Στο μέλλον θα καθιερωθεί να λέμε "ο τύπος έχει @@ Μπουτάρη"

Στο μέλλον θα καθιερωθεί να λέμε "ο τύπος έχει @@ Μπουτάρη" Facebook Twitter
32

Αν ζούσα στην Αθήνα θα ψήφιζα μάλλον Δούρου για Περιφερειάρχη, και Καμίνη ή Σακελλαρίδη για Δήμαρχο. 

Κι αν ψήφιζα στη Θεσσαλονίκη -δεν το έχω κρύψει και δεν θα το κρύψω ποτέ- Γιάννη Μπουτάρη. [Δυστυχώς ψηφίζω στην uneventful, αν και υπέροχη Καλαμαριά.] Δούλεψα γι' αυτόν, με απέλυσε, τα έχω ξαναπεί. Και είναι αυτή τη στιγμή, θεωρώ, ο πιο σπουδαίος πολιτικός της χώρας, κυρίως επειδή δεν είναι ακριβώς πολιτικός. 

Τον συγκρίνουν καμιά φορά με τον Ψωμιάδη και ενοχλούμαι: Ναι, μοιάζουν στο ότι είναι χύμα και οι δύο, μόνο που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι χύμα με το χειρότερο δυνατό τρόπο, κάνοντας χαζομάρες (και είναι και κατηγορούμενος για ένα σωρό απατεωνιές), ενώ ο Μπουτάρης είναι χύμα λέγοντας πράγματα σωστά, ακόμα κι αν δεν έπρεπε να τα πει. 

Πχ. τώρα, παραμονές εκλογών, τσατίζει και τους οπαδούς του Άρη. Γνωστός ακόλουθος της ομάδας του Άρη -γνήσιος Αρειανός και γι' αυτό αντιπαθής σε πολλούς Παοκτσήδες- τώρα τη λέει και σε κάποιους σίγουρους ψηφοφόρους του! Λίγο πριν ξαναζητήσει την ψήφο των Θεσσαλονικιών, αντί να τους γλείφει για να κερδίσει τις ψήφους τους, τους φέρεται τίμια, ως ενήλικες ανθρώπους. 

Στο μέλλον θα καθιερωθεί να λέμε "ο τύπος έχει @@ Μπουτάρη" Facebook Twitter

Δεν τους βλέπει τους Θεσσαλονικείς ο Μπουτάρης σαν μια "μάζα ψηφοφόρων". Τους βλέπει σαν υπεύθυνους πολίτες και γι' αυτό σε κάποιες περιπτώσεις υπερβάλλει εαυτό για να τους προστατεύσει και υπεράσπιστεί, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους εναντιώνεται (κάνοντας αυτό που κάποιοι θα χαρακτήριζαν "επικοινωνιακό λάθος") επειδή πιστεύει πως αυτό είναι το σωστό, κι ας έχει πολιτικό κόστος, κι ας χάσει ψήφους. 

(Η φράση του τίτλου - είναι του Mitsos Pattas: Στο μέλλον θα καθιερωθεί να λέμε "ο τύπος έχει @@ Μπουτάρη".)

Ξέρω ότι ίσως είμαι υπερβολικός. Όμως το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς, συνεχίζουν να τον θέλουν, και τον φέρνουν πρώτο στις δημοσκοπήσεις, με κάνει περήφανο όχι τόσο για τον Δήμαρχο της πόλης μου, αλλά κυρίως για τους συμπολίτες μου. 

  

