Υπέρ της Γερμανίας

Υπέρ της Γερμανίας Facebook Twitter
36

 

Υπέρ της Γερμανίας Facebook Twitter

Δεν θα γκρινιάξω περί μαζικής αποβλάκωσης, ούτε θα κουνήσω το δάχτυλο για τα χρήματα και την ενέργεια που ξοδεύτηκαν (και απ' τους διοργανωτές, και απ' την ΝΕΡΙΤ), ούτε θα καταδικάσω με τρόπο ελιτίστικα αυτούς που προσκυνούν ανθρώπους που κλωτσούν μια μπάλα. 
 
Ένα μόνο πράγμα μου έκανε εντύπωση βασικά: ο συναισθηματικός τρόπος με τον οποίο όλοι γύρω μου παθιάστηκαν με ξένες χώρες, σα να ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου.  
 
Ο διαχωρισμός σε καλούς (φτωχούς και καταφρονεμένους) και κακούς (πλούσιους και καταπιεστές) έδειξε πώς το ποδόσφαιρο ήταν απλώς η αφορμή. Όπως στα ριάλιτι τραγουδιού που ψηφίζονται αυτοί απ' την Κύπρο, ή αυτοί που έχουν μελοδραματικές ιστορίες - έναντι αυτών που είναι φωνάρες αλλά μοιάζουν να έχουν λεφτά, οι προσωπικές ιστορίες είναι αυτές που μας κερδίζουν.
 
Οι αιτιολογίες που άκουσα για τη στήριξη ομάδων ήταν ποικίλες (η ομορφιά των παικτών ήταν μία απ' αυτές). Οι πιο πολλοί Έλληνες πάντως ήθελαν να κερδίσει οποιοσδήποτε εκτός απ' τη Γερμανία, για "εθνικούς" λόγους. Στήριζαν την "καημένη τη Βραζιλία" που ξόδεψε όσα είχε και δεν είχε για να κάνει τους αγώνες. Και μετά στήριζαν την Αργεντινή που βρίσκεται πάλι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας - μια πάμφτωχη χώρα εναντίον μιας πάμπλουτης Γερμανίας. 
Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, αουτσάιντερ εναντίον φαβορί. Λογικό. 
 
Κι όμως: πολλοί, αντί να παραδεχτούν πως οι επιλογές τους βασίστηκαν σε προσωπικές συμπάθειες και σε μια μελοδραματική θεώρηση της σύγχρονης ιστορίας, αποδίδουν ιδιότητες στο παίξιμο της κάθε ομάδας, αιτιολογόντας έτσι τις προτιμήσεις τους. 
 
Απορρίπτουν ας πούμε το ποδόσφαιρο της Γερμανίας ως "μηχανιστικό", "αυταρχικό" και "ψυχρό". Από την άλλη επαινούν το παίξιμο πχ. της Βραζιλίας ως "παλικαρίσιο", "ανθρώπινο", "συναισθηματικό" και "παρεϊστικο".   
 
 
Το να αποδίδεις προκαθορισμένα στερεότυπα στο παιχνίδι χωρών, ξεπερνά, εκτός των άλλων, τον σκοπό του ποδοσφαίρου. Ο καθένας μπορεί να συμπαθεί όποιον θέλει στα ριάλιτι για όποιον λόγο θέλει: Τον νεαρό με τον αυτιστικό αδερφό που αν κερδίσει θα δώσει τα λεφτά για να τον γιατρέψει, την κοπέλα που έμεινε ορφανή στα 8 της, τον άντρα που έχει άπειρα χρέη και η εφορία θα του πάρει το σπίτι αν χάσει. 
 
Σε αντίθεση όμως με τα ριάλιτι που ψηφίζει ο κόσμος και βγάζει με τρόπο τελείως υποκειμενικό τον νικητή, στο Μουντιάλ κερδίζει αυτός που θα πετύχει συγκεκριμένους στόχους. 
 
Και απ' τη στιγμή που η Γερμανία έβαλε περισσότερα γκολ απ' τους αντιπάλους της στον ημιτελικό και τον τελικό, οι θεωρίες συνωμοσίας μου είναι αδιάφορες, το ίδιο και οι εθνικές συμπάθειες ή οι αντιπάθειες. Η αντιμετώπιση του αποτελέσματος -η προσπάθεια υποβάθμισης της γερμανικής επιτυχίας- είναι ελαφρώς μίζερη. 
 
Η Γερμανία έπαιξε εξαιρετικά και δικαίως βγήκε πρώτη, της αξίζει ένα μπράβο. Έστω και με μισή καρδιά. 
 
