Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα -για γέλια και για κλάματα, επίσης- την εκ των υστέρων ανάγνωση πομπωδών δηλώσεων. Όταν ξέρεις με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη μετά, 'διαβάζεις' πολύ διαφορετικά όσα συνέβησαν. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, που πλασάρονταν ως η απόλυτη αλήθεια αλλά σύντομα διαψεύστηκαν, που δεν ξέρεις από πού να πρωτοαρχίσεις.

 

Φανταστείτε όμως να υπάρχει ένα Παράλληλο Σύμπαν και όσα διαψεύστηκαν στο δικό μας να έγιναν εκεί κανονικά. Βασισμένοι σε αληθινά φλασμπάκ, αυτή είναι η νέα μικροστήλη που εξετάζει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ... 

  

 

 

Τα 10 πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική δικαιοσύνη:

Τα δέκα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη, όπως είχαν ανακοινωθεί από τον βουλευτή Γ. Μιχαλογιαννάκη:

  

- Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.


- Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων, τριετιών, επεκτασιμότητας, μετενέργειας διαιτησίας.

 

- Μέτρα φραγμού των μαζικών απολύσεων.

 

- Δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας.

 

- Δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά.

 

- Εξασφάλιση στέγης.

 

- Επαναφορά 13 σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.

 

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

- Ειδική κάρτα μετακίνησης.

 

- Κατάργηση ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης.

 

«Είναι πανθομολογούμενο από όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προάγει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Να είστε βέβαιοι ότι μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, με το λαό στήριγμα της, μπορεί να κάνει πράξη όλα εκείνα τα οποία απαιτούνται για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και κυρίως πραγματική δημοκρατία των πολιτών», είχε σημειώσει ο βουλευτής και η Ιστορία του Παράλληλου Σύμπαντος τον επιβεβαίωσε και τον δικαίωσε. ..

 

 

 

 

[+]

Αυτά ήταν τα 10 πρώτα κυβερνητικά μέτρα, όπως τα είχε ανακοινώσει ο ίδιος Τσίπρας

  

Τα πρώτα άμεσα κυβερνητικά μέτρα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με στόχο να πείσει όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και αναποφάσιστοι εν όψει της κάλπης. Τους έπεισε!

  

Οι υποσχέσεις αυτές ήταν:

 

-Δέκα μόνο υπουργεία και κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών οργάνων

-Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας

-Επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά» απολυμένων

-Αναστολή των πλειστηριασμών Α' κατοικίας

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

-Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

-Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

-Παροχή 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους

-Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για 300.000 νοικοκυριά

 

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει μια αποφασιστική και ειλικρινή διαπραγμάτευση με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού αλλά και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε η χώρα να μπει σε ανάπτυξη.

 

Κάποιοι κινδυνολόγοι τον έλεγαν λαϊκιστή και δεν τον πίστευαν! Όμως όπως απέδειξε η ιστορία του Παράλληλου Σύμπαντος, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα δέκα Υπουργεία, η 13 σύνταξη, ο κατώτατος μισθός κτλ ήταν μόνο η αρχή - ήταν απλώς τα πρώτα άμεσα κυβερνητικά μέτρα, τα ευκολάκια και τα σιγουράκια δηλαδή. 

 

Μετά τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, αφού τελείωσε με τα ευκολάκια, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε τα μανίκια και διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και διαπραγματεύτηκε με τις απαράβατες κόκκινες γραμμές του...