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Ένα μηνα πριν τις δημοτικές εκλογες ο ημίθεος Δημαρχαρας έβγαλε τα μηχανήματα του δήμου να ψιλομπαζωσουν καμμια τρύπα στους κατεστραμμενους(τυπου Σεραγιεβο) δρόμους της πόλης. Οτι ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι και οτι ακριβώς κανει και ο καθε πολιτικάντης που θεωρει τους ψηφοφόρους ενα μάτσο χαχόλους που εντυπωσιαζονται με προεκλογικά πασαλείμματα...Και το ερώτημα παραμένει: Ποιο ειναι το εργο του? Η πολη ειναι ΔΙΑΛΥΜΈΝΗ(π.χ οι λάμπες οδοφωτισμου στο στενό που μένω ειναι καμμένες εδω και 1,5 χρόνο, με οτι αυτο συνεπάγεται. Εχω παρει τρια τηλεφωνα στον Δημο. Ακομα τις αλλαζουν...Να μην μιλησω για το οτι ενα στα τρια φαναρια δεν λειτουργει, για τα τραπεζοκαθισματα που εχουν καταλαβει ΟΛΑ τα πεζοδρομια, για το παρεμποριο που ανθει ανενοχλητο για, για, για...)
1. Ήδη με την δήλωση θα ψήφιζα Δούρου και Σακελλαρίδη, ως πρώτη φράση του άρθρου, καταλαβαίνουμε τις αντιλήψεις και την 'ψυχολογία' του συντάκτη. Αυτή κατ' αρχήν μας υποδεικνύει και την αντικειμενικότητά του. 2. Η δήλωση του Μπουτάρη για την αυτονόητη καφρίλα ενός οπαδού του Άρη να γράψει με σπρέι στον Λευκό Πύργο, χρήζει τόσο μεγάλου θαυμασμού ώστε να γραφτεί άρθρο με τίτλο θέλει @@Μπουτάρη? Δεν μου φαίνεται. Είναι αυτονόητο και φυσικά πιο επικερδές πολιτικά να κάνεις τέτοια δήλωση, που ταυτίζεται με το 99% των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των νοήμωνων οπάδών του ΑΡΗ.3. Γενικότερα, συνηθήσαμε να πλέκουμε το εγκώμιο του Μπουτάρη για 5 αυτονόητα πράγματα, που οι έως πρόσφατα βλαχοδήμαρχοι δεν μπορούσαν να πουν ή να κάνουν. Δια της συγκρίσεως δηλαδή. Φυσικά και τα επικροτούμε (αφαίρεση φωτεινών επιγραφών, gay pride, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, καλές σχέσεις με τους Τούρκους και τους Εβραίους). Στην πιό επαρχιακή πόλη της δυτικής Ευρώπης, αυτά έχουν λυθεί εδώ και 40χρόνια, και εδώ θεωρούμε ότι θέλει @@ για να τα κάνεις.4. Δεν μπορώ να αγνοήσω και τα πολλά αρνητικά του Μπουτάρη, που με οδηγούν να μην τον ψηφίσω (αφού ο συντάκτης μας καλέι σε δήλωση φρονημάτων). Είναι ένας άνθρωπος με εμμονές και τρομερό εγωκεντρισμό που θέλει να μετατρέψει την πόλη σύμφωνα με τα προσωπικά του και μόνο κριτήρια. Η βασική του εμμονή είναι να πείσει τους Θεσσαλονικέις ότι είναι μια μάζα χωριατών που ζουν σε ένα βαλκανικό χωριό. Το γνωρίζω και από προσωπικές εμπειρίες μαζί του. Θεωρεί ότι το να γίνονται αξιόλογα έργα αισθητικής ή να στολίζετε η πόλη στις γιορτές δεν συνάδει με το βαλκανικό χωριό του, θα το διαπιστώνετε κάθε Χριστούγεννα, θεωρεί ότι η ΔΕΘ πρέπει να κλείσει, τι δουλειά έχει μια διεθνής έκθεση σε ένα βαλκανικό χωριό και γενικά θέλει να μας πείσει ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να μεταμορφωθεί σε μία πόλη που θα διοικείται από γκρρουπουσκολα εθελοντών που μπορούν π.χ. να βάφουν τις στάσεις σε όποιο κιτσάτο χρώμα θέλουν, που οι γύφτοι και οι μάυροι θα μπορούν ελεύθερα να πουλάν την παράνομη πραμάτεια τους παντού, που η πλατεία Αριστεοτέλους θα μπορεί να παραχωρείται για πανηγύρι του Άγιου Μάμα κάθε Χριστούγεννα και χιλιάδες άλλα παραδείγματα που υποδυκνείουν ότι Μπουτάρης τέλος. Κρατάμε τα αυτονόητα θετικά του και γειά σας. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναφωτιστεί.