36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Εγώ έχω να πώ ότι οι Γερμανοί ήταν κωλόφαρδοι. Αν εμείς περνούσαμε την Κόστα ρίκα και η Γερμανία έπεφτε πάνω στον Γκέκα η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.
Σύμφωνα με αρκετά απ'όσα γράφονται εδώ, ο μόνος λόγος για να μην υποστηρίξεις τη Γερμανία, είναι ότι πρέπει να είσαι ψεκασμένος μνημονιομάχος. Διαφωνώ, είναι απλά αντιπαθητικοί και αυτοί και το ποδόσφαιρό τους.
Άσχετο και λογικό αν και κατανοητικό πολλοί Ελληνεσ ήτανε με την Αργεντινή υπάρχει ένας άγραφος νώμος του ποδοσφαίρου οπού λέει βάλε γκολ γιατί θα σου βάλουν και δύστυχος αυτό έγινε εχθές από θέμα ευκαιριών ήτανε υπέρ αργεντινής άλλα αν αναλογίσουμε την απόδοση της Γερμανίας σε ούλο τον μουντιάλ το πήρε δικαίως.
Αυτο στα σοσιαλ που βγαινει χολη για την ποδοσφαιρικη ομαδα της Γερμανιας επειδη δεν κανει φιλολαϊκη πολιτικη η Μερκελ να το κοιταξουμε με καποιον ψυχιατρο...
Εννοείται πως είναι συναισθηματικό το θέμα.Παλιά, που ήταν κάπως πιο ξεκάθαρο κι απόλυτο το στυλ της κάθε Εθνικής ομάδας, υποστήριζα πάντα Βραζιλία, Ολλανδία και κάποια ομάδα της τελικής φάσης έκπληξη που θα έπαιζε ανοιχτό και ωραίο ποδόσφαιρο.Και πάντα "μισούσα" τους Ιταλούς για το κατενάτσιο και τους Αργεντίνους για το βρώμικο παιχνίδι τους. -Και- ποδοσφαιρικά να το δει κανείς, οι Γερμανοί είναι άχρωμοι και μονοδιάστατοι, δύσκολα σε ενθουσιάζουν ακόμα και όταν παίζουν καλά. Πάντα αυτοί και οι Άγγλοι, έμπαιναν στους αδιάφορους.Όμως, η διαφορά ποιότητας της τωρινής ομάδας της Γερμανίας σε σχέση -με όλες- τις άλλες, βγάζει μάτι.Όταν θα κοιτάμε πίσω μετά από χρόνια, που αυτοί οι παίκτες θα έχουν κάνει τον κύκλο τους, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση που ο "μεγαλος μέσι" δεν πήρε το μουντιάλ.Αυτή η Γερμανία του χτεσινού τελικού, έχει αρκετούς παίχτες που θα αφήσουν ιστορία, προσωπική άποψη πως ο Νόιερ (Τερματοφύλακας), μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο που είδαμε ποτέ σε αυτήν την θέση.ΥΓ: Πρέπει όμως να κάνουμε 1-2 βήματα πίσω και να τα ξαναπάρουμε απ' την αρχή.Είναι αισχρό για παράδειγμα, να έχει χτυπήσει ο Μέσι, να είναι σα κοτόπουλο στο γήπεδο.. και να μην βγαίνει από κει επειδή θα απογοητευόταν ολάκαιρος ο πλανήτης.Είναι ήδη αισχρό που τον βλέπουμε από τα μέσα της χρονιάς να ξερνάει στα γήπεδα και να μην τρέχει σε όλο το ματς επειδή "έχει καεί" και δεν αντέχει άλλο. Και πως να άντεχε δηλαδή... ΥΓ1: Είναι δυο φορές πιο αισχρό να του δίνεις την χρυσή μπάλα.Εκτός του ότι είναι άδικο απέναντι σε άλλους που όντως ήταν σε φόρμα και έπαιξαν καλά (μόνο και μόνο απ' την Αργεντινή.. πιο εύκολα την έδινα στον Μασεράνο, τον Ντι Μαρία ή τον Ρομέρο), είναι πια και εντελώς απροκάλυπτος ο τρόπος που επιβεβαιώνεται πως τα βραβεία στις μέρες μας, απονέμονται βάση των αναγκών του μάρκετινγκ... και χάνουν -στο τέλος- την αξία τους. ΥΓ2: Έκανε ένα πολύ αυθόρμητο και αθώο σχόλιο ο κ. Σπυρόπουλος χτες.Όταν μάτωσε το πρόσωπο του Σβάινστάγκερ στην παράταση και έδειξαν την κάρτα με τα χιλιόμετρα που έχει καλύψει κατά την διάρκεια του αγώνα μίλησε για θηρίο και συμπλήρωσε "μόνο που δεν ξλερω τι καίει".