ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΨΙΜΟ.

 

 

 

Γειά σου Άρη, 

Θέλω να σου πώ κάτι κωμικοτραγικό που μου έτυχε για αν μου φύγει το άχτι...
 
Πήγα η άμοιρη με τον φίλο μου να ακούσουμε τον Σλάβοϊ Ζίζεκ που θα ήταν σε μια ομιλία στο μουσείο Μπενάκη, μαζί με Αλέξη Τσίπρα κι άλλον ένα που μου διαφεύγει το όνομά του, στις 3 του μήνα.
 
Η εκδήλωση άρχιζε στις 7, εγώ ήμουν εκεί απ'τις 6 για να βρώ να κάτσω, ο κ.Τσίπρας έφτασε κατα τις 8 παρά. Είχαν και κάτι τεράστιους προβολείς στραμμένους (γιατί;) στο κοινό.
 
Το αίθριο του μουσείου που γινόταν η εκδήλωση είχε γεμίσει. Μίλησαν όλοι, ωραία, τελείωσε η εκδήλωση, πήγαμε σπίτι.
 
Στη μέση της νύχτας ξυπνάμε κι οι δύο γιατί πονούσαν τα μάτια μας κι ήταν σαν να είχε μπεί άμμος. Άσε... χάλια...
 
Πήγαμε σε εφημερεύον φαρμακείο για ένα κολλύριο αλλά δεν έφευγε το κάψιμο, οπότε αφού είχε πια ξημερώσει πήγαμε στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε (ήταν και του Αγ.Πνεύματος κι όλα κλειστά κι όλοι οι γιατροί στα χωριά...)
 
Α, επίσης, με το φως της μέρας είδαμε οτι κι οι δύο είχαμε καεί μονόπαντα, στο μισό πρόσωπο και στο ένα μπράτσο. 
 
Ευτυχώς στο οφθαλμολογικό δεν έχει πολύ αναμονή... Μας έγραψε απο τρία κολλύρια και σταγόνες στον καθένα. Πήρα και κάτι για το κάψιμο στο δέρμα. Κανένας απο τους δύο δεν είχε βγεί στον ήλιο πριν (μας έχει φάει η δουλειά...) και δεν υπήρχε άλλη δικαιολογία για τέτοιο κάψιμο παρα οτι καήκαμε απο... τους προβολείς!
 
Άρχισα να νιώθω σαν κι αυτούς που βλέπουν τα καυσαέρια των αεροπλάνων στον ουρανό και λένε οτι μας ψεκάζουν!
 
Έψαξα λίγο στο ίντερνετ (can you get sunburned by spot lights?) αλλά δεν βρήκα κάτι. Και σε ποιόν να απευθυνθώ; Στο ραδιοφωνικό σταθμό που το διοργάνωσε; (στο κόκκινο 105.5).
 
Η καμένη πλευρά μάλιστα ήταν η αριστερή... Θα νομίζαν οτι κάνω προβοκάτσια! Τους έγραψα ένα e-mail πάντως αλλά απάντηση δε πήρα... 
 
Λογικά αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τους προβολείς της εκδήλωσης θα είχε καεί όλο το ακροατήριο... Αφού κοιτούσα στο δρόμο μπας και δώ κανένα άλλο μισοκαμένο να τον ρωτήσω αν ήταν κι αυτός στην εκδήλωση! 
 
Είμαι εδώ και τρείς μέρες με κολλύρια και το μισό μου πρόσωπο ξεφλουδίζει...
 
Τελικά πήρα τηλέφωνο τον σταθμό και μίλησα με κάποιον υπεύθυνο που μου είπε οτι οχι, δεν είμαι τρελή! Υπήρξε όντως θέμα με τους προβολείς σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα (?!) κι οτι κι άλλοι πολλοί το έπαθαν επίσης. Ποιός θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη; Η εταιρία που παρείχε το φωτισμό; Θυμάμαι τα μπλουζάκια των τεχνικών που στήνανε τους προβολείς που έλεγαν "Ήχος & Φώς". Τρέχα γύρευε... 
 
Δε ξέρω γιατί στα γράφω εσένα αυτά... Μάλλον επειδή ασχολείσαι με διάφορα, σκέφτηκα οτι ίσως σου φανεί ενδιαφέρον. Να κι ένα σκίτσο που έκανα για την περίσταση
 
 
 
 
Μια φορά είπα να πάω να ακούσω ομιλία κι εγώ η άμοιρη, κι έπεσα στο Αριστερό Κάψιμο...
 
 
 
 
Update: EΞΙ ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
 
Πολύ χαίρομαι που απάντησες και που γέλασες (αν δε γελάμε και με τα πάθη μας που πάμε;)!
 
Η αλήθεια είναι οτι ακόμα ξεφλουδίζουμε κι οι δύο (μέχρι και στο εσωτερικό του αφτιού!!) και όποτε βλέπω το μπράτσο μου που έχει γίνει παραλλαγή εκνευρίζομαι που δεν υπήρξε κάποια συγνώμη απο κάπου... 
Ευτυχώς δεν έγινε κάτι πιο σοβαρό. Θα χαρώ να αξιοποιήσεις την ιστορία (γι'αυτό στην έστειλα).