Ελπίζω μετά το εκλογικό αποτέλεσμα -κόλαφος για τον Μπουτάρη να μην επικαλεστείς ΠΑΟΚ-ΑΡΗ-ΗΡΑΚΛΗ. Δεν θα βγει για τον απλούστατο λόγο ότι έχει γεράσει (72 τώρα) και αυτό σε συνάρτηση ότι στην πρώτη του θητεία δεν έκανε απολύτως τίποτε (πες μας Αρη 3 έργα που έχουν σφραγίδα Μπουτάρη) και ότι η πόλη είναι καταβρώμικη και χωρίς πυξίδα (έχει καταλάβει κανείς τι είδους πόλη θέλει?) θα τον καταβαραθρώσει. Πολύς κόσμος (σαν και μένα) ψηφίσαμε Μπουτάρη για να φύγει το σύστημα Παπαγεωργόπουλου, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την πλήρη ακινησία και σύγχυση. Υπάρχει πολύ καλή λύση για την πόλη και μάλιστα υπερκομματική.
Ο Μπουταρης,εκτος απο απολυτως πρωτοτυπη περιπτωση Δημαρχου,ειναι ενας ανθρωπος που καταργει ολα τα σχετικα με την Τ.Α.κλισε.Η συγκριση ,και μονον,με το φαιδροτερο λαικιστη που ανεδειξε ποτε ο χωρος,τον Π.Ψωμιαδη,ειναι προσβλητικη για τον κυρ-Γιαννη.Ο οποιος,στο κατω κατω,επανεκλεγομενος θα εχει ,ηδη,κανει ενα δωρο στους Σαλονικιους φιλους μας.Θα βοηθησει,σιγα σιγα ,να "ξεχαστουν"οι τρεις -τεσσερις φορες που εξελεξαν Δημαρχο τον (αχαρακτηριστο)Παπαγεωργοπουλο και Νομαρχη τον(απιστευτο) Ψωμιαδη.
Όλοι κάνουμε το γνωστό λάθος. Συγκρίνουμε τον Μπουτάρη με Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη και έτσι βγάζουμε έναν θεό. Όταν η κουβέντα πάει σε έργα και απτά αποτελέσματα, κανεις δεν θυμάται πιά τον Μπουτάρη.
Δεν μπορω να κρινω το εργο του Μπουταρη,διοτι ως μη Θεσσαλονικιος δεν ειμαι επαρκως ενημερωμενος.Δεν φαινεται,ομως,να εχει "επιτελεσει εργο"συναφες με αυτο που οδηγησε τον προκατοχο του στην φυλακη ,με βαρυτατη ποινη.Ειναι και αυτη μια 'επιτρεπομενη'συγκριση,δεν νομιζεις ;
Θα στήριζε Καμίνη ή (άκουσον άκουσον δηλαδή θα ήταν "ντέρμπι")..... Σακελλαρίδη για Αθήνα! και Δούρου για περιφέρεια Αττικής!! Σακελλαρίδη και Δούρου!! Αυτό κι αν ήτο αναπάντεχο βάσει των γραπτών του!
Υπαρχουν πολλα παραδειγματα υπερ του Μπουτάρη. Πχ θελει @@ιδια ακομα στην Ελλαδα να υποστηριξεις τους γκέι συμπολιτες σου, ποσο μαλλον ως δημαρχος!!! Ας ελπισουμε οτι θα τον μιμηθει εστω φέτος ο Καμίνης.
Αν αρκεί μόνο η υποστήριξη των γκέι συμπολιτών τότε να γίνω και εγώ δήμαρχος. Είναι αυτό κριτήριο ωστόσο;;; Μήπως να βγαίναμε λιγάκι έξω από την ακτιβιστική μας φούσκα και να λαμβάναμε υπόψιν πως η δουλειά του δημάρχου είναι να διαχειρίζεται τους περιορισμένους πόρους του δήμου με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο;Τέλος φαντάζομαι πως αναφέρεσαι στο gay pride αφού από τα χέρια του δημάρχου δεν περνούν περισσότερα πράγματα - από το κόμμα που στηρίζει (σε δικές του πρόσφατες δηλώσεις ισχυρίστηκε ότι είναι ΠΑΣΟΚ) αντιθέτως περνάνε και περνούσαν