Αυθόρμητα χαμογέλασα και είπα από μέσα μου "έλα που δεν ξέρεις".Μου φαίνεται πλέον εντελώς εξωπραγμτικός ο ρυθμός και οι αντοχές των παικτών. Έχουν αυξηθεί τα κρούσματα περιστατικών παικτών που έβγαλαν κάποιο "περίεργο" πρόβλημα υγείας όταν μεγάλωσαν. Συνδέοντας αυτό με την αναφορά στον Μέσι και την κόπωση που έχει μαζέψει και που δεν θα ξεφουσκώσει γιατί είναι μια τεράστια ζωντανή επένδυση και πρέπει να συνεχίσει να είναι στο γήπεδο ακόμα και κουτσός, έχω αρχίσει -την ώρα που βλέπω μπάλα- να αηδιάζω σε απόλυτο βαθμό.
Δικαιωμα του καθενος ειναι να διαλεξει να υποστηριξει οποια ομαδα θελει, με συναισθηματισμους ή οχι. Εγω χθες υποστηριζα την Αργεντινη για ακριβους τους λογους τους οποιους υποτιματε στο αρθρο σας κ. Δημοκιδη. Οτι το παιχνιδι της Γερμανιας ειναι brutal, απαθες, σαν να παιζει μια μηχανη απεναντι σε εναν ανθρωπο. Ποια αλλη ομαδα θα ρεζιλευε με 0-5 σε 30 λεπτα παιχνιδιου την μεγαλη Βραζιλια μεσα στην χωρα της κιολας; Η Αργεντινη απο την αλλη ηταν μια ομαδα με εμφανεις αδυναμιες και να το πω απλα ηταν πιο ''ανθρωπινη''. Γενικα στο Μουντιαλ στηριζα Κολομβια γιατι ηταν η ομαδα η οποια σε ολα της τα ματς επαιξε φανταστικο ποδοσφαιρο. Κριμα που επεσε πανω στην ευνοουμενη απο την διαιτησια οικοδεσποινα και στερηθηκαμε πιθανον μια απο τις μεγαλυτερες εκπληξεις σε Μουντιαλ. Το αν η Γερμανια επαιξε εξαιρετικα οπως λετε δεχεται αμφισβητησης. Ουσιαστικα δυο καλα παιχνιδια εκανε και αυτα πιστευω ηταν κυριως λογω ανυπαρξιας αντιπαλου (Πορτογαλια + Βραζιλια). Με Γκανα, Αμερικη, Αλγερια, Αργεντινη ηταν πολυ κακη. Και στον τελικο ηταν χειροτερη απο μια Αργεντινη η οποια ειχε μολις εναν παιχτη ο οποιος θα επαιζε στην Εθνικη αν ηταν Γερμανος.
Ειναι μπάλα και η μπάλα θα ειναι πάντα αφορμή για να βγαίνουν όλα στη φορα αλλα δεν ειναι και κατι για να λαμβάνει κανεις στα σοβαρά...διότι πάντα θα μας βγάζει τον πιο γκαου εαυτω μας. That been said, προσωπικά όχι δεν θα χαρώ που κέρδισε η Γερμανία όπως και να έπαιξε, και όσο κρατάμε μια αξιοπρέπεια στις δηλώσεις μας ειναι χαζό να κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα για να φαινόμαστε αντικειμενικοι, ας έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, η έπαρση της τα τελευταία χρόνια μου ειναι αντιπαθητικη, ειναι μια χώρα που εχει πιει το αίμα της Ευρώπης οικονομικά και καθε φορα που νιώθει εθνικά περήφανη χαλάει ο κόσμος. Υπάρχουν πολλα Γερμανικά πράγματα άξια θαυμασμού και πολλοί Γερμανοί, παρόλα αυτά, η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μπορεί να κανει και χωρίς την έξτρα εθνική περιφανεια του παγκόσμιου κυπέλλου αυτη τη στιγμη.
Εγώ νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να βγουν στο φως οι αδυναμίες κάθε λαού και ποιος ξέρει να διορθωθούν κιόλας. Συγκεκριμένα για τους Έλληνες βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε ένα προβληματάκι όχι όταν χάνουμε, αλλά όταν κερδίζουν οι άλλοι...
