βυζιά απ' τα πολλά στήθη κοτόπουλου. Τσίτα τα νεύρα από τη στέρηση.
Ε πως θα βγάλει κώλο στην παραλία αυτές τις 5 μέρες τον Αύγουστο; Μέγας ο ανταγωνισμός για το βλέμμα του Μπάμπη του δασύτριχου με την μπυροκοιλιά. Το γκομενάκι το άτριχο εκτός συναγωνισμού. Θα παίζει ρακέτες και μπαλίτσα με τις ρέπλικες της Καρντάσιαν.


Όμως η γυναίκα πια μπορεί να ανταγωνιστεί και να λάβει θέσεις ευθύνης στον επαγγελματικό χώρο. Χρειάζεται βεβαίως σωστή προετοιμασία. Πτυχίο και μεταπτυχιακό, υπερωρίες και λάντζα. Θα πρέπει να αποδείξει την αξία της στο διευθυντή και τη λοιπή αρσενική κερκίδα. Οφείλει να είναι τυπική, καλοντυμένη, ευγενική, προσεκτική. Όταν τα καταφέρει όμως και γίνει manager, τότε αρχίζει το πανηγύρι.


— Καλή μου σε διαλέξαμε γιατί είσαι ικανή υπάλληλος, πιστή αλλά και για λόγους ποσόστωσης.

Το τελευταίο συνήθως αποτελεί και τον πραγματικό λόγο προαγωγής. Θα το βρίσκει δε μπροστά της διαχρονικά, καθώς κατά ένα ποσοστό, πάντα θα υπολείπεται ο μισθός της έναντι των ανδρών της φυλής, χωρίς εμφανή λόγο.


— Καταλαβαίνω πως έχεις να πας να ρωτήσεις για το παιδί αλλά πρόκειται για σημαντικό meeting. Θα είναι και ο chief coordinator masturbator απ' το Ιλλινόις.


— E, άμα είναι και αυτός, πως μπορώ να λείψω;


Ποτέ δεν είναι τυχαίοι οι τίτλοι. Τρεις ώρες masturbation Παρασκευή απόγευμα με κατάληξη ένα κεφάλι καζάνι, 1,5 ώρα καθυστέρηση για να πει ο καθείς την αποψάρα του και αποτέλεσμα τον πανηγυρικό επανακαθορισμό του σε επόμενο χρόνο προς γνώση και συμμόρφωση. Η μέρα της μαρμότας.


Και εγώ, να τρέχω σαν το Τζόκερ, με το μακιγιάζ μαγιονέζα μετά από τόσες ώρες στο γραφείο, τον πόντο φευγάτο απ την κάλτσα, το στομάχι τσιμέντο να προλάβω τις δουλειές. Α και το Αθενς μπαι ναιτ, μόλις βρω baby sitter. Συνήθως κάποια γιαγιά ξέμπαρκη που έχει από χρόνια καταθέσει τα όπλα στον ανδροκράτορα, απαρνούμενη το δικαίωμα στη προσωπική διασκέδαση και το πουροφτιασίδι.


Μα δεν πρέπει η γυναίκα να δείχνει κουρασμένη. Μαύροι κύκλοι στα μάτια; Που πάτε κυρία μου χωρίς κονσίλερ, απορεί ο ταξιτζής του uber; Πώς θα βγάλετε σέλφι με τα άλλα θηλυκά της φυλής; Ολόκληρη Κολοκοτρώνη και μόνο μπουμπουλίνες να κυκλοφορούν. Ούτε ένας Ανδρούτσος.


Καλέ είδα κάτι Σουλιώτισες με Boho style σειρίτια να βόσκουν ρόκα με κάσιους πιο κάτω στο Sinatra. Ρουφούν με ύφος τα κοκτέιλ και προσμονούν τα λάικς. Απέναντι γυπαετοί με τα φτερά στα σκέλια, περνά η ώρα τις κοιτούν μα δεν κοτούν να κρένουν. Φεύγουν και αυτές περίλυπες, πάνε στα χειμαδιά τους.


Περνά η μέρα, σώνεται με τούτα και με κείνα. Και η άλλη μέρα ξεκινά και πάλι εκείνη τρέχει.


Καμιά φορά το βράδυ μετά τις Μέλισσες αναρωτιέμαι. Μήπως να γυρίσω στο χωριό σαν τη Μαρία Κίτσου; Που έχει χρόνο να σπέρνει τα χωράφια, να φτιάχνει το φαΐ μα και να μοιράζει πόθους με την μαντήλα στο κεφάλι και το πασούμι με την κάλτσα;


Πού το έχασα το τρένο της ζωής σκέφτομαι, βγάζοντας το μεικ απ.


Πώς άφησα τη ζωή μου να χαθεί ανάμεσα στο GNTM 2 και στο Masterchef 4;


Σβήνω το φως, κλείνω τα μάτια. Αύριο είναι μια άλλη μέρα Σκάρλετ, θα γυρίσει ο ανάδρομος, θα ευθυγραμμιστεί ο Άρης με την Αφροδίτη, θα βρεις και εσύ το δρόμο.

YouSendIt!
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ πάλι εχω κιλά και κοιλιά και ο σύντροφός μου πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο. Εγώ μόνο για να μην με πονάει πολύ το αυχενικό πάω, δεν νιώθω καμία πίεση να γίνω "φέτες". Επίσης κάνω αποτρίχωση αλλά ο σύντροφός μου δεν το θεωρεί και απαραίτητο εφόσον με πονάει τόσο το laser. Πρωταρχικό του μέλημα είναι να μην πονάω, καταλάβατε; Στο σεξ κανένας σύντροφος δεν μου ζήτησε να μην μιλάω, ούτε κατά τη διάρκεια ούτε και μετά. Ο τωρινός μου μισθός μου είναι καλύτερος από του συμπαθέστατου άνδρα συνάδελφου που κάθεται απεναντί μου. Γιατί τον διαπραγματεύτηκα, όπως διαπραγματεύομαι τα πάντα στη ζωή από το περιβάλλον μου και δεν ανέχομαι να αντικειμενοποιούμαι, ούτε να να εξαναγκάζομαι σε δωδεκάποντα και καλσόν ενώ δεν επιθυμώ να ντύνομαι σαν αεροσυνοδός. Δεν φοράω μακιγιαζ, ούτε βγάζω selfies αλλά κάνω botox και το μοιράζομαι με τη συνάδελφο, την κουμπάρα και τον σύντροφό μου. Και η συνάδελφος και η κουμπάρα το μοιράζονται μαζί μου και με τους συντρόφους τους. Το λέμε και γελάμε. Αν ένιωθα τόση καταπίεση όση εσείς, θα κοίταζα μήπως συναναστρέφομαι λάθος άτομα και μήπως θα έπρεπε να άλλαζα περιβάλλον εργασίας. Μην τρελαθούμε, δεν είναι όλος ο κόσμος όπως τον περιγράφετε. Φτιάξτε εσείς τον κόσμο σας εν πάσει περιπτώσει. Και σταματήστε να βλέπετε τηλεοπτικά σκουπίδια με ποιοτικό περίβλημα (ούτε καν αλλά λέμε) γιατί και αυτά αποβλακώνουν.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