Γι αυτο και ειπα ΠΟΛΛΑ παραδειγματα, ΕΝΑ απο τα πολλα ειναι για τους γκέι, που σιγουρα ΔΕΝ ειναι το νουμερο ενα για μια πολη, ομως στην ΕΛΛΑΔΑ, ειδικα αυτο δηλωνει @@χιδια, σημαινει οτι τα βαζω με το κατεστημενο, οταν νιωθω κατι οτι ειναι δικαιο και σωστο....μην παρεξηγεις τα λογια μου.Δε διαφωνω για το Πασοκ, στο θεμα που θετεις..
Ο Μπουτάρης στα χρόνια της θητείας του μόνο δηλώσεις θυμάμαι να κάνει. Ποια είναι τα έργα του; Η πρόχειρη πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας; Που είναι τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά; Όσον αφορά το θέμα του Άρη, δεν είναι ντροπή για έναν δήμαρχο, και δη Αρειανό, να μην διοργανώσει εορταστική εκδήλωση για έναν αθλητικό σύλλογο που έχει τεράστια προσφορά στην πόλη για τα εκατοστά του γενέθλια; Σέβονται τον Άρη (ή τους υπόλοιπους συλλόγους) οι δηλώσεις του περί μιας ομάδας στην πόλη (Άρης στο μπάσκετ, ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, Ηρακλής στο βόλεϊ);Επίσης, δε νομίζω να υπάρχει νοήμων Αρειανός που να μην θεωρεί βανδαλισμό και ντροπή αυτά που έγιναν. Οπότε, ο Μπουτάρης, ουσιαστικά, δεν πήγε κόντρα σχεδόν σε κανέναν. Ο μόνος λόγος για τον οποίο χαίρομαι που έχω φύγει από την Θεσσαλονίκη είναι που δεν θα αναγκαστώ να ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές, γιατί δεν υπάρχει σοβαρός υποψήφιος ούτε για δείγμα.
_αυτό που έγινε στην Αγίας Σοφίας που νομίζεις ότι έπαιξε πεζοδρόμηση, ήταν πιλοτική προσπάθεια για ΝΑ δούνε ΑΝ θα δουλέψει ένας τυχόν πεζόδρομος στο μέλλον._αν κάποιος νοήμων αρειανός είναι κατά με τις μαλακίες των βανδαλων, ας κάνει κάτι, δηλ. ας έκανε. Ας τους μάζευε τους μαλάκες._σε ποια πόλη Ελλάδας έχεις ακριβώς δει τρομερά αποτελέσματα έργων δημάρχων μέσα σε 3 χρόνια.Ο τύπος στη Θεσσαλονίκη κάνει ότι μπορεί, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος που αγαπά την πόλη._και τέλος αν κάποιος δεν έχει αντιληφθεί, έστω και την πολιτιστική στροφή αυτής της πόλης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, λόγω Μπουτάρη, ας μείνει στον μίζερο κόσμο του, σε αυτόν που μόνο να κατηγορεί ξέρει.
Δεν ξέρω. Κι εγώ Μπουτάρη ψήφισα και θα ψηφίσω αλλά ζώντας και στις 2 πόλεις τα τελευταία χρόνια μπορώ να έχω ένα μέτρο σύγκρισης που λέει ότι ο Καμίνης είναι πολύ καλύτερος του Μπουτάρη.Εκθειάζουμε τον Μπουτάρη για τα αυτονόητα. Κάντε ένα ρεπορτάζ για την παραλία που ακόμα δεν έχει παραδοθεί και έχει γεμίσει γκράφιτι από τον κάθε @%$&*. Πόσο κοστίζει να τα φτιάξουν απ το να υπάρχει αποτρεπτικά φύλαξη?Στην Αθήνα έχει ξεκινήσει εκστρατεία καθαρισμού από τα διάφορα σπρεϊ κ μπογιές (στο μέτρο του δυνατού)Στην Αθήνα οι δημοτικοί υπάλληλοι κόβουν κλήσεις. Εδώ έχουμε φρακάρει απ τα 3πλο παρκαρισμένα.Πιο πολύ τον ψηφίζω επειδή είναι ωραίος τύπος, ακομπλεξάριστος κ εκφράζει την προοδευτική πλευρά της πόλης αλλιώς από έργα θα του έβαζα δυστυχώς κάτω απ τη βάση