Ετσι ακριβως, εγω το χαρηκα ιδιαιτερα. Προτιμουσα την Ολλανδια (εχω man- crush τον Robben νομιζω) αλλα τι να κανουμε, πηρανε οι Γερμανοι εκδικηση! Το αξιζαν 100%.☆☆☆☆
Theodore Alexander δεν έχετε δίκιο. Τα (" ") χρησιμοποιούνται στην ελληνική γλώσσα και ονομάζονται διπλά ανωφερή εισαγωγικά. Χρησιμοποιούνται σε κείμενο που απαιτεί εισαγωγικά το οποίο όμως ήδη βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά.Πχ. Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε: «Η Επιτροπή δίνει διαφορετική ερμηνεία στον όρο “δεσπόζουσα θέση”».Υπάρχουν και τα μονά ανωφερή εισαγωγικά (' ') τα οποία χρησιμοποιούνται ένα επίπεδο πιο πάνω. «ενα "δυο 'τρια' δυο" ένα».Αυτό το οποίο μάλλον θέλατε να πείτε ειναι πως ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε τα λάθος εισαγωγικά στο κείμενό του. Μικρό το κακό πιστεύω.
Εγώ είδα μια ομάδα της οποίας οι παίκτες δεν επιδόθηκαν σε διαγωνισμό τατού μανίκι, μια ομάδα που δεν τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της με καραγκιοζιλίκια και βεντετισμούς, μια ομάδα της οποίας τα μέλη δεν διαγωνίζονταν ποιος έχει την πιο ωραία γκόμενα ή σύζυγο, μια ομάδα της οποίας οι παίκτες μέσα στους πανηγυρισμούς δεν ξεχνούσαν να συγχαρούν και να παρηγορήσουν τους ηττημένους αντιπάλους. Και κυρίως είδα μια ομάδα... Γουστάρω που το πήρε η Γερμανία γιατί είμαι από μικρός Γερμανία, γιατί μπερδέψαμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο, γιατί οι Γερμανοί χαίρονται την επιτυχία τους και δεν βρίζουν τη μάνα του αντίπαλου που έφαγε γκολ ή έχασε ένα παιχνίδι δείχνοντας τα γεννητικά τους όργανα, γιατί η Γερμανία πήρε το πιο ωραίο μουντιάλ που έχει γίνει ως τώρα...
εχεις απολυτο δικαιο φιλε μου , συμφωνω παρα πολυ σε αυτα που λες . επετρεψε μου μονο να πω ομως πως οι Γερμανοι εκφωνητες καθε φορα που επαιζε η Ελλαδα στο μουντιαλ μονο δηλητηριο πεταγαν . το ξερω επειδη ειδα τους αγωνες σε Γερμανικο καναλι μιας και μενω Γερμανια. Εχεις δικιο σε αυτα που λες για τους Γερμανους, αλλα δν ειναι και αυτοι αγιοι μην νομιζεις ! :)
Κι εγώ Γερμανία μένω (Αμβούργο) και φυσικά είδα κι εγώ όλους τους αγώνες από τη γερμανική τηλεόραση. Καταλαβαίνω τι λες περί "δηλητηρίου", αλλά προσωπικά δεν το αποδίδω σε κάποιο είδος αντιπάθειας ή κακεντρέχειας. Πρώτον, γιατί προέρχεται από δημοσιογράφους (...) και φυσικά όχι όλους, διότι γράφτηκαν και πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα (μέχρι και ο Καν εκφράστηκε αρκετά κολακευτικά, αν θυμάσαι) δεύτερον, επειδή τα ίδια λέγαν και για τους άλλους που έπαιζαν κακό ποδόσφαιρο, αλλά για τους ίδιους (θυμίσου τη φιλονικία γερμανού ποδοσφαιριστή με δημοσιογράφο μετά το ματς με την Αλγερία) και τρίτον επειδή είδα ιδίοις όμασι με πόση συμπάθεια και σεβασμό αντιμετώπισε ο απλός κόσμος την παρουσία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των ομάδων στο μουντιάλ... κατά τα άλλα δεν είναι όλοι άγιοι, συμφωνώ...
Επέτρεψε μου να σού πώ ότι λές ψέμματα. Ειδα και γώ τα μάτς στην γερμανική τηλεόραση και δεν υπήρχε κανένα δηλητήριο όταν παίζαμε εμείς (κανένα όμως). Ο λόγος πού λές ψέμματα είναι ότι έτσι θα ήθελες να είναι. Αλλά δεν είναι.
Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι δεν το πήρε δίκαια η Γερμανία. Από κει και πέρα οι περισσότεροι περίμεναν κάτι μαγικό από το Μέσι γιατί το να το σηκώσει θα ήταν μια πολύ ωραία ρομαντική ποδοσφαιρική ιστορία, αλλά δυστυχώς απογοήτευσε (φοβερή αδικία η χρυσή μπάλα).
Το πηρε δικαια επειδη ολες οι υπολοιπες ομαδες ηταν ακομα χειροτερες και οχι επειδη ''επαιξε εξαιρετικα'' οπως αναφερεται στο αρθρο. Στον τελικο δεν αξιζε να κερδισει προφανως.
Ότι 1. στα 9/10 του αγώνα τους έπαιζαν μονότερμα τους Αργεντινούς, και 2. παράλληλα έπαιζαν και άμυνα, και 3. οι Αργεντινοί πέταξαν τις λιγοστές ευκαιρίες που κατόρθωσαν να δημιουργήσουν είναι επαρκή επιχειρήματα για 'σένα, ή ήθελες να μπουν και πετόντας στο γήπεδο; Μήπως να αναφέρω και το πόσο πιο αντικανονικά ήταν τα περισσότερα μαρκαρίσματα των Αργεντινών;
@iris prismatica Αν παρακολουθεις ποδοσφαιρο, θα εχεις δει το φετινο ματς της Ρεαλ με την Μπαγερν στο Μπερναμπεου. Η κατοχη ήταν 27%-73% υπερ της Μπαγερν με την Ρεαλ το περισσοτερο διαστημα του αγωνα να βρισκεται πισω απο το κεντρο και πολυ συχνα μεσα στην περιοχη της. Κι ομως ηταν καλυτερη γιατι δημιουργησε τις περισσοτερες ευκαιριες.Μπορει επισης να θυμασαι την περσινη πορεια της Dortmund στο Τσαμπιονς Λιγκ και ειδικοτερα το ματς με την Manchester City στην Αγγλια, οπου η Σιτυ με 68% κατοχη ηταν για 5 γκολ και γλιτωσε μονο λογω των εντυπωσιακων επεμβασεων του Hart.Ή φετος με την πορεια της Μπαρτσελονα που διατηρουσε παντα πολυ υψηλα ποσοστα κατοχης και επαιζε τις αντιπαλες ομαδες στο δικο τους μισο αλλα η κατοχη της ηταν φλυαρη και δεν μπορουσε να την εκμεταλευτει. Συμπερασμα: Η κατοχη εχει νοημα μονο αν την μετουσιωνεις σε ευκαιριες και γκολΗ Γερμανία με κατοχή 64%-36% υπέρ της, δημιούργησε τον ίδιο αριθμό ευκαιριών με την Αργεντινή. Οι κλασσικές ευκαιρίες δε, ήταν 3-1 υπέρ της Αργεντινής. Όποτε δεν ήταν τόσο ''λιγοστές'' οι ευκαιρίες της Αργεντινής όπως λες. Η Γερμανία είχε επίσης 3 λάθη που κατέληξαν σε ευκαιρία για την Αργεντινή, ενώ η Αργεντινή μόλις 1.Σε σέντρες μέσα στην περιοχή η Αργεντινή είχε ποσοστό επιτυχίας 34% ενώ η Γερμανία 24%. Η Αργεντινή με λίγα λόγια ήταν πιο ουσιαστική στην επίθεση της από την Γερμανία. Και επειδή θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, κλείνω λέγοντας ότι με βάση την συνολική της πορεία στο τουρνουά η Γερμανία άξιζε να το σηκώσει, με βάση την εικόνα της στον τελικό όχι. Εκτός και αν περιμένατε να δείτε αυτήν την Γερμανία στον τελικό με το 1-7.
Ενώ δεν είναι λάθος αυτά που λες, έχω το εξής πρόβλημα: πιθανότατα όχι εσύ, αλλά πολύς κόσμος γύρω μου, όταν η Ελλάδα κάνει το είδος παιχνιδιού που περιγράφεις (κλείνεται δηλ. πίσω, χτίζει το τέρμα και κάνει από μια "ηρωική έξοδο" ανά 15') το ονομάζουν "αντιποδόσφαιρο" και επαναλαμβάνουν τους θρήνους των πανουτσοκαρπετόπουλων για την κατάντια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.