Καθώς ήμουν στον δρόμο συνάντησα κάποιον που σου μοιάζει**

Καθώς ήμουν στον δρόμο συνάντησα κάποιον που σου μοιάζει** Facebook Twitter
0
Καθώς ήμουν στον δρόμο συνάντησα κάποιον που σου μοιάζει** Facebook Twitter

Καθώς ήμουν στον δρόμο για τον καθιερωμένο πρωινό μου καφέ συνάντησα κάποιον που σου μοιάζει. Η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει πιο γρήγορα και να νιώθω τα πόδια μου να τρέμουν μέχρι την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν ήσουν Εσύ. Χιλιάδες συναισθήματα με κατέβαλαν και ξαφνικά άρχισα πάλι να σε θυμάμαι. Ξέρεις, σε ονειρεύτηκα χθες βράδυ. Έχεις κατακτήσει, δίκαια, ένα σημαντικό μέρος της καρδιάς μου και του μυαλού μου, μια θέση που κανένας άλλος δεν αξίζει να την πάρει, ακόμα και αν εσύ έχεις σταματήσει τις προσπάθειες.

Ψάχνω συνεχεία μέσα στον κόσμο να ξεχωρίσω άτομα που σου μοιάζουν είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, μπας και καταφέρω να ξεγελάσω για λίγο το κενό που κρύβω μέσα μου και να το γεμίσω με εφήμερα περιστατικά και τυχαία πρόσωπα. Μα τελικά, όσο περισσότερο σου μοιάζει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κενό . Μόνο εσύ έχεις την ικανότητα να με γεμίζεις άλλα βρίσκεσαι μακριά, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όταν λοιπόν κατάλαβα πόσο πολύ μου έφερε στο μυαλό την θύμηση σου ο άνθρωπος που κατά τύχη συνάντησα, σε ξανά σκέφτηκα. Και από εκείνη τη στιγμή δεν έχω πάψει να σε σκέφτομαι όλη την ώρα. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, το μόνο που ξέρω είναι πως Εσύ είσαι υπεύθυνος για την κατάσταση μου.

Πάντα ήμουν ο τύπος της ανεξάρτητης γυναίκας που δεν χρειάζεται κανέναν άντρα στο πλευρό της για να νιώσει ολοκληρωμένη μέχρι που συνάντησα εσένα. Εσένα σε χρειάζομαι, με συμπληρώνεις, μη φεύγεις μακριά μου. Δεν γίνεται να παίρνεις μια μικρή γεύση του παραδείσου και μετά να επιστρέφεις στην βολεμένη σου κόλαση. Δεν μ'αρέσουν τα βολικά πράγματα. Μ'αρέσει ο αυθορμητισμός, τα ψεγάδια, το απρόσμενο, μ'αρέσεις εσύ. Και όχι γι'αυτά που σου αρέσει να δείχνεις στους άλλους, γι'αυτό που είσαι όταν είμαστε μόνοι. Είναι εξωφρενικό να μου δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου και ύστερα να το παίρνεις πίσω με μανία. Μη μου ζητάς να σε ξεχάσω, μην το επιδιώκεις. Είναι κάτι που, όσο κι αν το θέλω, δεν μπορώ να το καταφέρω. Μην απομακρύνεσαι. Έλα κοντά μου. Μόνο εσύ μπορείς να με κάνεις καλά. Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τις στιγμές μας, τα βράδια μας, τα αγγίγματα σου που τόσο πολύ αναζητώ.

Οι μέρες που σε σκέφτομαι δεν είναι συγκεκριμένες αφού απλά δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς να διασχίσεις το μυαλό μου έστω και για λίγα λεπτά. Δεν σε σκέφτομαι μόνο όταν νιώθω μοναξιές, σε σκέφτομαι ακόμα κι όταν πνίγομαι στη δουλειά, ακόμα και όταν μου κατατρώει το άγχος την ψυχή. Είναι αδύνατο να γνωρίσω κάποιον άλλον. Είναι αδύνατο να μην τον συγκρίνω με σένα και να μην βγεις νικητής για ακόμη μια φορά. Ξέρω πως όλα αυτά θα σου ακούγονται μελοδραματικά και πόσο πολύ δεν είναι του γούστου σου μα να ξέρεις πως είναι η αλήθεια. Η δίκη μου αλήθεια που τόσο πολύ αποφεύγεις να μάθεις. Κάθε φορά που σου μιλάω νιώθω σαν να με μισείς. Κάθε φορά που προσπαθώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου για σένα, αλλάζεις συζήτηση. Κάθε φορά που έρχομαι κοντά σου κάνεις σαν να σου είμαι άγνωστη. Ξέρω πως με καταλαβαίνεις τόσο καλά, περισσότερο απ'ότι καταλαβαίνω και εγώ η ίδια τον εαυτό μου. Φοβάσαι. Ο φόβος σου για τα συναισθήματα σου σε κάνουν και αντιδράς με αυτόν τον τρόπο. Το ξέρω. Βλέπεις, δεν με καταλαβαίνεις μόνο εσύ. Είσαι από τους ανθρώπους που λατρεύω να χαζεύω, έτσι κατάφερα σταδιακά να σε αποκωδικοποιήσω. Δεν είσαι σύνθετος άνθρωπος, απλώς περίεργος. Μα αυτή η μυστικότητα σου είναι που με έκανε να σε λατρέψω πρώτα απ'όλα.

Αν είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω είναι να σε ανακαλύψω, να ξεγυμνώσω την ψυχή σου, όχι το κορμί σου και ύστερα να την αφήσω να πλανάται για χρόνια. Να την απαλύνω από τον πόνο που νιώθει. Ξέρω ότι έχεις υποστεί χιλιάδες τόνους καημού, φαίνεται στα μάτια σου κάθε φορά που ξεχνιέσαι και ατενίζεις το άπειρο. Πίσω από αυτό το καλά κρυμμένο προσωπείο που σου αρέσει να δημιουργείς προκείμενου να μην ανακαλύψει κανείς την πραγματικότητα αχνοφαίνεται αυτός ο καταθλιπτικός τόνος στα υπέροχα καστανά σου μάτια. Ακόμα και όταν αυτοσαρκάζεσαι, με τον τρόπο που το κάνεις, είναι πλέον εμφανές. Ξέρω πως οι γυναίκες σου έχουν φερθεί με αισχρότητα και πως πολύ πιθανόν να θεωρείς πως όλες μας έχουμε γεννηθεί για να προκαλούμε την καταστροφή, μα άφησε με να σου αποδείξω το αντίθετο.

Εγώ μωρό μου δεν είμαι σαν αυτές. Έρχομαι με ειρηνικές προθέσεις. Το μόνο που θα έκανα είναι να αφαιρέσω το μουντό τοπίο που σχηματίζεται στα θλιμμένα σου μάτια, να προσθέσω όμορφες στιγμές στη μίζερη καθημερινότητά σου, να σου δείξω πως η ζωή είναι καλύτερη απ'όσο νόμιζες και πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία αξίζει να παλέψεις. Το μόνο που σου ζητώ είναι λίγο χώρο. Όσον αφορά τον χρόνο.. η ζωή μου χρωστάει κάποιες χάρες. Λένε πως όταν κάτι το θες πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Μόνο άσε με να διώξω μακριά τον πόνο και να τον αντικαταστήσω με φαντασία και όρεξη για ζωή. Βλέπεις, τα πάντα μπορώ να κάνω για σένα, φτάνει να μου υποσχεθείς πως σε αυτό θα είμαστε μαζί και μάτια μου, όλο τον κόσμο θα γυρίσουμε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