Ο Μπουτάρης έχει τέτοια... Η Δούρου και ο Σακελλαρίδης (ποιοί;;;;) είναι κατάλληλοι για μεγάλα αξιώματα....Μάλιστα... Τελικά δεν αλλάζει τίποτα στην Ελλάδα, ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και θεωρούν το κάθε π@π@ριασμένο κομματόσκυλο οτι έχει ιδέες, γνώσεις και ικανότητες να αλλάξει την Ελλάδα. Δεν είδαν από την ιστορία τι αποτελέσματα φέρνουν όταν πάρουν την εξουσία άεργοι πολιτικάντηδες δεξιοί και αριστεροί. Ισως όμως και εξελικτικά να είναι πολύ νωρίς να καταλάβουν οι Ελληνες πως προοδεύει ένα κράτος. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε οτι η γενιά του Πολυτεχνείου θα μεγάλωνε σοβαρούς πολίτες. Τον επόμενο αιώνα μάλλον...
Συγνώμη για το εκτός θέματος σχόλιο αλλά μια που ψηφίζεις στην καλαμαριά, θα εκτιμούσα πολύ να ακούσω την αποψή σου για τους εκει υποψήφιους(εκει ψηφίζω και εγω) και εκτός του Μπακογλιδη δεν έχω ιδέα ποιος άλλος κατεβαίνει και πολύ θα το ήθελα γιατί πραγματικά την έχουν καταστρέψει και ειναι για μενα -μετά το κέντρο- η ομορφότερη περιοχή της πόλης μας,η οποία αν αξιοποιηθεί θα γινει ενα πραγματικό διαμάντι στην πόλη. Καθε φορά που κανω μια βόλτα στην Αρετσου πονάει η καρδιά μου, που αυτό το φιλέτο συνεχίζει να παρακμάζει αλύπητα.
Δούρου και Σακελλαρίδη θα ψήφιζες;;; Έλεος ρε Άρη, με απογοητεύεις,σε είχα για λογικό με βάση τα μέχρι τώρα γραφόμενά σου. Κατά τ' άλλα κι εγώ Θεσσαλονίκη είμαι και εννοείται η μόνη λύση είναι δαγκωτό Μπουτάρης. (άκου Δούρου... άκου Σακελλαρίδης... ακόμα προσπαθώ να συνέλθω!!!)
@Δημήτρης12345 29.3.2014 | 13:02Ναιίαίαί... και ο Άρης Μπουτάρη θα ψήφιζε, αν ψήφιζε στην Θεσσαλονίκη αλλά είπε και τι θα ψήφιζε, αν ψήφιζε στην Αθήνα (ψηφίζει όμως στην Καλαμαριά). Πες μας λοιπόν τι θα ψήφιζες, αν ψήφιζες στην Αθήνα, έτσι, για να φρικάρουμε κι εμείς...
Δημήτρης12345 και εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Άρη οι επιλογές σου μου φαίνονται εντελώς ότι να ναι! Ο Σακελλαρίδης ας πούμε σου φαίνεται καταλληλότερος π.χ. του Καμίνη (τον οποίο δεν θαυμάζω για το έργο του στον δήμο αλλά σύγκριση σε σχέση με τους υπόλοιπους που είναι για τα μπάζα συγγνώμη αλλά υπερέχει ξεκάθαρα);;
Ο Μπουτάρης είναι έξυπνος και κατάλαβε ότι έχει αλλάξει νοοτροπία ο κόσμος και δεν αποδέχεται το στυλ του δημοσχετίστα πολιτικού. Οπότε είναι ειλικρινής, δεν χαιδεύει αυτιά και είναι καλός στο να πείσει τον κόσμο ότι δε φοβάται τίποτα. Αλλά παρόλα αυτά είναι μέρος του ΠΑΣΟΚσυστήματος που τον στήριξε, οπότε δεν αξίζει και πολλά πολλά και αν θέλει να κάνει τον μάγκα να τον κάνει εκεί που πρέπει, στα λαμόγια που τον προώθησαν.
"Ποιος άλλος πολιτικός δηλ. είναι ειλικρινής;"Αυτή είναι η δικαιολογία για να μην είναι ούτε αυτός; Σοβαρά τώρα;"Στο μέλλον θα καθιερωθεί να λέμε "ο τύπος έχει @@ Μπουτάρη""Δε νομίζω, μάλλον θα καθιερωθεί να λέμε "αυτός ο τύπος έχει τον λαϊκισμό του Μπουτάρη".
Είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ΠΑΣΟΚος ναι αλλά τους έχει κράξει άπειρες φορές! Για πες μας ποιους υποστηρίζεις να δούμε μήπως είναι του κομματικού συστήματος και του κομμματικούη σωλήνα δεξιού ή αριστερού!