Ε, τέτοιοι τύποι (επαναλαμβάνω, δεν λέω/δεν ξέρω αν ανήκεις σε αυτούς) αποθεώνουν λίγο μετά την Αργεντινή για τον ίδιο τύπο ποδοσφαίρου. Προσωπικά, άλλες προσδοκίες έχω από τη μικροσκοπική μα χώρα, για την οποία ήταν τεράστια επιτυχία που πέρασε στους 16 και "άγγιξε" τους 8 (παίζοντας πλέον πολύ πιο επιθετικά) και άλλες από μια χώρα ανάμεσα στις 3-4 παγκόσμιες ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις με αξιοζήλευτη ιστορία και κολοσσιαία ονόματα τόσο στα παλιά της ρόστερ όσο και στο τωρινό. Από την Αργεντινή δεν περιμένω να πάρει κύπελο παίζοντας (καταπληκτική) άμυνα, και μόνον. Φυσικά οι Γερμανοί δημιούργησαν λιγότερες ευκαιρίες όλη η ικμάδα της Αργεντινής εξαντελούνταν στα κοψίματα (τα συχνά αντιαθλητικά, επαναλαμβάνω). Μαγικά δεν έκαναν οι Γερμανοί, είχαν όμως μια καθαρή, σταθερή απόδοση. Ούτε με Βραζιλία έκαναν μαγικά, απλώς η Βραζιλία είχα ξεχάσει καν τι είναι η άμυνα στις 8/7.Βασικά προτιμούσα στους 4 και στον τελικό να δω άλλες λατινοαμερικανικές ομάδες, που έκαναν πολύ καλύτερες συνολικές εμφανίσεις από τις δύο ιστορικότερες, που πέρασαν.
@iris 09:17Η Εθνική τις περισσότερες φορές δεν έκανε ούτε αυτό που έκανε η Ρεάλ ούτε αυτό που έκανε η Αργεντινή. Κλεινόταν πίσω και σκοπός της ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι. Εμείς παίζουμε πιο πολύ σαν την Τσέλσι του Μουρίνιο. Η Ρεάλ και γενικότερα οι ομάδες που έχουν σαν πλάνο τις αντεπιθέσεις κλείνονται πίσω για να φέρει μπροστά πολύ κόσμο ο αντίπαλος και με την πρώτη ευκαιρία φεύγουν στην αντεπίθεση και σκοτώνουν. Στο Μουντιαλ η Εθνική δεν ήταν η συνηθισμένη Εθνική (ίσως με εξαίρεση το ματς με την Ιαπωνία), προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, άλλοτε αναγκαστικά όπως με την Κολομβία που κυνηγούσαμε από το 5ο λεπτό ή με την Ακτή που θέλαμε νίκη για πρόκριση και άλλοτε επειδή μας το επέτρεπαν οι συνθήκες όπως απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Σίγουρα έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες από παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου αλλά σκέψου ότι και η αντίπαλος της Αργεντινής ήταν πολύ πιο δυνατή από τις αντίστοιχες ομάδες που αντιμετωπίσαμε εμείς. Και εγώ ήμουν με την Κολομβία γιατί έπαιξε με μεγάλη διαφορά την ωραιότερη μπάλα στην διοργάνωση. Θυμήσου εκεί πόσα αντιαθλητικά χτυπήματα των Βραζιλιάνων πέρασαν ατιμώρητα.Όπως και το Μεξικό και η Χιλή έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο.
Καλά τα λες αλλά ο Ελληνάρας ήταν με την ομάδα που είχε τζογάρει.Αν είχες βγει σε κάποια καφετέρια κατά την διάρκεια του Μουντιάλ,θα άκουγες για τους άμπαλους τους αργεντινούς που νίκησαν μόνο 1-0 το Ιράν και δεν πιάστηκε το Οβερ και τον άχριστο τον ρόμπεν που δεν κατάφεραν να νικήσουν την κόστα ρίκα στο 90λεπτό.Ο Έλληνας δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση σε κανένα τομέα.Τα βλέπει όλα όπως τον συμφέρει
Χαχαχαχαχα εννοείται ρε φίλε οτι θα υποστηρίζεις την ομάδα στην οποία έχεις εμπιστευτεί τα λεφτά σου :P Γιατί εκπλήσσεσαι; Άλλο να βρίζεις το Βέλγιο που δεν έβαλε γκολ στην κανονική διάρκεια με την Αμερική και το έβαλε στο 91 και άλλο να υποστηρίζεις την ομάδα που παίζεις βέβαια.